recensie

Filmrecensie: The Expendables met de "oude knarren"

Filmrecensie: The Expendables met de "oude knarren" Als Stallone zo’n beetje alle belangrijke rollen voor en achter de camera invult, begin je bijna te twijfelen aan de kwaliteit van de film. Hoe serieus is het? Echter, voor een actiefilm is dit zeker geen slechte in zijn soort. Met al die “oude knarren” is er een leuke en echte ouderwetse actiefilm neergezet door Stallone.

Het verhaal

Het A-team

Het verhaal is eigenlijk vrij eenvoudig. Een groep mannen die samen een groep huurlingen vormt (een soort A-team), gebruiken alle geweld om de klus te klaren. Met aanvoerder Stallone, maar ook Dolph Lundgren, Mickey Rourke die al tattoobaas de actiegroep vaarwel heeft gezegd, maar wel het klankbord van de groep vormt en niet te vergeten Jasen Statham, Jet Li en Terry Crews. Samen zijn het uiterst gedisciplineerde huurlingen.

Nieuwe klus

Enig moment worden ze door Bruce Willis, die zich Mr. Church, laat noemen ingehuurd om het regime op een tropisch eiland omver te gooien. De plaatselijke generaal is omgekocht door een ex CIA agent die daar een welvarend drugsbeleid voert.

Stallone gaat met een van zijn mannen kijken of hij het wel moet doen en komt Sandra, gespeeld door Gisele Itie, tegen. Zij blijkt later de dochter van de generaal en blijft dwarsliggen om het eiland vrij te krijgen. Ze is principieel en als de mannen tijdens de observatietocht bijna omver geschoten worden, blijft ze toch op het eiland (ondanks dat Stallone haal mee terug wil nemen). Ze wordt gevangen genomen en gemarteld, omdat ze de mannen geholpen heeft.

Geweten

Als Stallone daar achter komt keert hij toch met zijn team terug, om drugsbarron James Monroe, gespeeld door Eric Roberts, omver te halen en Sandra te bevrijden. Met enorm veel geweld en hier en daar wat komische noten krijgt hij uiteindelijk wat hij wil. De miljoenen die Church hem heeft toegezegd wil hij niet, een donatie volgt ...

De recensie

Achter de schermen

Stallone tekende in 2010 voor de regie, het script (samen met David Callaham) en de hoofdrol. Verder was hij ook een van de executive producers en werd er gewerkt met een budget van 82 miljoen dollar. Inmiddels staat de teller ongeveer op 250 miljoen dollar aan inkomsten en kan er gesproken worden van een financieel succesvolle film. Lionsgate nam de distributie voor haar rekening.

Het script en de acteurs

Een heel arsenaal aan bekende Hollywood-mannen passeert de revue en hoewel de rollen van Willis en Schwarzenegger minimaal zijn, is het wel grappig om de mannen in deze rollen te zien. Aan Schwarzenegger hebben we overigens weinig acteur verloren, dat blijkt maar weer eens. Rourke is rauw … zoals altijd en de rol van de tattoobaas is hem op het lijf geschreven. Hij heeft een duidelijke rol in het team, hoewel hij zelf door het leven gebroken is. Zijn verlopen hoofd is perfect gecast voor de rol van Tool.

Stallone ziet er redelijk “neppig” en strak getrokken uit, maar afgetraind is het nog steeds een patser. En dat hoort ook in deze actiefilm, wat een actiefilm van het begin tot het eind is. Veel geweld, veel hard geluid en veel testosteron, maar voor een dergelijke actiefilm absoluut een must. Bij een dergelijke film mag je ook geen zwaar verhaal verwachten, daar komen mensen niet op af, maar dit verhaal is duidelijk en herkenbaar. In combinatie met "de ouwe knarren" een leuke combinatie.

Geen creatief hoogstandje, maar in zijn soort is de super actiefilm absoluut een must en de liefhebber van dit type film moet hem dus gezien hebben.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Staying Alive, een vervolg op Saturday Night FeverStaying Alive, een vervolg op Saturday Night FeverDe succesfilm Saterday Night Fever vroeg om een vervolg, maar toch waren de reacties op Staying Alive niet onverdeeld po…
Hollywood, CaliforniaHollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa'…
Trendsetter HollywoodTrendsetter HollywoodEr is een lijn te herleiden uit de trendsetters van pakweg de afgelopen eeuw. We kopiëren met het grootste gemak wat Hol…
Hollywood sequelsHollywood sequelsVaak is het armoede vanuit Hollywood en een enkele keer is een sequel een pareltje. Maar de vervolgspeelfilms en -series…

Kinderfilms: films over Sinterklaas tussen 1990 en 2010Kinderfilms: films over Sinterklaas tussen 1990 en 2010Er bestaan heel wat Sinterklaasfilms met de Goedheilig man en zijn Zwarte Pieten in de hoofdrol. Meestal is de Sint in g…
Filmrecensie: PoltergeistrecensieFilmrecensie: PoltergeistHet zou een trilogie, geschreven door Steven Spielberg, worden, maar deel 1 in 1982 was al imposant genoeg. Zeker omdat…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.