Tips voor een bezoek aan de bioscoop!

Tips voor een bezoek aan de bioscoop! Veel mensen vinden het leuk om zo nu en dan een bezoek te brengen aan een bioscoop. Niet alle bioscopen zijn hetzelfde. Het is daarom handig om van te voren te bepalen wat je belangrijk vindt aan een bioscoop. Een goede voorbereiding voordat je de filmzaal binnengaat is essentieel voor een ontspannen en geslaagde avond.

Film

Het is uiteraard belangrijk om een film uit te zoeken die je aanspreekt. Het is zonde om naar een film te gaan wanneer je van te voren al weet dat deze niet tot jouw genre behoort. Om een goed beeld te krijgen van een film is het handig om een trailer te bekijken, en om je goed in te lezen. Wanneer je nog geen beelden van de film wil zien kan je er ook voor kiezen om alleen te lezen. Bij een bezoek aan de bioscoop met meerdere mensen, is het belangrijk dat iedereen zich kan vinden in de filmkeuze. Overleg daarom goed met je gezelschap voordat je naar de bioscoop gaat welke film er gekeken gaat worden.

Bioscoop

Er is veel verschil tussen bioscopen. Zorg er daarom dat je van te voren beoordelingen van de te kiezen bioscopen doorneemt. Er zijn verschillende websites waar mensen beoordelingen achterlaten over bioscopen. Baseer je keuze op wat jij belangrijk vindt aan een bioscoop. Is dit de beeld kwaliteit en geluid, of bijvoorbeeld de service of gezelligheid van de bioscoop. Wil je wel of geen pauze tijdens de film? Niet alle bioscopen hebben nog een pauze tijdens de voorstelling. Bepaal voor je zelf of je hier wel of geen behoefte aan hebt.

Reserveren

De meeste bioscoopexploitanten bieden de mogelijkheid om via het internet een stoel te reserveren. Het is zeker aan te raden om dit van te voren te doen. Zeker tijdens de avondvoorstellingen kan het namelijk druk zijn, en bestaat de kans dat je lang in de rij moet staan voor een kaartje. Daarnaast zal de mogelijkheid om een mooie plaats te kiezen er dan niet meer zijn. Wanneer je van te voren reserveert heb je deze mogelijkheid nog wel, loop je nooit een film mis en je hoeft niet meer in de rij!

Kleding

Doe kleding aan die lekker comfortabel zit, het is donker in de bioscoopzaal dus hoe het er uitziet is minder belangrijk. Neem altijd een extra vest of trui mee. Door de airconditioning kan het fris worden in de bioscoopzaal, zeker omdat je een lange tijd stil zit. Een vest of een trui kan dan uitkomst bieden.

Verwachtingen

Ondanks het feit dat het erg lastig is om zonder verwachting naar een film in gaan, is dit wel het proberen waard. Als je al lang wacht op een bepaalde film ga je er vaak met te hoge verwachtingen naar toe. Een film kan dan eigenlijk alleen nog maar tegen vallen. Probeer daarom zonder verwachtingen de film in te gaan dit voorkomt teleurstelling. Het daarom soms ook af te raden om de trailer te bekijken. De trailer is toch vaak een ‘’promotievideo’’ van de film. Dit kan een verkeerd en vertekend beeld geven van de volledige film.

3D bril

Een 3D film is duurder dan een normale film. Niet alleen de prijs van het kaartje is hoger, ook moet er een 3D bril aangeschaft worden de prijs van een 3D bril is ongeveer €1,50. Dit zijn weggooi exemplaren en deze mogen mee naar huis worden genomen. Zorg ervoor dat je deze bril goed bewaard, zodat je deze bij je volgende bezoek de bril weer kunt mee nemen.

Eten en drinken

Lekkere snacks en drinken mogen niet ontbreken tijdens de film. Zorg daarom dat er voldoende proviand is ingeslagen voordat de film van start gaat. Of je dit bij de bioscoop koopt, of het meeneemt is aan jezelf. Bij sommige bioscopen is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. De prijs van snacks en drinken in de bioscoop zijn over het algemeen wel behoorlijk aan de hoge kant, maar een lekkere verse bak popcorn maakt het bioscoopbezoek wel helemaal compleet!
© 2014 - 2024 Hutte, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Omniversum Den HaagHet Omniversum in Den Haag is een bijzondere bioscoop. Films in het Omniversum worden vertoond op een gigantisch, koepel…
Drive-in bioscoop – Motor uit, film aanVaak wordt de drive-in bioscoop als ‘knuffelbioscoop’ beschreven. Het draagt een absolute cultuurstatus met zich mee. Oo…
Stappen in ZwolleZwolle. Een mooie stad aan de IJssel. Er is altijd veel te beleven. Diverse festivals, bioscopen, uitgebreid winkelcentr…
Kinepolis, Energiehuis, Kunstmin - uitgaan in DordrechtKinepolis, Energiehuis, Kunstmin - uitgaan in DordrechtDordrecht kende als grote stad een tijdlang geen bioscoop en had slechts een klein filmhuis. In 2013 opende het filmhuis…

Film: The Fault in Our StarsFilm: The Fault in Our StarsThe Fault in Our Stars is een romantische komedie-drama film geregisseerd door Josh Broone, gebaseerd op het gelijknamig…
Studio Ghibli (Filmstudio)Studio Ghibli is een Japanse filmstudio, gespecialiseerd in animatie. Na het succes van hun eerste animatiefilm is Studi…
Hutte (15 artikelen)
Gepubliceerd: 18-09-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.