New Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy Central

New Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy Central Iedereen heeft zich de laatste tijd op Comedy Central waarschijnlijk afgevraagd of we te maken hebben met een house revival of dat de familie Flodder nieuwe gezinsleden had gekregen. Geen van beide is waar: Het gaat hier om een super asociale gasten aan de zelfkant van de Brabantse maatschappij, die garant staan voor een dosis super grove humor op vrijdagavond op Comedy Central. Maak kennis met Richard, Gerrie, Rikkert, Robbie en Barrie oftewel de New Kids on The Block in Maaskantje.

Wat is New Kids of New Kids on the Block?

New Kids is een serie met sketches, die worden gekenmerkt door supergrove humor. De serie gaat over vijf asociale vrienden aan de onderkant van de maatschappij, die in het Brabantse Maaskantje de boel onrustig maken. Maaskantje bestaat trouwens echt, al denken veel mensen dat het hier gaat om een verzonnen gemeente. Maaskantje ligt vlakbij Sint- Michielsgestel.

De vijf hangjongeren slopen spullen, gedragen zich volledig asociaal en steken hiermee de familie Flodder absoluut naar de kroon wanneer het gaat om ordinair en absurd gedrag. Heel bekend is de scene waarin de vijf gasten bezig zijn met één minuut gratis winkelen maar dat per ongeluk in de verkeerde supermarkt aan het doen zijn.

De serie bestaat uit sketches van zo'n drie minuten per stuk, waardoor het materiaal makkelijk kan worden doorgezonden naar anderen. Het idee achter de anti-helden, waar net iets meer inzit dan dat, maar ook de Brabantse setting zijn gebaseerd op echte jeugdherinneringen van de makers van de serie. Wat hebben deze jongens vroeger uitgespookt?

De originele New Kids serie werd in 2007 en 2008 uitgezonden op de digitale BNN zender 101 TV. Op Internet werd deze serie een enorme hype en de afleveringen werden miljoenen keren bekeken. Nu worden de nieuwe afleveringen dit seizoen uitgezonden op Comedy Central, waar een behoorlijke marketing campagne aan vooraf is gegaan.

De naam New Kids is ook een verwijzing naar de band bekende eighties band New Kids on the Block, vaak wordt de serie dan ook in plaats van New Kids ten onrechte "New Kids on the Block" genoemd.

Wie zijn de New Kids?

De New Kids zijn vijf jongens, die wonen in het Brabantse Maaskantje en goede vrienden zijn. Het is het soort hangjongeren dat je liever niet op straat bij jou in de buurt tegenkomt. Wie zijn de New Kids precies?

  • Barrie Butsers (Flip van der Kuil) is 27 en werkt niet maar knokken en klussen kan hij als de beste. Vraag hem niet om iets uit te leggen, want daar houdt hij niet zo van.
  • Richard Batsbak (Huub Smit) is ook 27 en is een echte stoere gast met ook nog wel wat hersens in zijn kop. Hij werkt bij de plantsoenendienst en zet graag een grote mond op.
  • Robbie Schuurmans (Steffen Haars) is 26 en werkt samen met Richard bij de gemeente; ze zijn super trouwe vrienden, die altijd voor elkaar klaarstaan.
  • Gerrie van Boven (Tim Haars) is 23 en heftruckchaufffeur. Hij is ook de jongste en de anderen zullen geen kans onbenut laten om hem dat te laten voelen. Hij probeert dan ook stoer te zijn maar eigenlijk is hij dat niet echt.
  • Rikkert Biemans (Wesley van Gaalen) is 26 en hij is bijna verliefd op zijn Opel Manta. Hij is ook automonteur. Hij heeft het nog nooit gedaan maar dat zal hij nooit toegeven aan de anderen.

Waar kun je New Kids vinden en wanneer wordt New Kids uitgezonden?

Iedere vrijdagavond is er een nieuwe aflevering van New Kids op Comedy Central na South Park. Meestal is dat ongeveer om half elf 's avonds. De volgende dag wordt op wisselende tijdstippen een herhaling van de uitzending van de vorige dag vertoond. Comedy Central heeft ook een eigen site waar je veel foto's, video's en informatie over New Kids kunt vinden.

Vanaf 25 september 2009 begon het seizoen van 19 nieuwe afleveringen op Comedy Central. Alle afleveringen, ook de oude afleveringen van de eerste twee seizoenen uit 2007 en 2008 zijn op Comedy Central en You Tube te vinden. Alle oude filmpjes kun j dus gewoon op Internet vinden.

Waar vind je spullen en merchandise van New Kids?

Natuurlijk zijn er inmiddels ook wel wat spulletjes te krijgen van New Kids. Deze jongens spreken nu eenmaal aardig tot de verbeelding. Volgens Comedy Central is de webshop nu al leeg verkocht maar krijgt iedere geïnteresseerde een gratis pakket New Kids merchandise toegestuurd, wanneer hij of zij de adresgegevens achterlaat op de site. Best heel leuk dus zeker doen.

New Kids film: New Kids Turbo breekt alle records en wint de Gouden Film prijs

Sinds begin december draait de eerste echte New Kids film in de bioscopen. De film New Kids Turbo heeft nu al meer bezoekers dan Komt een Vrouw bij de Dokter. Afgelopen zaterdag gingen er bijna 60.000 mensen naar de bioscoop om de film te zien. New Kids Turbo wint daarmee meteen al de Gouden Film prijs en de filmpjes op YouTube zijn ongekend populair. Binnenkort zijn de New Kids ook weer op Comedy Central te zien maar voorlopig kun je in de bioscoop terecht voor ongekend veel populair asociaal gedrag uit Brabant!
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maaskantje; het dorp van New KidsMaaskantje; het dorp van New KidsTot voor kort had nooit iemand van Maaskantje gehoord. In het Brabantse dorpje ging het leven rustig zijn gangetje. Dit…
Filmrecensie: New Kids NitrorecensieFilmrecensie: New Kids NitroVanaf dinsdag 6 december 2011 is de nieuwe film van New Kids in de bioscoop te zien: New Kids Nitro. Deze film is het ve…
Putumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids is een sublabel van het grote platenlabel Putumayo World Music. Deze cd's met wereldmuziek zijn speciaal v…
Katzenjammer Kids, een der oudste stripverhalenThe Katzenjammer Kids is een van de oudste strips ter wereld. De strip werd voor het eerste gepubliceerd in de New York…

Stemmen inspreken voor tekenfilmsHeel veel mensen willen best wel eens een keer een stem inspreken voor een tekenfilmfiguur. Hoe word je nou zon stemact…
Hoe worden kijkcijfers gemeten?Hoe worden kijkcijfers gemeten?Wekelijks worden er kijkcijfers bekend gemaakt over het afgelopen week. Deze worden met grote belangstelling bekeken doo…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 06-02-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.