Putumayo Kids: wereldmuziek voor kinderen

Putumayo Kids: wereldmuziek voor kinderen Putumayo Kids is een sublabel van het grote platenlabel Putumayo World Music. Deze cd's met wereldmuziek zijn speciaal voor kinderen gemaakt. De muziek varieert van Sesamstraat liedjes uit alle landen tot en met jazzmuziek voor kinderen. Putumayo Kids is muziek om vrolijk van te worden en de collectie is letterlijk werelds te noemen.

Cd-collectie voor kinderen

Voor wie leuke muziek zoekt voor de kinderen en het kroost tegelijkertijd kennis wil laten maken met verschillende culturen en muziek uit andere landen is de cd-collectie van Putumayo Kids echt een aanrader. Het is vrolijke muziek waar veel kinderen beweeglijk of juist relaxed van worden. Putumayo Kids wil kinderen met de cd vermaken, een opvoedkundige bijdrage leveren en de kinderen inspireren. De muziek varieert van Deense liedjes, Sesamstraat in het Afrikaans tot Jazz uit de hele wereld.

Playground en dreamland

De cd-collectie van Putumayo Kids bestaat uit twee stromingen: de Playgroundcollectie en de Dreamlandcollectie. De cd's uit de Playgroundserie hebben een upbeat-tempo en zetten de kinderen aan te beweging, spelen en dansen. De Dreamlandcollectie heeft wat zachtere melodieën en de liedjes hebben over het algemeen juist een ontspannende werking op kinderen. Enkele titels uit de collectie (Playground en Dreamland):

 • Sesame Street playground
 • Hawaiian playground
 • Animal playground
 • Jazz playground
 • Rock & roll playground
 • African Dreamland
 • Celtic Dreamland
 • Asian Dreamland

Filmpjes en geluidsfragmenten op de website

Op de website van Putumayo World Music kun je de subcategorie Kids aanklikken. Hier kom je bij een overzicht van alle cd's. Alle geluidsfragmenten van de cd's zijn te beluisteren via de website. Op de site staan ook allerlei (educatieve) filmpjes voor kinderen. Zo staat er bij de cd Animal Playground een filmpje met een song over apen. In het fimpje zijn zowel echte apen als tekenfilmfiguurtjes te zien. Vooral de filmpjes onder de cd Sesame street playground zijn erg in trek bij kinderen.

Deel van de opbrengst naar goede doelen voor kinderen

Putumayo World Music schenkt van elke verkochte cd een deel van de opbrengst aan goede doelen. Ook van de opbrengst van Putumayo Kids gaat een percentage naar een goed doel. Dit zijn over het algemeen goede doelen die opkomen voor de belangen van kinderen. In het boekje van de cd staat precies vermeld welk goed doel gesteund wordt. Zo wordt aan de organisatie EFSC (European Federation for Street Children) een financiële bijdrage geleverd door de verkoop van de cd World Playground.

Awards voor de Kidscollectie

De cd's van Putumayo Kids hebben verschillende prijzen in de wacht gesleept. Het zijn veelal Amerikaanse 'awards' zoals de Parents Choice Award, AlA/ALSC Notable Recordings for Children Award en Teacher's Pick for Scholastic's Instructor Magazine. In totaal zijn het zo'n 35 prijzen in de afgelopen zeven jaar. Alle awards zijn op de website van Putumayo World Music vermeld.

Putumayo Kids: ook educatief doel

Het sublabel Putumayo Kids maakt de muziek speciaal voor kinderen en heeft hierbij ook een educatief doel voor ogen: het platenlabel is ervan overtuigd dat het ook voor kinderen goed is om zo vroeg mogelijk kennis te maken met andere culturen. Dit doen ze door middel van muziek maar ook door ander educatief materiaal dat van de website te downloaden is. De populaire cd's zijn leuke hebbedingetjes met vrolijke of relaxte muziek voor kinderen. De folkloristische tekeningen op de voorkant van de cd's spreken veel kinderen aan. Ze zijn gemaakt door Nicola Heindl.

Prijs en verkoopunten

De prijzen van de cd's van de kidscollectie van Putumayo lopen uiteen van 11,95 tot 15,95. De cd's zijn te koop bij diverse internetbedrijven of lokale verkooppunten. De cd Animals Playground is ook bij sommige dierentuinen te koop. De wereldwinkel biedt soms cd's uit de kidscollectie aan. De cd's worden ook regelmatig bij verschillende boekhandels verkocht.

Over Putumayo World Music & Putumayo kids

Putumayo World Music is een platenlabel, opgericht in 1993 door Dan Storper. Het concern heeft anno 2010 al ruim 15 miljoen cd's verkocht. Het platenlabel heeft een missie: het wil mensen stimuleren om met andere culturen in contact te komen. Met een deel van de opbrengst van de cd's worden wereldwijd goede doelen gesteund. De muzikanten op de cd's zijn afkomstig uit alle landen, sommige onbekend, anderen lokaal of zelfs nationaal bekend. Putumayo World Music heeft later het sublabel Putumayo Kids ontwikkeld en steunt hiermee goede doelenorganisaties speciaal voor kinderen. In maart 2010 heeft Putumayo Kids een heuse tour gehouden om de verschijning van het album Jazz Playground te promoten.
© 2010 - 2024 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Katzenjammer Kids, een der oudste stripverhalenThe Katzenjammer Kids is een van de oudste strips ter wereld. De strip werd voor het eerste gepubliceerd in de New York…
Maaskantje; het dorp van New KidsMaaskantje; het dorp van New KidsTot voor kort had nooit iemand van Maaskantje gehoord. In het Brabantse dorpje ging het leven rustig zijn gangetje. Dit…
New Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy CentralNew Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy CentralIedereen heeft zich de laatste tijd op Comedy Central waarschijnlijk afgevraagd of we te maken hebben met een house revi…
De Mills Empress en Throne of Music jukeboxDe Mills Empress en Throne of Music jukeboxSinds de AMI Top Flight het gestroomlijnde en strakke ontwerp geïntroduceerd had binnen het jukeboxdesign, was er nog no…

Enkele tips voor songwritingEnkele tips voor songwritingEr is iets magisch omtrent songwriting. Hoe weet je waar naartoe? Hoe weet u of uw lied goed is? Een lied dat uitdrukt w…
Abba, Happy New Year: Oud en Nieuw klassiekerAbba, Happy New Year: Oud en Nieuw klassiekerAbba bracht in november1980 de lp Super Trouper uit, met als laatste track het nummer Happy New Year. Alhoewel het numme…
Bronnen en referenties
 • www.putumayo.com
 • www.kindermuziek.com
 • www.wikipedia.org
Schoontje (91 artikelen)
Laatste update: 17-03-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.