recensie

Filmrecensie: New Kids Nitro

Filmrecensie: New Kids Nitro Vanaf dinsdag 6 december 2011 is de nieuwe film van New Kids in de bioscoop te zien: New Kids Nitro. Deze film is het vervolg op de film New Kids Turbo. In dit artikel staat beschreven waar het tweede deel van de films van New Kids over gaat. Zo kunt u bepalen of u het de moeite vindt om de film in de bioscoop te gaan bekijken.

Het verhaal

Het verhaal begint met twee aparte verhalen, waarbij een verhaal in de provincie Friesland afspeelt, en het andere verhaal in Brabant. Deze twee losse verhalen zullen later in de film aan elkaar gekoppeld worden.

Friesland

In Friesland is in een weiland een soort meteoriet ingeslagen, deze is groen en gloeiend. De koeien die in het weiland stonden hebben aan de meteoriet gelikt, hierdoor geven ze ineens heel veel melk. De koeien gaan zoveel melk geven dat heel de provincie Friesland gratis melk mag komen afhalen bij de desbetreffende boerderij. Echter veranderen de mensen die deze melk hebben gedronken in soort zombies/vampiers, en eten ze onschuldige mensen. Friesland is dus als verboden terrein verklaard omdat het veel te gevaarlijk is om in Friesland bij de zombies te zijn.

Brabant

In Maaskantje hebben de New Kids last van Dave uit Schijndel. Dave heeft een knappe vriendin Deborah, die net als Manuela zwanger is. (Deborah wordt gespeeld door Juliette van Ardenne, ook wel bekend als Sira van Zoop.) Manuela is omgekomen bij een auto ongeluk dus speelt in de film niet meer mee. Rikkert is helemaal verliefd op Deborah, maar zij hoort bij de Schijndelse groep van Dave. Tijdens een straatrace raakt Rikkert zijn groene Opel kwijt aan Dave, omdat Dave deze door vals te spelen wint. Ook de cafetaria van de vader van Gerrie wordt helemaal beklad en in brand gestoken door Dave en dreigt Dave om de moeder van Richard, die ziek is wat aan te doen.

De samenhang tussen de verhalen

Omdat Richard bang is dat Dave zijn moeder iets aandoet zorgt Richard ervoor dat zijn moeder op vakantie naar Ameland gaat. Zo kan Dave haar niets aandoen. Echter moet de moeder met de bus door Friesland rijden. De moeder van Richard wordt gegrepen door de zombies, net als de hele bus vakantiegangers die in Friesland was. Richard moet naar Friesland om het lijk van zijn moeder te halen om te begraven, want een begrafenis zonder lijk vindt hij niets. Tijdens de begrafenis krijgt Richard te horen dat hij een vader heeft die uit Schijndel komt, en Dave accepteert de mannen van New Kids omdat Richard half Schijndels is. Met zijn alle gaan ze naar Friesland om de moeder van Richard te vinden.

Algemene informatie

  • Reden 16 jaar en ouder: Er is veel bloed te zien tijdens de film, er wordt veel gevochten, en er wordt net zoals het vorige deel weer veel gevloekt.
  • Genre: van de film is actie/komedie.
  • Cast: Steffen Haars, Flip van der Kuil, Huub Smit, Tim Haars, Wesley van Gaalen.
  • Speelduur: 80 minuten.

Beoordeling

Er wordt veel van de film verwacht, omdat New Kids erg bekend is geworden. Ook zat er in het vorige deel, Turbo, een erg goed verhaal. In deze film was het verhaal minder, en de actie een stuk meer. Er werd meer geweld gebruikt en de film was een stuk enger dan het eerste deel.
© 2011 - 2020 Dobel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Maaskantje; het dorp van New KidsMaaskantje; het dorp van New KidsTot voor kort had nooit iemand van Maaskantje gehoord. In het Brabantse dorpje ging het leven rustig zijn gangetje. Dit…
New Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy CentralNew Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy CentralIedereen heeft zich de laatste tijd op Comedy Central waarschijnlijk afgevraagd of we te maken hebben met een house revi…
Katzenjammer Kids, een der oudste stripverhalenThe Katzenjammer Kids is een van de oudste strips ter wereld. De strip werd voor het eerste gepubliceerd in de New York…
Wie waren Michael Alig en zijn Club Kids?Wie waren Michael Alig en zijn Club Kids?Sommige namen uit het verleden doen vaag een belletje rinkelen. Waar ken ik dat ook al weer van? De Club Kids bijvoorbee…

Filmrecensie: Hide and SeekrecensieFilmrecensie: Hide and SeekIn 2005 maakte regisseur John Polson de thriller Hide and Seek. Bekende namen passeerde de revue en maakte deze thriller…
De Oscarwinnaars 1987De Oscarwinnaars 1987De Academy Awards van het jaar 1987. De beste films van dit jaar waren The last emperor, Moonstruck, Robocop, Fatal attr…
Bronnen en referenties
  • JTbioscopen.nl

Reageer op het artikel "Filmrecensie: New Kids Nitro"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dobel
Laatste update: 13-12-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!