Actrice: Shailene Woodley

Actrice: Shailene Woodley Shailene Woodley is een Amerikaanse actrice, geboren op 15 november 1991 in Simi Valley, Californië. Ze is sinds begin 2000 professioneel actrice. Haar doorbraak kwam in 2011 met haar rol als Alexandra King in de voor een Oscar genomineerde film The Descendants. Ze is nog een jonge actrice die steeds meer faam begint te maken in de filmwereld.

Privé leven

Biografie

Shailene Diann Woodley werd geboren in Simi Valley, Californië. Haar ouders zijn Lonnie Woodly, een schooldirectrice, en Victor Woodley, een schoolbegeleider. Ook heeft ze één broer, Tanner Woodley. Ze heeft gestudeerd aan de Simi Valley High School in Californië. Haar ouders wilden dat zij in de spotlights terecht zou komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Shailene al op vierjarige leeftijd meespeelde in reclamespotjes.

Op vijftienjarige leeftijd is er bij haar scoliose vastgesteld. Scoliose is een aandoening waarbij de wervelkolom zijdelings is verkromd en om zijn as is gedraaid. Hierdoor moest ze twee jaar lang rondlopen met een borst-tot-heup beugel, die haar wervelkolom recht duwde.

Haar levensstijl

Het leven van haar bestaat niet uit zoveel glamour als bij de gemiddelde filmster. Zelf beschrijft ze het als een simpel leven. Ze maakt onder andere haar eigen verzorgingsproducten, verzamelt haar eigen voedsel uit de natuur en maakt haar eigen medicijnen en kaas. Daarnaast is ze altijd actief. Ze doet 's avonds 15 tot 45 minuten aan yoga en geniet van buitenactiviteiten. Shailene volgt ook een dieet, hetgeen veel filmsterren wel doen. Ze geeft hiervoor de volgende reden: "It's funny being in this industry, because everyone I talk to is like, 'what diet are you on? What thing do you subscribe to?' It's like, 'Dude, diets are not the healthiest things in the world." Ze noemt zich ook een bewuste en slimme consument. Ze bedoelt daarmee dat ze oplet met wat ze in haar mond stopt. Ze kiest vooral voor natuurlijke producten.

Een grappig feitje is, dat zij gemeld heeft aan haar manager en haar andere vertegenwoordigers, dat zij op vakantie ging naar een camping in Nieuw Zeeland. Om daarna vervolgens gewoon in Los Angeles te blijven zodat zij niet zal worden lastiggevallen. Ze heeft hier twee maanden van kunnen genieten.

Shailene's liefdesleven

Er is niet veel bekend of het liefdesleven van Shailene Woodley. Dit doet de actrice zelf bewust, omdat ze niet wil dat de media zich ermee gaat bemoeien. Er zijn wel enkele geruchten geweest die beweerden dat zij iets zou hebben met Theo James, haar tegenspeler in Divergent, Shiloh Fernandez, haar tegenspeler in White Bird in a Blizzard, of Ansel Elgort, haar tegenspeler in The Fault in Our Stars. Deze geruchten zijn echter nooit bevestigd. In een interview heeft ze een tipje van de sluier van haar liefdesleven onthult. "I fall in love with human beings based on who they are. Not based on what they do or what sex they are."aldus Woodley. Daarom zou je kunnen insinueren dat Shailene mogelijk biseksueel zou zijn. Ook heeft ze aangegeven in een interview dat zij op dit moment misschien wel met iemand date waarmee ze in het verleden heeft gewerkt.

Carrière

Haar carrière begon op vierjarige leeftijd toen ze begon met het figureren in reclame spotjes. Dit leverde haar kleine acteerrollen op. Haar tv-debuut maakte ze echter met Replacing Dad (1999). Shailene kreeg daarna kleine rollen in Without a Trace en The District. In 2005 speelde ze een rol in de film A Place Called Home als California Ford. Daarnaast heeft ze ook enkele rollen gespeeld in The O.C., Felicity: An American Girl Adventure en Crossing Jordan waarin ze de hoofdrol vertolkte. De meer voor Nederlandse begrippen bekende series waarin zij verscheen waren Everybody Loves Raymon, My Name is Earl, CSI: New York en Cold Case.

Haar doorbraak

In 2011 maakte ze haar grote film debuut in de film The Descendants, waarin ze de rol speelde van Alex, een moeilijke tienerdochter van Matt King (gespeeld door George Clooney). Ze ontving veel positieve reacties van vele critici op haar acteerprestaties in de film. Tevens werd ze vanwege deze rol genomineerd voor de Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol, die ze uiteindelijk niet heeft mogen winnen. Echter won ze wel de Independent Spirit Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. People Magazine benoemde haar tevens als een van de "Meest Beeldschone van alle leeftijden".

Shailene Woodley speelde de hoofdrol in de verfilming van het boek, The Spectacular Now, als Aimee Finecky, een sociale outsider die probeert om haar toekomst te plannen terwijl ze ondertussen verliefd wordt op iemand die zelf van dag tot dag leeft. Deze film ging in de zomer van 2012 in productie en in première in januari 2013. Ook voor deze rol ontving ze veel lovende reacties van film critici.
Ook heeft Shailene getekend voor een hoofdrol in White Bird in a Blizzard, een onafhankelijke film over een jonge vrouw die te maken krijgt met de mysterieuze verdwijning van haar moeder. Deze film ging op 20 januari 2014 op het Sundance Film Festival in première. In oktober 2012 werd bekend gemaakt dat Shailene Woodley de rol van Mary Jane Watson was aangeboden in The Amazing Spiderman 2. Echter in juni 2013 werd er bekend gemaakt dat zij uit de film was geknipt. De regisseur Marc Webb gaf als reden dat het een creatieve beslissing was om het verhaal te stroomlijnen en de focus op Peter en Gwen en hun relatie te leggen. Ook gaf de regisseur aan dat het niet aan Shailene lag en dat iedereen ervan had genoten om met haar te werken.

Op 19 maart 2013 werd Shailene Woodley gecast voor de hoofdrol als Haze Grace Lancaster in The Fault in Our Stars, een verfilming van het gelijknamige boek van John Green. De film kwam uit op 6 juni 2014 en ontving eveneens lovende reacties van critici.

Een andere film waar ze tevens een hoofdrol in speelde was Divergent, tevens een verfilming van het gelijknamige boek van Veronica Roth, en het eerste deel van The Divergent Series. Deze film ging op 21 maart 2014 in première en ontving gemengde reviews, maar Shailene's acteerprestaties werden positief ontvangen.

Vooruitzichten

Zij zal tevens dezelfde rol als Tris Prior spelen in het vervolg van Divergent getiteld: The Divergent Series: Insurgent, die op 20 maart 2015 in de bioscopen zal draaien. Ook zal ze uiteraard deze rol vertolken in de twee laatste delen van de franchise, The Divergent Series: Allegiant Part 1 en Part 2. Part 1 staat gepland voor 18 maart 2016 en part 2 voor 24 maart 2017. Of ze nog terug al keren als Mary Jane Watson in The Amazing Spiderman 3 is nog tot op heden onduidelijk.
© 2014 - 2024 Kevin701, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: The DescendantsrecensieFilmrecensie: The DescendantsDeze film van regisseur Alexander Payne is zeer goed ontvangen door de Amerikaanse pers. The Descendants wordt omschreve…
Paper Towns - De filmPaper Towns - De filmPaper Towns, de verfilming van het succesvolle boek van John Green, verschijnt op 24 juli 2015 voor het eerst in de bios…
TV-serie: Big Little LiesTV-serie: Big Little LiesIn de Amerikaanse miniserie Big Little Lies lijken drie moeders een perfect leven te leiden. Ze hebben succesvolle echtg…
Allegiant (The Divergent-filmserie deel 3): filmrecensierecensieAllegiant (The Divergent-filmserie deel 3): filmrecensieDe 'Divergent'-films zijn gebaseerd op de romans van de Amerikaanse auteur Veronica Roth, geboren op 18 augustus 1988 in…

Al Pacino: Amerikaanse acteur van grote klasseAl Pacino: Amerikaanse acteur van grote klasseAl Pacino (New York, 25 april 1940) is een van de beroemdste filmacteurs van de afgelopen eeuw. Hij schitterde in The Go…
Acteur: Zac EfronZac Efron is een Amerikaanse acteur, geboren op 18 oktober 1987 in San Luis Obispo, Californië. Hij is sinds begin 2002…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mingle Media TV, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
  • http://www.imdb.com/name/nm0940362/bio?ref_=nm_ov_bio_sm
  • http://news.moviefone.com/2014/06/06/shailene-woodley-facts/
  • http://hollywoodlife.com/2014/03/06/shailene-woodley-bisexual-divergent-star-gay-likes-women/
Kevin701 (52 artikelen)
Laatste update: 23-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.