Film: The Fault in Our Stars

Film: The Fault in Our Stars The Fault in Our Stars is een romantische komedie-drama film geregisseerd door Josh Broone, gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green. De film volgt het verhaal van Hazel Grace Lancaster, gespeeld door Shailene Woodley. Hazel is een 16-jarige tiener met kanker, die door haar ouders gedwongen wordt om naar een praatgroep te aan om over haar ziekte te kunnen praten. Hier ontmoet ze Augustus Waters, gespeeld door Ansel Elgort, waar ze verliefd op word.

Algemene informatie

 • Regie: Josh Boone
 • Producent: Wyck Godfrey en Marty Bowen
 • Scenario:Het boek van John Green. Scott Nestadter en Micheal H. Weber
 • Muziek: Mike Mogis en Nate Walcott
 • Montage: Robb Sullivan
 • Cinematografie: Ben Richardson
 • Distributie: 20th Century Fox
 • Première: 16 juni 2014 in de Verenigde Staten
 • Speelduur: 125 minuten
 • Taal:Engels
 • Budget: $12.000.000,-
 • Opbrengsten: $302.729.365,-

Het Plot

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat spoilers
Hazel Grace Lancaster (gespeeld door Shailene Woodley) is een zestienjarige tiener bij wie op al jonge leeftijd schildklierkanker is ontdekt. Op het moment dat ze dacht dat zij volledig kankervrij was, bleek dat de kanker was uitgezaaid naar haar longen. Daarom heeft ze nu constant een zuurstoftank bij zich als metgezel. Haar kans op genezing is heel klein en Hazel heeft het al geaccepteerd dat haar leven op elk moment kan eindigen. Haar moeder, Frannie Lancaster, vindt dat Hazel depressief is. Om dit te bestrijden dringt ze haar aan om naar praatgroepen te gaan. Hazel heeft daar helemaal geen zin in, maar ze doet het om haar ouders toch een plezier te doen. Bij deze praatgroep loopt ze een jongen tegen het lijf. Zijn naam blijkt Augustus Waters te zijn. Augustus is een zelfverzekerde tiener die zijn been heeft verloren door de gevolgen van kanker. Hij geeft tijdens de praatgroep aan dat zijn grootste angst is om vergeten te worden. Hij wil iets presteren zodat hij in de geschiedenis boeken terecht komt en er over 100 jaar nog over hem gepraat zal worden. Hazel vind dit een stompzinnige angst en kan er niet met haar hoofd bij. Zij reageert hierop door te zeggen dat er een moment zal komen dat de mensheid niet meer zal bestaan en dat je alle dingen die de mensen hebben gereikt zullen zijn verdwenen. Het is dus nutteloos om iets groots te willen presteren om niet te worden vergeten.

Na de praatsessie staat Hazel op haar moeder te wachten om te worden opgehaald. In de tussentijd komt Augustus bij haar staan en pakt een sigaret en stopt hem in zijn mond. Hazel walgt hiervan, maar Augustus legt uit dat hij hem niet opsteekt. Het is een metafoor voor het in iets bijten dat je kan vermoorden, maar datgene niet de macht geven het te doen. Hazel en Augustus trekken na dit deze ontmoeting meer en meer met elkaar om. Ze hebben zelfs afgesproken om elkaars favorieten boeken te aan leven. Augustus moet daarom Een Vorstelijke Beproeving leven van de Nederlandse schrijver Peter van Houten. Dat boek gaat over een kankerpatiënt, genaamd Anna, die weet dat ze spoedig zal overlijden. Hazel kan zich volledig inleven in het meisje en baalde als een stekker toen ze erachter kwam dat het boek eindigde midden in een zin en zo niet weet wat precies met Anna gebeurd. Augustus is na het lezen van het boek, net zo teleurgesteld als Hazel en hij neemt het initiatief om contact op te nemen met Peter van Houten, die inmiddels in Amsterdam woont, om erachter te komen hoe het verhaald eindigt. Via de mail krijgt hij contact met zijn secretaresse Lidewij Vliegenhart. Zij verteld dat zij op alle vragen die Hazel heeft niet mag beantwoorden op schrift, maar dat ze allebei welkom zijn in Amsterdam om in levende lijve antwoord te krijgen op haar vragen.

Augustus weet 3 vliegtickets naar Amsterdam te regelen met behulp van een goede-doelenstichting. Hazel is Augustus hier heel dankbaar voor en de band tussen hun wordt hechter. Een paar dagen voordat ze vertrekken naar Amsterdam krijgt Hazel plotseling last van vocht in haar longen. Dit brengt haar reis naar Amsterdam in gevaar. De doktoren raden het haar ten zeerste af om deze reis te maken, maar Hazel accepteert dit niet. Gelukkig weet haar moeder alsnog te reis te bewerkstelligen. Eenmaal in Amsterdam te zijn aangekomen, bleek Peter van Houten een dronken klootzak te zijn die weigerde om antwoord te geven op de vragen van Hazel. Hij weet haar zelfs nog te beledigen door haar een mislukte mutatie en zelfmedelijden geval te noemen. Dan vertrekken ze in woede en teleurstelling zijn huis. De secretaresse Lidewij verschuldigd zich buiten voor het gedrag van haar man en wil ze de mooie plekken van Amsterdam laten zien. Dit brengt hun bij het Anne Frank Huis. Dit huis heeft vele trappen en het is een grote opgave voor Hazel op deze allemaal te beklimmen, maar uiteindelijk weet ze de zolder van het huis te bereiken. Door alle omstandigheden en de verhalen van Anne Frank beseft ze dat ze moet genieten van de dingen die ze heeft. Met dat in gedachten begint ze Augustus te zoenen. Vervolgens trekken ze zich terug in het hotel en bedrijven ze de liefde.

De volgende dag verteld Augustus dat hij onlangs door een PET-scan is geweest en dat hieruit bleek dat zijn kanker is teruggekeerd en overal is uitgezaaid. Beiden hebben besloten om elkaar in dik en dun te steunen. Eenmaal teruggekomen in Indianapolis verslechterd de gezondheid van Augustus met de dag. Hij voelt dat hij snel zal te komen overlijden en vraagt daarom Hazel en zijn beste vriend Isaac om een grafrede te schrijven. Augustus besluit om een pre-begrafenis te houden met Isaac en Hazel. Hierdoor kan hij de grafreden horen die beiden hebben geschreven voor hem. In de grafreden van Hazel vertelt ze hoeveel ze van Augustus houdt en die korte tijd dat ze elkaar hebben gekend aanvoelde als een oneindigheid. Augustus overlijdt acht dagen later. Bij de begrafenis blijkt Van Houten ook aanwezig te zijn. Na afloop probeert Van Houten aan Hazel uit te leggen waarom hij daar is. Augustus had hem via de e-mail gevraagd om zijn slechte gedrag goed te maken. Van Houten legt uit dat het boek is gebaseerd op zijn dochter Anna, die op achtjarige leeftijd is komen te overlijden. Hij probeerde antwoord te geven op de vragen van Hazel, maar Hazel wil niks meer van hem weten. Van Houten liet nog wel een brief achter, die zij verkreukelde tot een prop. Later vertelde Isaac haar dat het een persoonlijke brief van Augustus was. De film eindigt met de afscheidswoorden van Augustus in de brief; over het accepteren van zijn dood en zijn gevoelens voor Hazel. Dit allemaal terwijl Hazel in het gras ligt en staart naar de sterren denkend aan Augustus.

De Cast

 • Shailene Woodley als Haze Grace Lancaster
 • Ansel Algort als Augustus Waters
 • Nat Wolf als Isaac
 • Laura Dern als Frannie Lancaster
 • Sam Trammell als Micheal Lancaster[
 • Willem Dafoe als Peter van Houten
 • Lotte Verbeek als Lidewij Vliegenhart
 • Mike Birbiglia als Patrick

De Soundtrack

Zoals bij veel films is ook van The Fault in Our Stars een soundtrack album uitgebracht. De single "Boom Clap" van Charli XCX is de lead single het album. Ook Ed Sheeran, Birdy en Kodaline hebben een hieraan een bijdrage geleverd met een paar nummers. Alle tracks werden op 13 april 2014 uitgebracht.

Nr. Titel Artiest Lengte
1."All of the Stars"Ed Sheeran3:55
2."Simple as This"Jake Bugg3:17
3."Let Me In"Grouplove3:59
4."Tee Shirt"Birdy2:39
5."All I Want"Kodaline5:06
6."Long Way Down"Tom Odell2:30
7."Boom Clap"Charili XCX2:49
8."While I'm Alive"STRFKR3:48
9."Oblivion"Indians3:39
10."Strange Things Will Happen"The Radio Department4:26
11."Bomfalleralla"Afasi & Filthy3:57
12."Without Words"Ray LaMontagne4:18
13."Not About Angels"Birdy3:09
14."No One Ever Loved"Lykke Li4:05
15."Wait"M83
© 2014 - 2023 Kevin701, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Actrice: Shailene WoodleyActrice: Shailene WoodleyShailene Woodley is een Amerikaanse actrice, geboren op 15 november 1991 in Simi Valley, Californië. Ze is sinds begin 2…
Paper Towns - De filmPaper Towns - De filmPaper Towns, de verfilming van het succesvolle boek van John Green, verschijnt op 24 juli 2015 voor het eerst in de bios…
TV-serie: Big Little LiesTV-serie: Big Little LiesIn de Amerikaanse miniserie Big Little Lies lijken drie moeders een perfect leven te leiden. Ze hebben succesvolle echtg…

Film: The Maze RunnerFilm: The Maze RunnerThe Maze Runner is een science fiction actie thriller geregisseerd door Wes Ball, gebaseerd op het gelijknamige boek van…
Tips voor een bezoek aan de bioscoop!Tips voor een bezoek aan de bioscoop!Veel mensen vinden het leuk om zo nu en dan een bezoek te brengen aan een bioscoop. Niet alle bioscopen zijn hetzelfde.…
Bronnen en referenties
 • http://www.pathe.nl/film/19754/the-fault-in-our-stars
 • http://www.imdb.com/title/tt2582846/soundtrack
 • http://www.rottentomatoes.com/m/the_fault_in_our_stars/
Kevin701 (52 artikelen)
Laatste update: 13-11-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.