recensie

Filmrecensie: Perfect Stranger

Filmrecensie: Perfect Stranger Regisseur James Foley maakte in 2007 deze psychologische triller met Halle Berry en Bruce Willis in de hoofdrollen. Een speelfilm waar Halle Berry eens van een andere kant belicht wordt en Bruce Willis zoals altijd uitblinkt in zijn rol. Zeker spannend!

De speelfilm/het verhaal

Basis

De basis van het verhaal is dat harde onderzoeksjournaliste Rowena Price, gespeeld door Halle Berry, die een perfect verhaal heeft over een politicus die door hypocrisie zieltjes wil willen, ontmaskerd wordt. Door politiek hoog spel wordt het artikel buiten de krant gehouden en ze besluit hierop ontslag te nemen.

Vriendin

Volledig de weg kwijt besluit ze naar huis te gaan en komt dan haar oude schoolvriendin Grace tegen. Die geeft haar informatie over iets wat ze uit moet zoeken. Ro heeft er geen zin en wil haar eigenlijk afwimpelen. Maar als Grace even later vermoord blijkt, gaat ze toch op onderzoek uit en komt uit bij succesvolle zaken Harrison Hill, gespeeld door Bruce Willis.

Ontmaskeren

Ze krijgt het samen met haar maatje van haar oude werkgever Miles Haley, gespeeld door Giovanni Ribisi, voor elkaar om een baantje bij Hill zijn bedrijf te krijgen en valt zo bij hem op.
Hill is getrouwd met de eigenaresse van het bedrijf, maar krijgt het voor elkaar iedere keer weer andere vrouwen op te pikken. Het gaat allemaal weinig subtiel en behalve zijn vrouw heeft hij inmiddels een persoonlijke waakhond. Zijn persoonlijke assistente die alle vrouwen weghoudt.

Toch krijgt Ro het voor elkaar bij hem onder de aandacht te komen en langzaam komen ze er achter dat hij Grace wel eens vermoord kan hebben. Uiteindelijk levert ze hem dan ook af bij de recherche. Maar niets blijkt wat het is, want vriend Miles is gefascineerd door Ro, maar komt zo ook achter zaken die een ander licht schijnen op de hele zaak.

Dus blijft de vraag of de veroordeelde Hill de moordenaar van Ro is of toch iemand anders?

De recensie

Achter de schermen

Regisseur James Foley, ondermeer bekend van the Chamber en Confidence regisseerde deze speelfilm in 2007. Een speelfilm die door de critici met gemengde gevoelens ontvangen werd. Producers Elaine Goldsmith, Stephanie Langhoff en Damiel Thomas produceerde de speelfilm voor Columbia pictures. De speelfilm zou een bescheiden winst opleveren (totaal werd er bijna 75 miljoen dollar opgehaald). Dit vanwege de hoge gages van Willis en Berry.

De acteurs/het script

Halle Berry en Bruce Willis zijn zeker aan elkaar gewaagd, het zijn beide acteurs met een behoorlijke reputatie. Willis staat erom bekend dat hij in iedere rol kan kruipen en Berry haar profiel is iets fragieler, maar ze zet desondanks een gedegen rol neer. Ze lopen elkaar niet voor de voeten en de sfeer van de verschillende omgevingen wordt goed weergegeven. Giovanni Ribisi is een vreemd mannetje en speelt ook vaker dit soort rollen, dit doet hij meer dan goed. Het zijn rollen die op zijn lijn geschreven zijn. Patti D’Arbanville en Gary Dourdan spelen aardige bijrollen.

Het script geschreven door Jon Bokenkamp en Todd Komarnicki zit aardig in elkaar, het kent alleen een te snel en rommelig verlopend eind. De opbouw van het verhaal is namelijk best aardig, maar om te komen tot de ware moordenaar, wordt er in enkele minuten plots van alles uit de kast gehaald en eindigt de film erg voor de hand liggend. Dit is veel gehoorde kritiek en haalt de hele film een beetje omlaag. Zonde, want de finale had mer zinderend kunnen zijn.

De speelfilm is te koop en te huur op DVD/on demand en af en toe op televisie. Voor de liefhebber van dit genre toch zeker de moeite waard te bekijken.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: The Expendables met de "oude knarren"recensieFilmrecensie: The Expendables met de "oude knarren"Als Stallone zo’n beetje alle belangrijke rollen voor en achter de camera invult, begin je bijna te twijfelen aan de kwa…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
Bruce Willis in 'Armageddon'recensieBruce Willis in 'Armageddon'Deze speelfilm uit 1998 met in een van de hoofdrollen Bruce Willis werd met gemengde gevoelens binnengehaald. Voor het p…
Filmrecensie Primal FearrecensieFilmrecensie Primal FearEen goede thriller uit 1996 van Gregory Hoblit over een topadvocaat die zijn geweten enig moment voelt en uiteindelijk e…

De Oscarwinnaars 2010De Oscarwinnaars 2010De Academy Awards van het jaar 2010. De beste films van dit jaar waren The king's speech, Inception en the social networ…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 06-09-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.