recensie

Filmrecensie The Other Woman

Filmrecensie The Other Woman The Other Woman is een Amerikaanse romantische komedie uit 2014. Het is geregisseerd door Nick Cassavetes en geschreven door Melissa Stack. De hoofdrollen worden gespeeld door Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton.

Facts

The Other Woman is een Amerikaanse romantische komedie die is opgenomen in Downtown Manhattan, New York City. De opnames begonnen op 29 april 2013 en het bewerken van de film begon op 27 augustus 2013. In december 2013 verscheen de trailer van de film. The Other Woman draait sinds 24 april 2014 in de Nederlandse bioscopen. In Amerika ging die pas een dag later in première, op 25 april 2014. De film duurt totaal 109 minuten en wordt gedistribueerd door 20th Century Fox. De Amerikaans filmregisseur en -acteur, Nick Cassavetes, heeft de film geregisseerd. Melissa Stack heeft het scenario geschreven en de muziek is van Aaron Zigman.

Het verhaal

Carly ontdekt dat haar vriend Mark getrouwd is, doordat ze toevallig zijn vrouw ontmoet. De vrouw van Mark beseft dat haar man vreemd gaat en gaat naar Carly toe voor uitleg. Ze weet niet goed wat ze moet doen en wordt uiteindelijk beste vrienden met Carly die haar probeert er door heen te helpen. Vervolgens komen ze er achter dat Mark nog een andere affaire heeft. Ze zoeken contact op met de derde vrouw en besluiten samen wraak te nemen op de leugenachtige Mark.

De rolverdeling

 • Cameron Diaz als Carly Whitten (de vriendin van Mark)
 • Leslie Mann als Kate King (de vrouw van Mark)
 • Kate Upton als Amber (het tweede vriendinnetje van Mark)
 • Nikolaj Coster-Waldau als Mark King (de man van Kate en vreemdgaande)
 • Nicki Minaj als Lydia (secretaresse van Carly)
 • Taylor Kinney als Phil (broer van Kate)
 • Lisa Maffia als Lydia's zus
 • Olivia Culpo als Raven-Haired Beauty
 • Madison McKinley als serveerster
 • Don Johnson als Frank (vader van Carly)
 • Alyshia Ochse als Cece

Mening

De film is grappig en verrassend en gaat naast het nemen van wraak ook over vriendschap. Cameron Diaz komt over als een sterke zake vrouw en Leslie Mann als een huisvrouw die niet in de gaten heeft wat haar man allemaal stiekem uitspookt, zowel met vrouwen als zakelijk. Kate Upton heeft geen grote rol en komt pas in de tweede helft van de film in beeld. Ze maakt haar entree in de film door in haar bikini op het strand te rennen. Ze zegt niet veel en komt dom over, waarschijnlijk is ze als eyecandy voor de mannen bedoeld. Verder maakt Nicki Minaj haar filmdebuut. Ze verschijnt een paar keer in beeld als de secretaresse van Cameron, vooral haar grote kont is iets wat erg opvalt.

In het eerste deel van de film gebeurt er veel en is het erg grappig om te zien hoe de twee vrouwen samen komen en elkaar als vriendinnen/lotgenoten gaan zien. Het tweede deel van de film is iets minder verrassend en erg voorspellend. Uiteindelijk plannen de drie vrouwen samen een wraakplan en zorgen ervoor dat Mark alles kwijtraakt (zijn werk, geld, huis en vrouwen). Kate kan daardoor haar eigen bedrijf beginnen en geheel niet onverwacht krijgt Carly iets met de broer van Kate (Phil) en Amber krijgt iets met de vader van Carly (Frank).

The first wives club

The Other Woman is de moderne versie van de Amerikaanse filmkomedie uit 1996, The First Wives Club. Drie middelbare vrouwen willen wraak nemen op hun exen nadat ze gedumpt zijn voor een jongere vrouw. Ze hebben jarenlang hun mannen geholpen om hogerop te komen, dus willen hun ex-mannen raken in hun portemonnees. De drie vrouwen werden gespeeld door Bette Midler, Goldie Hawn en Diane Keaton.
© 2014 - 2024 Belegger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hollywood beautygeheimenOntdek de beautygeheimen van Hollywood actrices als Demi Moore, Reese Witherspoon, Catherine Zeta-Jones, Jessica Alba, e…
Film: Titanic (1997)Film: Titanic (1997)De film Titanic wordt gezien als één van de beste romantische films ooit gemaakt. Het verhaal is voor een groot deel geb…
Red je huwelijk door kijken van films5 romantische komedies kijken kan de kans op een scheiding meer dan halveren en is even effectief als therapie. Dit wijs…
Duits naamvallen met voorzetsels, bijv.naamwoord + toepassenDit is een beknopt overzicht van de meest belangrijke Duitse grammatica. In dit artikel worden de naamvallen, bijvoeglij…

Filmrecensie MaleficentrecensieFilmrecensie MaleficentAngeline Jolie is nog steeds “hot” in Hollywood en dus is het niet zo vreemd dat zij de hoofdrol speelt in deze Disney f…
Hoe word je cameraman?Je hebt vast wel eens dat je naar een film hebt zitten kijken en bij jezelf dacht 'hoe hebben ze dit nou eigenlijk gemaa…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Eva Rinaldi, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Other_Woman_(2014)#cite_note-4
 • http://theotherwomanmovie.com/
Belegger (50 artikelen)
Gepubliceerd: 15-05-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.