Moviemeter: beoordelingsplatform voor filmliefhebbers

Moviemeter: beoordelingsplatform voor filmliefhebbers Moviemeter is de ideale site om bij te houden welke films jij allemaal al hebt gezien. Je kunt je stem geven, je mening laten horen en meepraten op de forums. Met meer dan 110.000 films in het archief en meer dan 159.000 gebruikers is er altijd wat om over te praten. Daarnaast is met een simpele klik op de muis te zien wat er vanavond op tv is, morgen in de bios en wat er vanaf volgende week allemaal op DVD uitkomt. En dat zonder enige kosten!

Over MovieMeter

MovieMeter is een Nederlandstalige website waar filmliefhebbers de mogelijkheid krijgen om over films te discussiëren. De site bestaat inmiddels al meer dan tien jaar. Als gast kan men er veel informatie vinden over alle films die in Nederland en België zijn uitgekomen. Zij kunnen daarnaast in een overzicht zien welke films er allemaal uit komen in de bioscoop of videotheek.

Stel je wil weten of de film 'The Godfather' je interessant lijkt. Op MovieMeter krijg je het gemiddelde te zien van maar liefst 9000 stemmen. Daarnaast kan je lezen wat mensen er van vinden. Ideaal als je de keuze moet maken tussen twee films op tv. Je kijkt gewoon welke er het beste scoort.

Voor iemand die zich heeft ingeschreven staan er nog een aantal extra functionaliteiten ter beschrikking. Zie hieronder wat je bijvoorbeeld nog allemaal meer kan.
 • Het stemmen op films
 • Bijhouden welke films je allemaal hebt gezien of nog wilt gaan zien
 • Het samenstellen van een eigen top tien
 • Films toevoegen
 • Meedoen aan forums en discussies
 • Schrijven van recensies

Ontstaan van MovieMeter

De site begon nadat Jordy voor zijn vrienden een overzicht gaf wat hij vond een film die hij had gekeken. Hij noemde de site Jordy's MovieMeter. Door de groeiende vraag naar meer films en reviews, begon het idee om de site uit te breiden. Er werden wat simpele reageerfunctionaliteiten gebouwd, de naam werd veranderd en de site werd wat gebruiksvriendelijker gemaakt. Hierdoor werd MovieMeter geboren.

Op 29 januari 2004 werd de zustersite MusicMeter gelanceerd. Inmiddels bestaat er ook een BoekMeter en Gamesmeter

Lijsten

 • Er bestaan ook een aantal lijsten die weergeven wat de gebruikers de beste of slechtste films vinden.
 • Top 250. Hier staan de 250 hoogstgewaardeerde films van MovieMeter. Om in aanmerking te komen voor de lijst moet een film minimaal twee jaar op de site staan en minimaal 250 stemmen hebben. Dit komt omdat een film vlak na haar release vaak een hoger gemiddelde heeft dan twee jaar verder.
 • Tip 250. In de tip 250 staan films met een hoge waardering, maar met een te klein aantal stemmen om in de top 250 opgenomen te worden.
 • Flop 250. In deze lijst staan alle films die langer dan twee jaar uit zijn, meer dan 250 stemmen hebben en het laagstgewaardeerd worden.
 • Top recent. In deze lijst staan alle films die korter dan twee jaar uit zijn, maar al wel meer dan 250 stemmen hebben.
 • Top aangepast. In deze lijst kan een gebruiker zelf bepalen op welke aspecten zijn lijst wordt samengestelt. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden op Horror. In dat geval komen de 250 meestgewaardeerde horrorfilms in beeld.

Statistieken

12 September 2012:
 • Gebruikers: 137.023
 • Films: 88.050
 • Regisseurs: 31.807
 • Berichten: 3.595.017
 • Stemmen: 5.069.135

Een complete handleiding over het gebruik van MovieMeter is terug te vinden op de site zelf.
© 2013 - 2024 Vanzadelhoff, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Omniversum Den HaagHet Omniversum in Den Haag is een bijzondere bioscoop. Films in het Omniversum worden vertoond op een gigantisch, koepel…
Dystopische filmsDit artikel gaat over films met een dystopisch thema. In dit artikel is een overzicht te zien van dystopische films, en…
De fascinatie voor science fiction (-films)Wat maakt science fiction voor velen zo aantrekkelijk? De films ET, Frankenstein, Star Wars, The Matrix of Star Trek s…

Acadamy Awards - Oscar Winnaars 2013Acadamy Awards - Oscar Winnaars 2013Wie in de film business zit hoopt eens een Orscar te winnen voor zijn werk. De prijs is een erkenning voor een mooie fil…
Filmrecensie: La Vache et le Prisonnier met FernandelrecensieFilmrecensie: La Vache et le Prisonnier met FernandelEen man en een koe, op weg van Duitsland naar Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met in de hoofdrol de Franse act…
Bronnen en referenties
Vanzadelhoff (71 artikelen)
Laatste update: 19-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.