Zomerhits 2011, vanaf Rokjesdag Lekker Lekker In De Zon!

Een zomerhit is een rekbaar begrip. Soms zijn dit liedjes die al in het voorjaar uitkomen en in de zomer echt uit groeien tot een hit. Vaak ook zijn dit songs die de vakantieganger in zijn favoriete vakantieplaats hoort en mee naar huis neemt, om in het najaar alsnog uit te groeien tot een mooie herinnering aan de voorbije zomer. Meer over Rokjesdag, de Zomerhits van 2011, de Indian Summer, zon, zee en strand, Plage van de Christal Fighters en Lekker Lekker In De Zon van Hike.

Over Rokjesdag en Indian Summer

Sinds 2010 is 22 april in Nederland onofficieel uitgeroepen tot Rokjesdag. De naamgever van deze dag, columnist en schrijver Martin Bril, stierf op deze datum in 2009. Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen, aldus Martin. Deze dag is de definitieve start van de terugkeer van de warmte van de zon en de meer zomerse temperaturen, een periode die voortduurt tot misschien wel eind september, begin oktober, wanneer men op z'n Amerikaans in dat geval spreekt van een Indian Summer, vrij vertaald een zomerse periode in de herfst. Meer over de muziek, de zomerhits, de singles en de soundtracks die mogelijkerwijs de radiostations en discotheken de aankomende zomer zullen domineren.
De lijst met nummers zal de komende maanden regelmatig uitgebreid worden.

Crystal Fighters: Plage

De Chrystal Fighters is een van oorsprong Spaanse, om exact te zijn Baskische band, opgericht in 2007 in Navarra. Ze verhuisden naar London om hun doorbraak te bewerkstelligen. De Chrystal Fighters zijn Sebastian (lead vocalen, gitaar, txalaparta), Gilbert (electronica, gitaar, percussie) & Graham (gitaar, txalaparta) en de beide zangeressen Laure en Mimi. In de zomer van 2010 trachtten ze al een zomerhitje te scoren met In The Summer.

In oktober 2010 verscheen hun debuutalbum Star Of Love waar ook hun huidige single Plage op staat. De txalaparta is overigens een vrij exotisch instrument, bestaande uit liggende vierkante houten balkjes waarop middels verticale gelijksoortige balken geslagen wordt, wat een soort van woodblock-achtig geluid voortbrengt.
Op vrijdag 1 april maakte 3FM bekend dat Plage gekozen was tot Megahit, eigenlijk op veler verzoek van luisteraars en gebruikers van de diverse social media.

HIKE: Lekker Lekker In De Zon!

De Achterhoekse feestband Hike had al één maal eerder een bescheiden single-hit: Don Juan. In het voorjaar en de zomer kan hun tweede single Lekker Lekker In De Zon weleens uitmonden in een enorme culthit. De kreet is vanaf 22 maart al te horen in de Coen & Sander Show (3FM/BNN) . Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben Hike inmiddels verzocht een speciale uitvoering van het nummer te maken voor hun dagelijkse middagshow, nog voordat de single landelijk wordt uitgebracht op 29 april 2011. Vanaf dan is het nummer te downloaden op o.a. iTunes, MegaStore en de FreeRecord Shop.
Het liedje is een cover van Cannabis een nummer van de Spaanse skapunkband Ska-P.

Bob Sinclar ft Raffaella Carrà - Far L'Amore

A Far L'Amore Comincia Tu van de Italiaanse zangeres Raffaella Carrà was eind 1977 een grote hit, ook in Nederland.
Op 4 april j.l. vond in Nederland de release plaats van de nieuwe hitsingle van Bob Sinclair, kortweg getiteld Far L'Amore, een mix van Bob Sinclar met een sample van de hit van Raffaella Carrà. De producer is de laatste jaren iedere zomer terug te vinden in de Europese hitlijsten met een zomerhit, bijna altijd een remix van een bestaande succesnummer.
Voor de Italiaanse zangeres is het 34 jaar geleden bij één hit gebleven.
Bob Sinclar (echte naam Christophe Le Friant) is een van oorsprong Franse producer, dj en mede-eigenaar van platenlabel Yellow Productions.

Inna: Sun Is Up

De eigenlijke naam van Inna is Elena Alexandra Apostoleanu. De electropop zangeres werd op 16 oktober 1986 geboren in Mangalia, Roemenië. Ze heeft al een aantal hits in Nederland op haar naam staan, waaronder Hot, Déjà vu en Love. Haar huidige single Sun Is Up was in de zomer van 2010 al een hit in Roemenië, Hongarije, Rusland en Slowakije. In het vroege voorjaar van 2011 is de single ook uitgebracht in o.a. Groot-Brittannië en Nederland, waar het in maart al de opmars begon in de hitlijsten. Sun is Up is afkomstig van Inna's tweede studioalbum Powerless. De in Spanje opgenomen videoclip dateert al van 2010.

Adele Vs Burkhardt: Set Fire To The Rain (Accidento Bizarro Remix)

Van het tweede album "21" van Adele verschenen in Nederland inmiddels twee singles. Na Rolling In The Deep volgde in Nederland haar tweede hit van dit album: Set Fire To The Rain. Op internet en vooral op YouTube circuleren al vele mixen van dit nummer. De Duitse producer en DJ Christian Burkhardt maakte een dancemix van Adele's hit, de zogeheten Accidento Bizarro Remix.

Bag Raiders: Sunlight

Sinds eind maart is het zomers getinte Sunlight van de Australische dj-duo Bag Raiders al met enige regelmaat o.a. op 3FM te horen. De band bestaat uit producers Jack Glass en Chris Stracey die al veel remixes voor anderen op hun naam hebben staan.
In april wordt in Nederland hun debuutalbum uitgebracht, simpelweg getiteld Bag Raiders.
De bijbehorende clip van Sunlight is bijzonder: een fris jong meisje wordt verliefd op een chimpansee met alle perikelen die daarbij behoren.
Armand van Helden heeft inmiddels een dance-remix van het nummer gemaakt.
Op 30 april, op Koninginnedag, staan ze in Nederland op een festival in jongerencentrum De Schuit, in Katwijk aan Zee.

Grootste zomerhits van de afgelopen jaren

  • 2010: Stromae - Alors On Danse/ K'Naan - Wavin' Flag /Ginger Ninja - Sunshine/ Shakira - Waka Waka (This Time For Africa) /Flo Rida ft David Guetta - Club Can't Handle Me
  • 2009: Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)/ Black Eyed Peas - I Gotta Feeling/ Cascada - Evacuate the Dancefloor/ Peter Fox - Haus Am See/ Damaru - Mi Rowsu
  • 2008: Kid Rock - All Summer Long /Jason Mraz - I'm Yours/ Eric Prydz - Pjanoo/Kate Ryan - Ella Elle L'a/ Guru Josh Project - Infinity 2008
  • 2007: Rhianna: Umbrella/Nelly Furtado ft Juane - Te Busque/ Enrique Iglesias - Dimelo / Do You Know (The Ping Pong Song)
  • 2006: Basshunter - Boten Anna /Sergio Mendes ft Black Eyed Peas - Mas Que Nada /Sharkira ft Wyclef Jean - Hips Don't Lie / Fedde Le Gand - Put Your Hands Up 4 Detroit

Lees verder

© 2011 - 2024 Kroezenier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Saint Gildas de Rhuys, Bretagne, FrankrijkSaint Gildas is een klein dorpje van nog geen 2000 inwoners in het arrondissement Vannes. Het dorpje heeft een rijke his…
Genieten van het landschap van La RéunionGenieten van het landschap van La RéunionNaast het mooie landschap, de fauna en flora van La Réunion, kan je tijdens een wandeling op het eiland, prachtige natuu…
Strandvakantie CorsicaCorsica, het Franse eiland, heeft alles voor een zeer geslaagde strandvakantie: prachtige lange stranden, heerlijke zome…
Ontdek de badplaatsen van de Franse regio Nord-Pas de CalaisDeze regio heeft nog veel onbekende charmes en strekt zich uit van de Belgische grens tot de monding van de Somme. Op dr…

Het maken en inrichten van een bioscoopkamerHet maken en inrichten van een bioscoopkamerVoor degene die van films houdt en de ruimte er voor over heeft, kan een bioscoopkamer een waardevolle investering zijn.…
Laurel en HardyHet beroemdste filmduo beschrijven is iets zoals duiken in het collectief geheugen van iedere filmfanaat. Alhoewel de fi…
Bronnen en referenties
  • www.crystalfighters.com
  • www.futuremusiccharts.nl
  • www.hike.nl
  • www.doubleveeconcerts.nl
Kroezenier (91 artikelen)
Laatste update: 30-04-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.