Populairste uitvaartmuziek

Populairste uitvaartmuziek De tijd dat “waarheen, waarvoor” van Mieke Telkamp de populairste uitvaartliedje was, ligt achter ons. De top tien van populairste uitvaartmuziek bestaat volledig uit muziek dat de afgelopen twintig jaar gemaakt is. Vijf liedjes uit de top tien zijn Nederlandstalig, de rest is in het Engels gezongen. De top tien van meest gekozen uitvaartmuziek werd jarenlang aangevoerd door Mieke Telkamp, maar dit liedje wordt tegenwoordig steeds minder gekozen. Dit wordt waarschijnlijk ook gedeeltelijk veroorzaakt doordat het liedje betiteld werd als afgezaagd. In dit artikel treft u de tien meest gekozen uitvaartliedjes aan volgens uitvaartverzorger Monuta.

Nummer 10

Artiest: Guus Meeuwis
Titel liedje: De Weg
Toelichting: Dit liedje van Guus Meeuwis staat in de top tien door de zeer geschikte songtekst.

Nummer 9

Artiest: André Rieu
Titel liedje: The Rose (Album Version)
Toelichting: André Rieu is een Nederlandse artiest die vooral succesvol in het buitenland. The Rose is nooit een hit geweest in Nederland, maar is erg populair als uitvaartmuziek.

Nummer 8

Artiest: Stef Bos
Titel liedje: Papa
Toelichting: Dit liedje van Stef Bos is een soort eerbetoon aan vaders. In 1991 heeft “Papa” op nummer 8 gestaan in de top 100.

Nummer 7

Artiest: John Lennon And The Plastic Ono Band (With The Flux Fiddlers)
Titel liedje: Imagine (2000 Digital Remaster)
Toelichting: Het origineel liedje van John Lennon is een ware klassieker. Het origineel is uitgebracht in 1971 en is daarna door vele artiesten gecoverd. “Image” staat altijd in de top 50 van de Radio 2 Top 1000.

Nummer 6

Artiest: Eric Clapton
Titel liedje: Tears In Heaven (Album Version)
Toelichting: Dit is een populair liedje door het tragische verhaal dat achter het liedje van Clapton zit. Hij heeft deze hit geschreven als eerbetoon aan zijn in 2001 overleden zoontje. Het jongetje is van de 53e verdieping van een wolkenkrabber naar beneden gevallen.

Nummer 5

Artiest: Marco Borsato
Titel liedje: Afscheid Nemen Bestaat Niet (Live 2006 Symphonica)
Toelichting: Marco Borsato heeft dit liedje uitgebracht in 2003. Hij heeft weken lang op nummer één gestaan, en dankt het succes aan de tekst.

Nummer 4

Artiest: Robbie Williams
Titel liedje: Angels (2004 Digital Remaster)
Toelichting: Angels was de grote internationale doorbraak van Robbie Williams. Het liedje is echter in eerste instantie geen groot succes geweest. In de jaren daarna is het toch een klassieker geworden.

Nummer 3

Artiest: Paul de Leeuw
Titel liedje: De Steen
Toelichting: De tekst van dit liedje is geschreven door Bram Vermeulen. Door de pakkende tekst is het liedje zeer geschikt voor een uitvaartdienst.

Nummer 2

Artiest: Marco Borsato
Titel liedje: Het Water
Toelichting: Het tweede liedje van Marco Borsato in deze top tien. In de top vijftig van de meest gekozen liedjes voor uitvaartdiensten, komt Marco Borsato veel voor.

Nummer 1

Artiest: Andrea Bocelli & Sarah Brightman
Titel liedje: Time to say goodbye (Con te partiro)
Toelichting: Oorspronkelijk is dit liedje in het Italiaans uitgebracht. Andrea Bocelli heeft later de Engelstalige versie uitgebracht, en met groot succes. Ook in deze versie zit nog een Italiaans gezongen deel.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke muziek kies ik bij een uitvaart?Welke muziek kies ik bij een uitvaart?Op het moment dat een naaste komt te overlijden, krijg je in een sneltreinvaart te maken met van allerlei dingen die je…
Juiste keuze uitvaartmuziekJuiste keuze uitvaartmuziekMuziek speelt een belangrijke rol bij een crematie of een begrafenis. Soms heeft de overledene zijn muziekvoorkeur vast…
Top 10 meest trieste, droevige liedjes ter wereldmijn kijk opTop 10 meest trieste, droevige liedjes ter wereldWat zijn de meest trieste, verdrietige of droevige liedjes? Droevige liedjes gaan vaak over verloren liefdes, geruïneerd…
Uitvaartmuziek voor crematie of begrafenisUitvaartmuziek voor crematie of begrafenisBij een crematie- of begrafenisplechtigheid is het heel normaal dat er uitvaartmuziek te horen is. Deze muziek kan door…

De Golden Globes en andere film- en televisieprijzenIedereen kent de Oscars in de Amerikaanse filmwereld, maar daarnaast bestaan ook de Golden Globes voor films en tv-progr…
Platenwinkels in AmsterdamElpeewinkels zullen er waarschijnlijk altijd blijven. De nostalgie van het draaien van een plaat, het schoonmaken en opz…
Bronnen en referenties
  • Monuta.nl
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 05-10-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.