Een aantal hele enge films

Een aantal hele enge films Horrorfilms, je moet er van houden. Sommige mensen liggen er nachten van wakker en voor andere kan een film niet eng genoeg zijn. In dit artikel zijn een paar goede horrorfilms op een rijtje gezet. Van sommige zijn ook vervolgen gemaakt, echter zijn vaak de eerste films het meest succesvol waardoor alleen hierover informatie te lezen is.

Wat is eng?

Het is erg moeilijk de engste films op een rij te plaatsen. Dit omdat elk mens een andere kijk op eng heeft, vooral wat films betreft. De ene heeft het absoluut niet op vleesetende monsters terwijl de ander dat zo onrealistisch vind dat het niet meer eng is. Één tip, weet zeker dat je deze films durft te kijken als je ze wilt bekijken zodat je niks mist. De volgende films zijn uitgekozen op basis van recensies.

The descent

Deze film is geschreven en geregisseerd door Neil Marshall. In 2005 is deze horror film in première gegaan. De film gaat over 6 vriendinnen die samen op vakantie gaan. Ze willen avontuurlijke uitstapjes maken en zo dalen ze af in een grot. De grot is nog onbekend voor de buitenwereld waardoor ze onvindbaar worden op het moment dat de ingang instort. In de grot zijn nog bewoners genaamd Crawlers, deze zijn alleen niet erg vriendelijk.
Als men gevoelig is voor claustrofobie is deze film geen aanrader, ze bevinden zich vaak in donkere smalle gangen. Daarnaast zitten er best wat schrikmomenten in de film. Alle actrices komen uit een ander land. De actrice Saskia Mulder die één van de vriendinnen speelt is zelfs afkomstig uit Nederland.

Poltergeist

Deze film is geregisseerd door Tobe Hooper en geschreven door Steven Spielberg. De film dateert uit 4 juni 1980. Er zijn inmiddels 3 Poltergeist films uitgebracht, maar zoals bij meer films blijft de eerste de beste.
De familie Freeling lijkt een normaal gezin. Echter communiceert hun dochter met de klopgeesten die in het huis aanwezig zijn. De geesten lijken in eerste instantie geen kwaad te willen doen, echter slaat dit vooroordeel langzaam om. Over deel twee kan beter geen informatie verteld worden aangezien men dan vermoedens kan krijgen over het plot van deel 1.
Heather O'Rourke de hoofdrolspeeltster acteerde in zowel 1, 2 als 3. Helaas is zij door uitval van de longen en het hart op 12 jarige leeftijd overleden. Op dat moment waren ze film 3 nog aan het opnemen waardoor een dubbelgangster de rol over moest nemen.

The ring

Deze film is gebaseerd op het japanse boek 'Ringu', de eerste verfilming die mede uit Japan komt had ook dezelfde naam. De Amerikaanse versie dateert uit 2002 en is geregisseerd door Gore Verbinski.
Na de dood van een 16-jarig meisje wordt een journalist gevraagd om te helpen zoeken naar de doodsoorzaak. Er was wel één bewijs die een verhaal vertelde over een videoband, maar deze was opgenomen in een psychiatrische instelling. Ze komt er achter dat het inderdaad met een videoband te maken heeft, maar kan dat echt?
In deze film is het verhaal zeer spannend en mysterieus, er zit heel veel in om over na te denken. Echter is het geen bloederige film waardoor uw filmkeuze wellicht op een andere horrorfilm valt.

Saw

De filmreeks Saw is geregisseerd door James Wan. Op 24 oktober 2004 werd de film voor het eerst afgespeeld op 'Sundance festival'. Ze hebben de film gemaakt van 1,2 miljoen en uiteindelijk leverde de film 55 miljoen dollar op.
Jigsaw heeft de belangrijkste rol in de film, echter is hij niet echt de hoofdrolspeler te noemen aangezien hij toch vrij weinig in beeld is. De rol van Jigsaw werd gespeeld door de Amerikaan Tobin Bell. Jigsaw sluit mensen op en laat ze kiezen tussen sterven of proberen pijn te overleven. De pijn die ze moeten doorstaan is vaak zo erg dat er eigenlijk geen keus is. Er zijn inmiddels 6 Saw films gemaakt. Het zijn erg bloederige films met zieke gedachtes. De afbeelding aan het begin van het artikel heeft met Saw te maken.

Blair witch project

Deze realistische gefilmde film is geregisseerd door Daniel Myrick. Deze film ging in premiere op 15 januari 1999 en bracht bijna 250 miljoen dollar op.
De film gaat over 3 studenten die voor de filmacademie een opdracht moeten voltooien. De film is geregisseerd maar doordat de studenten voor de filmacademie moeten filmen lijkt alles door hen gefilmd. Ze gaan richting een bos in Maryland om meer te weten te komen over de legende de 'Blair witch'.
De film is vooral erg spannend omdat het dus live beelden lijken doordat het door de studenten gefilmd is. Het zou zo waargebeurd kunnen zijn.

Alien

Van deze klassieker zijn er heel wat vervolgen gemaakt. De film is gemaakt in 1979 en geregisseerd door Ridley Scott. Het is niet alleen een horror, maar ook een siencefiction. Astronauten ontdekken een schip bij een onbekende planeet, het ruimteschip zend een noodsignaal uit, maar wat als ze daar op af gaan?
Het budget van deze film werd geschat op 11.000.000 dollar en heeft een speelduur van 117 minuten.

The exorcist

De oudste film, maar misschien wel een van de bekendste in dit rijtje is The Exorcist. De film stamt uit 1973 en is geregisseerd door William Friedkin. Er deden zo'n 500 meisjes mee aan de audities en uiteindelijk mocht Linda Blair de hoofdrol spelen.
In de film begint de tiener dochter van zich steeds abnormaler te gedragen. Ze lijkt bezeten te zijn door de duivel. Twee priesters gaan de strijd aan om het meisje te redden.
De trailer van de film werd door sommige bioscopen niet vertoond omdat deze de beangstigend zou zijn.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De legende van de Blair WitchDe legende van de Blair WitchIn 1999 kwam de horrorfilm The Blair Witch Project uit. Deze lowbudgetfilm werd een groot succes. Met een budget van sle…
recensieFilmrecensie: The Blair Witch Project (1999)In 1999 was een gedeelte van de Amerikaanse bevolking in rep en roer. The Blair Witch Project zou snel gereleased worden…
De kracht van Aziatische horrorfilmsLang niet iedereen houdt van horror. Wanneer je er wel van houdt, is het een aanrader je eens te verdiepen in Aziatische…
Tragedie Paradox en Horror ParadoxWaarom kijken mensen graag naar droevige films? Of waarom gaan we graag naar een theater om vervolgens met met tranende…

Top 40 geschiedenisDe Top 40 is ontstaan bij het vroegere Radio Veronica. Vanaf 2 januari 1965 verscheen de eerste editie onder de naam ‘Ne…
Buddha Bar ook naar AmsterdamHoewel het de bedoeling was dat Amsterdam al in 2009 bij het Leidseplein een Buddha Bar zou hebben, wordt dit waarschijn…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
  • www.imdb.com
  • www.moviemeter.nl
  • www.filmvandaag.nl
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 10-06-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.