Robbie Williams: Opkomst en Tournees tot en met 2017

Robbie Williams: Opkomst en Tournees tot en met 2017 Robbie Williams komt in 2017 met zijn nieuwe show, The heavy entertainment show tour, ook naar Nederland. Van 2 juni 2017 tot 10 september 2017 reist hij door zeventien landen in Europa om daar zijn optredens te geven. Op 4 juli 2017 is hij te zien in het Goffertpark in Nijmegen. De cd die centraal staat tijdens dit concert is op 4 november 2016 uitgekomen en binnen een week stond het al op nummer één in Engeland. Dit laat ook eind 2016 de immense populariteit van de Britse popster zien. Deze tour is de 22ste van de popster in zijn lange muziekcarrière.

Inhoudsopgave


Robbie Williams

Op 13 februari 1974 wordt in het Engelse Stoke-on-Trent Robert Peter Williams geboren. In zijn leven kent hij veel ups en downs en vooral alcohol en drugs spelen daarbij een belangrijke rol. Hij heeft dan ook verschillende keren in een afkickkliniek gezeten om hier mee om te gaan en weer clean te worden. In 2010 trouwde Robbie Williams met zijn vrouw (Ayda Field) en samen hebben ze twee kinderen. In 2012 werd zijn dochter Theodora Rose Williams (Teddy) geboren en in 2014 werd Robbie Williams voor de tweede keer vader van zijn zoon Charlton Valentine Williams. Eind 2016 is het gezin nog compleet.

Carrière

Take That

In 1990 begon de carrière van Robbie Williams bij de Britse boyband Take That. Deze boyband bestond uit vijf leden
 • Garry Barlow
 • Robbie Williams
 • Mark Owen
 • Howard Donald
 • Jason Orange

Van 1990 tot 1996 had Take That acht nummer één hits in Groot-Brittannië. Maar de samenwerking met Robbie Williams verliep stroef en er was vaak onderling ruzie. In 1996 verliet Robbie dan ook de band en viel Take That uit elkaar. In 2006 kwam de band uiteindelijk toch weer voor een tijd bij elkaar maar wel zonder Robbie Williams. Pas in 2010 werkte Robbie weer mee aan een album van Take That, genaamd Progress. In 2014 vertrok Jason Orange uit Take That.

Solocarrière

In 1996 begon Robbie Williams aan zijn solocarrière. Zijn eerste single was de hit Freedom, die hij coverde van George Michael en in 1997 kwam zijn single Old before I die uit. Beide singles werden grote hits in Groot-Brittannië. Na dit succes begon hij aan zijn eerste solo-album Life thru a lens. Daarna ging het met zijn carrière als soloartiest alleen maar beter. In de tabel zijn de albums en de hits te zien die Robbie Williams als soloartiest heeft gemaakt.

Albums in de Nederlandse top 100 jaartal van uitgave hits op het album
Life thru a lens1997Freedom, Old before I die, Angels
I've been expecting you1998Millenium en She's the one
Sing when you're winning2000Supreme en Let love be your energy
Swing when you're winning2001Something Stupid en Mr. Bojangles
Escaplogy2002Feel en Come Undone
Live summer 20032003Let me entertain you, Better man
Greatest hits2004Angels, Kids, Spreme, Come Undone, Misunderstood
Intensive Care2005Tripping en Sin, sin, sin
Rudebox2006Rudebox, She's Madonna,
Reality killed the video star2009Bodies, You know me
In and oud of consciousness2010greatests hits
Take the crown2012Candy, Different
Swing both ways2013Shine my shoes, Go gentle
The heavy entertainment show2016Love my life

Tournees

Tijdens zijn solocarrière heeft Robbie Williams 22 verschillende tournees gedaan. Bij deze 22 zit ook die tour die hij in 2017 gaat doen.

The show must go on

In 1997 ging hij op zijn eerste tournee, waarbij hij op 7 november in de Melkweg in Amsterdam optrad. Hij begon deze tour in Norwich. Twee jaar na Take That was hij er klaar voor om weer op het podium te staan. Maar deze keer als soloartiest. Zijn fans waren nog voornamelijk fans die hij had overgehouden van Take That, maar de toon was gezet.

Festival Tour

In 1999 kwam Robbie Williams voor de tweede keer naar Nederland voor een solo-optreden en wel tijdens Pink Pop in Landgraaf. Tijdens deze tour ging Robbie Williams verschillende festivals in Groot-Brittannië en het vaste land van Europa langs om op te treden. Hits als Angels, No Regrets en Let me entertain you werden uitgevoerd.

The sermon on the mount tour

Op 8 maart 2001 trok Robbie Williams met The sermon on the mount tour weer naar Nederland. Deze keer in Ahoy Rotterdam. Tijdens dit concert werd het duet met Kylie Minogue uitgevoerd, maar ook hits als Millenium en Rock DJ werden ten gehore gebracht.

Weekends of mass distraction

In 2003 gaf Robbie Williams twee concerten in Nederland. Beiden waren in de Amsterdam Arena op 17 en 18 juli. In totaal gaf hij tijdens deze tour 21 concerten door Europa en kwamen er ruim 1,2 miljoen fans naar zijn concerten. Hits als Feel, Angels en Let me entertain you werden weer uitgevoerd.

Close encounters

Tijdens zijn Close encounters tour gaf Robbie Williams zelfs vier concerten in Nederland. Op 21, 22, 24 en 25 juni 2006 trad hij op in de Amsterdam Arena. Deze tour zou de hele wereld over gaan en hij zou in vier maanden 44 keer optreden in veertien verschillende landen.

Progress Live

In 2011 kwam hij met Progress live weer naar de Amsterdam Arena. Op 18 juli 2011 gaf hij één optreden in dit stadion. Tijdens deze show werden vooral alle Greatest hits van Robbie Williams uitgevoerd.

Take the crown stadium tour

Ook tijdens deze tour kwam Robbie Williams in 2013 weer naar de Amsterdam Arena. Op 12 juli gaf hij daar een eenmalig concert in Nederland. Met deze tour ging hij terug naar het begin van zijn solocarrière. Hij zong dan ook zowel zijn oude als de nieuwste hits.

Swing both ways live

Op 3 mei 2014 was het de beurt aan de Ziggo Dome om het concert van Robbie Williams te verzorgen. Dit concert stond vooral in het teken van zijn cd Swing both ways en was anders dan de andere popconcerten die hij gegeven heeft. Swing both ways was een andere soort muziek. In plaats van popmuziek ging hij terug naar de big bandmuziek.

Let me entertain you tour

In 2015 was Robbie Williams weer aanwezig op Pink Pop in Landgraaf. Alle oude hits kwamen weer naar voren en werden eenmalig ten uitvoering gebracht op Pink Pop.

The heavy entertainment show tour

Op 4 november 2016 kwam het album The heavy entertainment show uit. Aan de hand van dit album gaat Robbie Williams weer op tour door Europa.
© 2016 - 2024 Sierd-jan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieRecensie - Take That ProgressNa vijftien jaar volgde er eind 2010 eindelijk weer een cd van de complete groep: Take That. Al sinds 2005 zijn Gary Bar…
Victoria's SecretVictoria's SecretWie kent er tegenwoordig niet het lingeriemerk Victoria's Secret? Ze staan bekend om hun mooie modellen en hun prachtige…
Populairste uitvaartmuziekPopulairste uitvaartmuziekDe tijd dat “waarheen, waarvoor” van Mieke Telkamp de populairste uitvaartliedje was, ligt achter ons. De top tien van p…

Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…
De Top 2000 a gogo voor jong en oudDe Top 2000 a gogo voor jong en oudDe Top 2000 a gogo is voor jong en oud. Voor de fans van de Top 2000 hoort deze lijst met diverse liedjes uit de pop- en…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Meromex, Pixabay
 • http://www.robbiewilliams.com/tour/heavy-entertainment-show-tour-0
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Robbie_Williams
 • http://www.nu.nl/achterklap/2915365/robbie-williams-deelt-foto-van-dochter.html
 • http://www.3fm.nl/nieuws/detail/360542/Robbie-Williams-maakt-naam-van-zoontje-bekend
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Take_That
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/I%27ve_Been_Expecting_You_(Robbie_Williams)
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Intensive_Care_(album)
 • https://www.bol.com/nl/p/take-the-crown/1000004013002170/
 • http://www.robbiewilliams.com/tour
 • http://www.robbiewilliams.com/tour/show-must-go
 • http://www.robbiewilliams.com/tour/festival-tour
Sierd-jan (112 artikelen)
Laatste update: 24-04-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.