TicketSwap: Veilig een e-ticket kopen of verkopen

TicketSwap: Veilig een e-ticket kopen of verkopen Stel, een paar weken geleden heb je kaartjes weten te bemachtigen voor het concert van Justin Timberlake en je kijkt er al weken naar uit. Echter als de dag dichterbij komt, dan komt er een belangrijke afspraak tussen en je kunt niet meer naar het concert. Of je wilt al jarenlang naar Lowlands, maar iedere keer kun je nét geen kaartje bemachtigen. Je gaat proberen om online je ticket te kopen of te verkopen, maar je weet niet of je de persoon in kwestie kunt vertrouwen. Er is daar vanaf nu na een oplossing voor: TicketSwap. Via TicketSwap kun je op een veilige en betrouwbare manier je concertkaartje of festivalkaartje kopen of verkopen.

Nooit meer woekerprijzen of wantrouwen

Iedere concert- of festivalliefhebber herkent dit wel: je wilt een kaartje kopen, maar het concert of festival was snel uitverkocht. Je wil er toch dolgraag heen en je gaat zoeken via internet. Je komt op marktplaats terecht en daar worden kaartjes aangeboden voor woekerprijzen. Je gaat onderhandelen met een potentiële verkoper en je besluit om het kaartje over te kopen. Echter weet je niet of je de persoon kunt vertrouwen, toch gok je het erop. Je maakt het over en je krijgt je kaartje per e-mail toegestuurd. Vervolgens ga je naar het concert of festival toe en op het moment van binnengaan is het spannend: Kom je binnen met je e-ticket? Je kaartje wordt gescand en je mag doorlopen. Yes! Je mag naar binnen!

Helaas komt het ook vaak voor dat je niet naar binnen mag, omdat het kaartje niet geldig is. Dit komt dan doordat iemand het e-ticket aan meerdere personen heeft verkocht en diegene die als eerste binnen is, heeft geluk. De andere mensen hebben pech, moeten huiswaarts keren en zijn hun geld kwijt. Daarnaast komt het vaak voor dat mensen kaartjes voor concerten en festivals aanbieden voor een vraagprijs die ver boven de originele prijs ligt. Op deze manier wordt er door veel mensen veel winst gemaakt op deze kaartjes. En als je bereid bent om een hoge prijs te betalen voor een kaartje, is het vaak maar de vraag of het kaartje wel geldig is. Daarom is eind 2012 TicketSwap in het leven geroepen.

Hoe werkt TicketSwap?

TicketSwap is een website die het kopen en verkopen van festival-en concerttickets veilig en betrouwbaar maakt. Het werkt namelijk als volgt:

  1. Een verkoper meldt zich met zijn Facebookprofiel aan op de site.
  2. De verkoper upload het e-ticket en geeft een vraagprijs aan. De vraagprijs mag nooit meer zijn dan 120 procent van de originele vraagprijs.
  3. Een koper gaat op de site van TicketSwap zoeken naar een kaartje en maakt het geld via iDEAL over en ontvangt de tickets per e-mail
  4. De verkoper krijgt binnen één werkdag het geld op zijn rekening gestort.

Waarom is TicketSwap zo betrouwbaar?

TicketSwap is erg betrouwbaar, omdat verkopers zich moeten aanmelden via hun Facebookprofiel. Op deze manier weet je precies met wie je zaken doet. Je kunt controleren of de persoon betrouwbaar is door bijvoorbeeld te kijken naar zijn profiel en het aantal vrienden dat hij heeft. Daarnaast krijgen verkopers zeker hun geld, want kopers maken direct geld over.

De oprichters van TicketSwap hebben nog enkele maatregelen genomen om het kopen en verkopen van tickets zo goed mogelijk te laten verlopen zoals:

  • De aangeboden tickets worden gecontroleerd op verschillende punten namelijk op locatie, datum en prijs. Als een ticket is goedgekeurd, dan is dit zichtbaar doordat er een vinkje naast het ticket staat vermeld.
  • Alle barcodes van de tickets worden gescand en zo kan nagegaan worden of er dubbele tickets opstaan.
  • Het rekeningnummer van de verkoper wordt via de website www.mijnpolitie.nl nagetrokken. Er wordt namelijk gekeken of er geen aangiftes voor internetfraude tegen de verkoper zijn gedaan.
  • Als er een verkoop van een ticket heeft plaatsgevonden dan kan de koper een beoordeling geven. Als een verkoper een positieve beoordeling krijgt, dan is dit zichtbaar op de verkooppagina van de desbetreffende verkoper.
  • Als verkopers een negatieve beoordeling ontvangen, dan worden zij geblokkeerd. TicketSwap gaat dan kijken wat er is gebeurd en probeert tot een goede oplossing voor beide partijen te komen. Als er geen goede oplossing wordt gevonden dan wordt de verkoper op TicketSwap verwijderd.
  • Als er sprake is van fraude door een verkoper dan kan de naam, bankrekeningnummer en telefoonnummer van de oplichter aan autoriteiten, zoals de politie, worden doorgegeven.

Er worden dus verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het kopen en verkopen van e-tickets goed verloopt.
En zoals al eerder werd genoemd, is de prijs van een e-ticket altijd eerlijk. Want de verkoopprijs mag nooit meer zijn dan 120% van de originele prijs. Liefhebbers van concerten en festivals kunnen dus dankzij TicketSwap op een eerlijke en snelle manier een e-ticket kopen of verkopen.
© 2014 - 2020 Belegger, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Doorverkoop kaartjes voor concerten voorlopig niet verbodenDoorverkoop kaartjes voor concerten voorlopig niet verbodenMojo Concerts is het bedrijf dat in Nederland de kaartverkoop doet voor popconcerten. Zwarthandel is een groot probleem.…
Concert at Sea: Zeeuws festival op de BrouwersdamConcert at Sea: Zeeuws festival op de BrouwersdamConcert at Sea is een festival dat ieder jaar aan het begin van de zomer wordt georganiseerd. Vanaf 2006 trekt het al ve…
K3 - voor volwassenenDuizenden meisjes zijn opgegroeid met K3, in 2015/2016 stopt de "oude" K3 bestaande uit de Belgische Karen en Kristel en…
Robbie Williams: Opkomst en Tournees tot en met 2017Robbie Williams: Opkomst en Tournees tot en met 2017Robbie Williams komt in 2017 met zijn nieuwe show, The heavy entertainment show tour, ook naar Nederland. Van 2 juni 201…

Ziggo Dome: adres, route, openbaar vervoer en parkerenDe Ziggo Dome in Amsterdam is in rap tempo uitgegroeid tot één van de toonaangevende locaties voor concerten, optredens…
Dynamo Open AirDynamo Open AirDynamo Open Air (DOA) is een Nederlands muziekfestival (metal georiënteerd) dat sinds 1986 werd georganiseerd. Het festi…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "TicketSwap: Veilig een e-ticket kopen of verkopen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Ingrid, 08-08-2017 15:50 #3
Je kunt er ook pretpark kaartjes kopen/verkopen van o.a. Duinrell, de Efteling, Beekse Bergen en Plopsaland de Panne!

Steven, 27-01-2015 00:27 #2
Wat moet ik doen als ik met de verkoper een deal heb afgesloten voor het kopen van zijn concert e-ticket, zonder dat er iemand anders via ticketswap met het ticket gaat lopen?

Astrid, 28-09-2014 08:35 #1
Wat ben ik blij dat TicketSwap bestaat en dan ook nog zo snel hoe alles wordt afgehandeld zoeken welke ticketů Betalenů uitprinten TOP TICKETSWAP 👍

Infoteur: Belegger
Gepubliceerd: April 2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 3
Schrijf mee!