Paper Towns - De film

Paper Towns - De film Paper Towns, de verfilming van het succesvolle boek van John Green, verschijnt op 24 juli 2015 voor het eerst in de bioscoopzalen. De film volgt het leven van Quentin, oftewel Q, een nette scholier die al sinds zijn jeugd verliefd is op de mysterieuze Margo Roth Spiegelman. Wanneer zij hem uitdaagt uit zijn comfortzone te komen ontstaat er voor Quentin een heel nieuw avontuur.

Algemene informatie

 • Regie: Jake Schreier
 • Producent: Marty Bowen en Wyck Godfrey
 • Speelduur: 109 minuten
 • Taal: Engels
 • Hoofdpersonen: Nat Wolff en Cara Delevinge
 • Naar het boek van: John Green
 • Première: 24 juli 2015
 • Distributie: 20th Century Fox

De film

De film Paper Towns is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver John Green. In 2014 meldde John Green dat de film Paper Towns zou worden geschreven en geproduceerd door het zelfde team dat aan 'The Fault in our Stars' had gewerkt (ook naar een boek van John Green). Er werd wel een andere regisseur aangesteld, Jake Schreier nam deze taak op zich.

Verhaallijn

Sinds Margo Roth Spiegelman en haar familie in het huis tegenover dat van Quentin, oftewel Q, en zijn familie zijn gaan wonen is Quentin al verliefd op haar. Hij noemde Margo aan het begin van de film 'het wonder dat iedereen ooit eens in zijn leven moet krijgen'.
Toen ze klein waren werden ze, doordat ze dezelfde leeftijd hadden, al snel vrienden en deden veel samen. Op een dag treffen Margo en Quentin het lichaam van een man aan die zelfmoord had gepleegd. Quentin gaf er niet veel om maar Margo wou koste wat het kost uitzoeken wat er was gebeurd.

Aan het einde van de middelbare school zien of spreken Margo en Quentin elkaar nauwelijks meer. Totdat Margo opeens in Quentins kamer staat. Zij wil zijn hulp bij een aantal wraakacties tegen onder meer haar vriendje en haar beste vriendin. Quentin die zich eigenlijk altijd aan de regels houdt laat zich toch overhalen mee te gaan en treedt hiermee uit zijn eigen comfortzone. Wanneer Margo de volgende dag is verdwenen en een aantal aanwijzingen voor Quentin achter heeft gelaten gaan hij en zijn vrienden Ben en Radar op onderzoek uit.

De Cast

In 2014 werd de casting voor Paper Towns gehouden, de volgende acteurs en actrices werden gecast:
 • Nat Wolff als Quentin "Q" Jacobsen
 • Cara Delevingne als Margo Roth Spiegelman
 • Halston Sage als Lacey Pemberton
 • Austin Abrams als Ben Starling
 • Justice Smith als Marcus "Radar" Lincoln
 • Jaz Sinclair als Angela

Voor de rol van Margo Roth Spiegelman was eigenlijk Shailene Woodley gecast , een oude bekende van John Green (zij speelde ook in 'The Fault in our Stars'). Uiteindelijk moest Shailene afhaken omdat de opnames van Paper Towns in de knoop zouden komen met de opnames van Divergent. Naar aanleiding hiervan werd besloten Cara Delevingne de rol van Margo te geven, dit leidde meteen al tot een hoop kritiek op de (nog niet uitgekomen) film. Cara Delevingne zou volgens critici niet genoeg ervaring als actrice hebben om deze rol te kunnen vertolken.
Daarnaast was Nat Wolff al gecast zonder dat hij überhaupt auditie had hoeven doen. John Green had van tevoren al bedacht dat hij Nat voor de hoofdrol wilde.

Het Boek

Het boek Paper Towns werd in 2008 uitgebracht door Dutton Books, het is het derde jeugdboek van schrijver John Green. Onder de jongeren werd het boek goed ontvangen en al snel werd het boek populair. In 2009 ontving het boek de 'Edward Allan Poe Award' voor het beste jeugdboek van 2009.

Verschillen tussen het boek en de film

Geen enkel boek is exact gelijk aan de verfilming, hier enkele grote veranderingen:

Seaworld

In het boek breken Quentin en Margo in bij Seaworld, omdat dat het enige thema-park is waar Margo nog nooit heeft ingebroken.
In de film komt dit niet terug, de hele Seaworld-scene wordt buiten het script gelaten. De reden hiervan is een documentaire, uitgekomen in 2013, die de misstanden laat zien in het park. Zo zouden onder meer orka's opgesloten zitten in veel te kleine bassins waarvan ze ongelukkig worden. John Green gunde Seaworld dan ook geen enkele positieve publiciteit en wilde daarom dat dit park buiten de film gehouden werd.

Omnictionary

In het boek is er een grote rol weggelegd voor de informatieve website Omnictionary (lijkt op Wikipedia). Alles wat moet worden opgezocht gaat via deze website en daarnaast is Radar in het boek een belangrijke schrijver voor de website. In de film is de website een keer terug te zien op het scherm van het mobieltje van Radar. Voor de rest wordt er niet verder op ingegaan.

Angela

Angela, de vriendin van Radar, heeft een grotere rol gekregen in de film dan dat ze in het boek had. Zo gaat ze in de film mee op de road-trip terwijl dit niet het geval was in het boek.
© 2015 - 2024 Yvette001, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Van model tot actriceChanning Tatum, Cameron Diaz, Jennifer Lawrence, drie bekende namen uit de acteerwereld. Naast het acteren hebben ze nog…
Paper Towns - John Green samenvattingPaper Towns - John Green samenvattingPaper towns is een boek geschreven door John Green, bekend van The Fault In Our Stars. Het gaat over Quentin, die al zij…
John Green, schrijver van 'The Fault in our Stars'John Green, schrijver van 'The Fault in our Stars'John Michael Green (24 augustus 1977, Indianapolis, Indiana) is een Amerikaans schrijver. Hij schreef onder andere de be…
Samenvatting - Let it snow, three holiday romancesSamenvatting - Let it snow, three holiday romancesLet it snow, Three holiday romances is een boek met drie kerstverhalen geschreven door John Green, Maureen Johnson en La…

Filmtitels uitgebracht door Sony op Superbit dvdFilmtitels uitgebracht door Sony op Superbit dvdSuperbit was een merknaam voor kwalitatief hoogwaardige dvd-films die werden ontwikkeld door Columbia TriStar Home Enter…
Moneyball - succes in sport op basis van statistiek (film)Moneyball - succes in sport op basis van statistiek (film)Moneyball gaat over het toepassen van statistiek in de sportwereld. De film vertelt het verhaal van de Oakland Athletics…
Yvette001 (23 artikelen)
Gepubliceerd: 12-08-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.