De LEGO film is een groot succes

De LEGO film is een groot succes ‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervolg (The Lego Movie Sequel) is gepland. Waar gaat 'De LEGO film' over, wanneer komt het vervolg en wanneer komen de andere nieuwe grote LEGO films uit met Batman en Ninjago in de hoofdrollen?

Productie ‘The Lego Movie’

De film is geproduceerd door Warner Bros, Pictuers en Village Roadshow Pictures in samenwerking met LEGO Denemarken. De productiekosten bedroegen 60 miljoen dollar en deze waren meteen in het openingsweekend al terugverdiend. The Lego Movie is één van de best debuterende animatiefilms. De film had een brutowinst van 469 miljoen dollar exclusief opbrengsten uit merchandise.Met de film laat producent Warner bros zien dat ook zij goed in staat zijn animatiefilms te maken. De film heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de 'Bafta' voor beste geanimeerde film.

Waar gaat de eerste LEGO film over?

De LEGO film gaat over Emmet, een gewone bouwvakker, die door een misverstand wordt aangezien voor de speciale (of bijzondere) die de wereld zal redden. Samen met andere LEGO figuren gaat hij op pad om President Business (Lord Business) te stoppen voordat deze de wereld vernietigd. Uiteraard is Emmet niet voorbereid op dit avontuur hetgeen voor allerlei hilarische momenten zorgt.

Wie zijn de hoofdpersonen?

 • Emmet; een gewone bouwvakker die de wereld moet redden.
 • De Wilde; een creatieve vrije vogel die onvoorwaardelijk in Emmet gelooft
 • Kitty Mix; half eenhoorn, half poes
 • Metaal Baard; een soort zakmes-achtig lichaam met allerlei functies en het hoofd van een piraat
 • President Business; is in het geheim Lord Business die de wereld wil veroveren/vernietigen

Wanneer was de LEGO film in Nederland te zien?

Vanaf 12 februari 2014 was de film in verschillende bioscopen in Nederland te zien. De film is geschikt vanaf 6 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de film mogelijk schadelijk. De film was zowel in het Engels als in het Nederlands te zien en duurt 1uur en 40 minuten.

De dvd, blu-ray en blu-ray 3D van de Lego film

Sinds 18 juni 2014 is zowel de dvd, de blu-ray en blu-ray 3D te koop van de Lego film.

Bouwdozen LEGO film

Rond de première van 'The LEGO Movie' zijn in de verschillende landen een flink aantal bouwdozen op de markt gebracht met figuurtjes en poppetjes uit de bioscoopfilm.

Eerste LEGO bioscoopfilm

De LEGO film is de eerste bioscoopfilm met de LEGO poppetjes in de hoofdrol. In LEGOland Denemarken zijn in het park korte LEGO filmpjes te zien en in Denemarken zijn er ook vaak korte promotiefilmpjes te zien bij het LEGO speelgoed waarin je de LEGO figuurtjes in actie ziet op een schermpje naast de bijbehorende LEGO doosjes.

Korte LEGO DVD's

Ook zijn er verschillende korte LEGO DVD’s, die 20 à 25 minuten duren, die je toegestuurd krijgt als je lid wordt van de LEGO club (meisjes een LEGO Friends dvd en jongens LEGO Chima dvd) of los kan kopen (met gemiddeld drie afleveringen). In de bioscoop was er echter tot nu toe niets van LEGO te zien, maar met ‘De LEGO film’ is daar verandering in gekomen.

LEGO film videogame

Sinds 7 februari is ook de LEGO film videogame te koop. Deze kan gespeeld worden op PlayStation 3 en PlayStation 4.

‘The Lego Movie’ krijgt een vervolg

De reacties voor de première waren al zo positief dat de producent Warner Bros al heeft laten weten dat er zeker een volgend deel gaat komen. De film zal 'The Lego Movie Sequel' heten en zal uitkomen in mei 2018.

Dankzij 'The LEGO Movie' nu 's werelds grootste speelgoedmaker'

Het enorme succes van de film heeft er mede aan bijgedragen dat LEGO in 2014 voor het eerst groter was dan concurrent Mattel (onder andere Barbie).

LEGO Batman-film

In de LEGO Film speelde Batman al een klein rolletje, maar in februari 2017 zal er een LEGO Batman-film verschijnen. Net als in 'The Lego Movie' zal de stem van Batman in de LEGO Batman-film worden gedaan door Will Arnett (Canadese acteur).

LEGO Ninjago-film

In 2017 zal ook de LEGO Ninjago- film uitkomen. De ninja's hebben al een eigen televisieserie en er zijn verschillende dvd's van, maar nu komt er dus een grote LEGO Ninjago-film

Lees verder

© 2014 - 2024 Opgroeien, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lego, maar dan goedkoperLego, het bekendste bouwsteentje en kinderspeelgoed ter wereld, krijgt (eindelijk) legale concurrentie. Sinds september…
Lego Digital Designer: Lego op je computer!Lego Digital Designer: Lego op je computer!Wie heeft er niet als kind met Lego gespeeld? Lego, gekleurde blokjes die je op alle mogelijke manieren kon combineren t…
LEGO Juniors: voor kinderen vanaf 4 jaarLEGO Juniors: voor kinderen vanaf 4 jaarIs jouw kind gek op het bouwen met DUPLO? Dan is de kans groot dat je hem of haar ook blij kunt maken met LEGO. Maar de…
Sluban LEGO speelgoed: bouwstenen, thema's jongens/meisjesSluban LEGO speelgoed: bouwstenen, thema's jongens/meisjesSluban review! Sluban LEGO speelgoed, niet alleen leger spullen voor jongens, maar ook thema's voor meisjes! LEGO heeft…

recensieFilmrecensie: 12 year's a slaveSolomon Northup was een vrijgeboren afro-Amerikaan geboren in New York in 1808. Een boer en violist. Door slavenhandelar…
Film: Titanic (1997)Film: Titanic (1997)De film Titanic wordt gezien als één van de beste romantische films ooit gemaakt. Het verhaal is voor een groot deel geb…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Mwewering, Pixabay
 • ‘The Lego Movie verrassend aan kop in bioscopen VS’ (www.hetparool.nl, 10 februari 2014)
 • ‘‘The Lego Movie’ kaskraker voor Warner Bros’ (www.debelegger.nl, 9 februari 2014)
 • www.wwws.nlwarnerbros.com
 • Dvd ‘LEGO Friends’
 • 'Lego dankzij film s' werelds grootste speelgoedmaker' door Gerard Reijn (De Volkskrant 2014)
 • Dvd ’LEGO Chima’
 • ‘LEGO: The Movie The Videogame krijgt een launchtrailer’(www.psx-sense.nl, 7 februari 2014)
 • 'Lego-sterren als filmsterren' (AD, 22 april 2015)
Opgroeien (75 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.