Pathé Events: Ladies Night, Unlimited Night & Gay Night

Pathé Events: Ladies Night, Unlimited Night & Gay Night Bij bioscoopketen Pathé kun je in diverse steden terecht voor een avondje uit tijdens de Pathé Events. Zo worden er Ladies Nights, Unlimited Nights, Gay Nights en filmmarathons georganiseerd. Tijdens deze avonden worden films getoond die nog niet uit zijn, je ziet deze gegarandeerd als eerste! Daarnaast ontvang je extra's zoals een hapje en drankje en maak je kans op prijzen. Het biedt net iets meer dan alleen "een filmpje pakken". Houd er wel rekening mee dat deze evenementen vaak druk bezocht zijn.

Bioscoopketen Pathé

Pathé is een keten van bioscopen, onderdeel van de Franse bioscoopgroep Les Cinémas Gaumont Pathé. Het werd in 1896 opgericht door de gebroeders Pathé. Je vindt de bioscoopketen in Nederland, Zwitserland en Frankrijk. Verdeeld over deze landen zijn er anno 2019 maar liefst 101 bioscopen. In Nederland telt Pathé 30 bioscopen. Sinds 2011 kent de keten ook een thuisdienst: Pathé Thuis. Hiermee kunnen kijkers ook thuis de nieuwste films kijken.

Pathé Events

In diverse steden kun je bij Pathé terecht voor een avondje uit. Naast het vertonen van films organiseert Pathé ook speciale avonden, de Pathé Events. Tijdens zo'n evenement mogen bezoekers als eerst een nieuwe film zien en krijgen ze iets extra’s.

Pathé Ladies Night

Tijdens de Pathé Ladies Night worden dames extra in de watten gelegd. Zo ontvangen bezoekers op deze avond een welkomstdrankje, een goodiebag met goodies en maken ze kans op leuke prijzen in de zaal. Tevens kunnen dames op deze avond shoppen bij leuke kraampjes in de bioscoop.Tot slot ontvang je op deze avond een hapje en drankje bij de film. Tijdens de Pathé Ladies Night zie je als eerste een van de nieuwste films, welke is afgestemd op vrouwelijk publiek. Zo zul je geen keiharde actiefilm of horror zien tijdens dit Pathé Event. Alle activiteiten beginnen een uur voor de start van de film.

Pathé Unlimited Night

De Pathé Unlimited Night is exclusief voor abonnementhouders. Bezoekers met een Pathé Unlimited-pas zijn op deze speciale avond welkom om als eerste een topfilm te zien. Tijdens de Pathé Unlimited Night wordt een voorpremière gedraaid van een film die pas later in roulatie komt. Daarnaast ontvangen abonnees een gratis hapje en drankje. Ook maak je tijdens deze avond kans op prijzen. Graag naar een Pathé Unlimited Night, maar geen abonnee? Dan kun je helaas niet naar binnen. Deze voorpremière is alleen toegankelijk op vertoon van een (persoonsgebonden) Pathé Unlimited-pas.

Pathé Gay Night

Bij de Pathé Gay Night zijn bezoekers welkom om een voorpremière te bekijken van een nieuwe gayfilm. Een half uur voordat de film begint ontvang je een welkomstdrankje. Afhankelijk van de stad zijn er nog leuke extra's op deze speciale avond. Zo maak je in Nijmegen kans op leuke prijzen tijdens een quiz in de zaal en kun je later op de avond aanschuiven bij een afterparty "ThomTom Filmcafe”, gehost door Club ThomTom. Bij Pathé Munt ontvang je tijdens het Pathé Event een voucher voor de uitgaansgelegenheden Taboo en Lellebel. Met deze voucher kun je twee drankjes halen voor de prijs van één.

Pathé filmmarathon

Pathé organiseert filmmarathons waarbij meerdere films achter elkaar gedraaid worden. Vaak is de nieuwe film een vervolgdeel en wordt eerst een eerder deel getoond. Sommige marathons bestaan uit twee films en sommige uit maar liefst drie films. Zo verschijnt de film Star Wars The Rise of Skywalker in december 2019 in een filmmarathon. Eerst worden de films Star Wars The Force Awakens en Star Wars The Last Jedi getoond. Tussen de films is een korte pauze van 30 à 45 minuten ingepland. Houd er rekening mee dat de filmmarathons bij Pathé lang kunnen duren. Zo begint de Star Wars marathon om 10:30 uur en eindigt deze om 18:52 uur.

Data, locaties en prijzen Pathé Events

De Pathé Events vinden plaats in verschillende bioscopen. In de Pathé-app en op de website zie je per bioscoop op welke data deze speciale avonden gehouden worden en welke films gedraaid worden. De prijzen voor deze speciale avonden zijn hoger dan een regulier filmticket. Zo kost een kaartje voor de Ladies Night (januari 2020) 15,50 euro, terwijl je voor een standaard filmbezoek 11 euro betaalt. Ook de actuele prijzen per Pathé Event vind je terug in de app of op de website.

Is een Pathé Event het waard?

Een bezoek aan een Pathé Event biedt net iets meer waarde aan een avondje uit dan alleen “een filmpje pakken”. Wanneer je toch al van plan was om naar de film te gaan, kun je voor een paar euro extra meer beleving aan je avond toevoegen. Vooral de Ladies Night waarbij je vooraf nog kunt shoppen en een goodiebag mee naar huis krijgt, geeft net dat beetje extra. Daarnaast kun je als eerste een nieuwe film zien. Je hebt deze dan al gezien voordat het regulier gaat draaien in het bioscoopprogramma. Deze primeur is ook een reden om een Pathé Event te bezoeken. Je weet dan zeker dat je mee kunt praten. Tot slot is het altijd spannend om kans te maken op prijzen. Je weet maar nooit met wat je naar huis gaat!

Mocht je niet warm lopen voor prijzen die gewonnen worden en liever je eigen snacks en drank uit kunnen kiezen, dan heeft een Pathé Event wellicht niet zoveel waarde. Houd er rekening mee dat de keuze bij het gratis hapje en drankje beperkt is. Ook is de grootte ervan niet altijd zoals de snacks die je zelf bij Pathé koopt, vaak zijn deze inbegrepen snacks kleiner. Tevens zijn de Pathé Events meestal druk bezocht en kun je rekenen op volle zalen. Als je niet van drukte houdt en films liever in een rustige setting bekijkt, zijn deze speciale avonden wellicht niet aan jou besteed.
© 2019 - 2024 Kristelschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Informatie over de Pathé Unlimited (Gold) pasInformatie over de Pathé Unlimited (Gold) pasDit is dé uitvinding voor de mensen die vaak naar de bioscoop gaan! Als je vaker dan twee keer per maand naar de bioscoo…
ColorRain by Night - lopen door wolken kleurstofColorRain by Night - lopen door wolken kleurstofNaast de ColorRun is er nu ook de ColorRain, een knotsgekke kleurenren overdag of in de avond. De ColorRain is niet geri…
Ride for the Roses 2019: fietsen tegen kanker door ZeelandRide for the Roses 2019: fietsen tegen kanker door ZeelandKanker is een probleem dat iedereen raakt. Een derde van alle Nederlanders krijgt te maken met kanker. Iedereen kent wel…
USA Up All Night: tv-programma van cultklassiekers & B-filmsUSA Up All Night: tv-programma van cultklassiekers & B-filmsUSA Up All Night was een televisieprogramma dat van 1989 tot en met 1998 op de Amerikaanse televisiezender USA Network w…

Joe Exotic in Tiger King: Murder, Mayhem and MadnessJoe Exotic in Tiger King: Murder, Mayhem and MadnessMaak kennis met de 'Tiger King', een emotionele, openlijk homoseksuele en met geweren zwaaiende excentriekeling op het c…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: M.Minderhoud, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • https://www.pathe.nl/specials-en-events
  • https://www.pathe.nl/unlimitednight
  • https://www.pathe.nl/ladiesnight
  • https://www.pathe.nl/gaynight
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Path%C3%A9_Nederland
Kristelschrijft (87 artikelen)
Gepubliceerd: 12-12-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.