De Marvel films van 2015 tot 2019

De Marvel films van 2015 tot 2019 Marvel Studios boekt grote successen met hun superheldenfilms zoals Iron Man en The Avengers. Daarom ziet het er nog niet naar uit dat zij zullen stoppen met het uitbrengen van zulke films. Op 28 oktober 2014 heeft Marvel Studios het schema bekend gemaakt van de superheldenfilms die zij in de periode 2015-2019 zullen uitbrengen. Dankzij deze presentatie zijn vele titels bekend gemaakt. Doctor Strange, Captain America: Civil War en Inhumans zijn een paar films die door Marvel Studios worden geproduceerd de komende jaren. Ook zijn er films die niet door Marvel worden gemaakt, maar wel zijn gebaseerd op de Marvel comics. Dit komt doordat de rechten voor deze films bij andere uitgevers liggen. Ook deze films verdienen hun aandacht.

2015

Avengers: Age of Ultron (1 mei 2015)
Dit is het vervolg op de boxoffice hit The Avengers uit 2012. Na het grote succes van het eerste deel kon natuurlijk een tweede deel niet uitblijven. In dit tweede deel van the Avengers films komen alle Avengers weer bij elkaar. Als Tony Stark (Iron Man) met behulp van een nieuw programma voor wereldvrede wil zorgen gaan de zaken mis en moeten de Avengers, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Hulk, Black Widow en Hawkeye ervoor vechten om de Aarde te beschermen. Zij moeten de slechterik Ulton ervan weerhouden om zijn gruwelijke plannen uit te voeren.

De cast van de film bestaat natuurlijk weer uit Robert Downey Jr. als Iron Man, Chris Evans als Captain America, Mark Ruffalo als Hulk, Chris Hemsworth als Thor, Scarlett Johansson als Black Widow en Jeremy Renner als Hawkeye.
De film is vanaf 1 mei 2015 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ant-Man (17 juli 2015)
Naast Avengers: Age of Ultron komt er ook een film over een minder bekende marvel superheld Ant-Man. De film Ant-Man gaat over een oplichter Scott Lang die bezit over de mogelijkheid om kleiner en tegelijk ook sterker te worden. Hij moet zijn innerlijke held omarmen en zijn mentor, Dr. Hank Pym helpen het geheim achter het spectaculaire Ant-Man pak voor een nieuwe generatie dreigingen te beschermen. Door grote obstakels zijn Scott en Hank gedwongen om een overval uit te voeren om op die manier de wereld te kunnen redden.

De cast bestaat uit Paul Rudd als Scott Lang (Ant-Man), Evangeline Lilly als Hope Van Dyne, Corey Stoll als Darren Cross (Yellowjacket), Bobby Cannavale als Paxton en Micheal Douglas als Dr. Hank Pym. De film zal te zien zijn in de Nederlandse bioscopen vanaf 17 juli 2015.

The Fantastic Four (7 augustus 2015)

In 2005 en 2007 zijn er twee films uitgebracht van de Fantastic Four comic. Echter in 2015 krijgt deze serie een reboot. De film gaat over een groep wetenschappers die veranderen in wezens met superkrachten en de wereld moeten redden.

De cast van de film is echter wel bekend gemaakt. De rollen zijn verdeeld onder Milles Teller als Mr. Fantastic, Kate Mara als Invisible Woman, Micheal B. Jordan als Human Torch en Jamie Bell als The Thing.
De film is vanaf 7 augustus 2015 in de Nederlandse bioscopen te zien.

2016

Deadpool (11 februari 2016)

Deadpool is een relatief onbekende superheld uit het Marvel universum. Deadpool is al verschenen in de film X-men origins: Wolverine. Hierin werd hij gespeeld door Ryan Reynolds. Ook in de film Deadpool zal Ryan Reynolds deze rol vertolken. Het plot van de film is nog niet bekend, maar afgaand op de comics van Marvel zal de film een groot gehalte van humor bevatten. De film zal vanaf 11 februari 2016 te zien zijn in de bioscopen.

Captain America: Civil War (6 mei 2016)
Dit is het derde deel dat wordt gemaakt rondom de superheld Captain America. Het plot is echter nog niet bekend gemaakt, maar er wordt hier druk over gespeculeerd. Het is aannemelijk dat het verhaal gaat over dat regeringen over de hele wereld, mensen met superkrachten te reguleren en registreren na de gebeurtenissen uit de film The Avengers: Age of Ultron. De superhelden zijn het hier niet mee eens en het zal uiteindelijk uitdraaien op een oorlog tegen oud bondgenoten van de Avengers. Chris Evans vertolkt uiteraard weer de rol van Captain America, maar ook Robert Downey Jr. maakt zijn opwachting in de film als de rol van Iron Man. De film staat gepland om op 6 mei 2016 te verschijnen in de bioscopen.

X-Men: Apocalypse (19 mei 2016)

In december 2013 heeft Bryan Singer, de regisseur van X-Men: Days of Future Past, bekend gemaakt dat er een vervolg kwam op deze film genaamd X-Men: Apocalypse. Dit zal de laatste film zijn van de trilogie die is begonnen met X-Men: First Class. De film zal plaatsvinden in 1983. De cast bestaat gewoon weer uit James McAvoy als Charles Xavier, Micheal Fassbender als Magneto, Jennifer Lawrence als Raven, Evan Peters als Quicksilver en Hugh Jackman als Wolverine. De film zal in Nederland te zien zijn vanaf 19 mei 2016.

Doctor Strange (28 september 2016)
Ook rondom Doctor Strange zal een film worden gemaakt door Marvel Studios. Het verhaal gaat over Stephan Strange die op onderzoek uit is naar het mystieke, wanneer zijn carrière als chirurg voorbij is. Op een gegeven moment leert hij magie te gebruiken en moet hij hiermee de Aarde beschermen tegen vijanden uit andere dimensies. Doctor Strange zal worden gespeeld door Benedict Cumberbatch. Hij is voornamelijk bekend door zijn rol als Sherlock Holmes in de BBC televisie serie Sherlock.

2017

Guardians of the Galaxy 2 (5 mei 2017)

Voor het grote succes van de eerste film van Guardians of the Galaxy werd er al een deel 2 aangekondigd. De groep, bestaand uit Star-Lord, Groot, Rocket, Gamora en Drax, gaan weer samenwerken om het heelal te beschermen. Er is bekend gemaakt dat er een nieuwe "Guardian" wordt geintroduceerd. Ook wil de regisseur graag de Avengers laten verschijnen in de film. De cast bestaat net als deel 1 uit Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper en Vin Diesel.

Spiderman: Homecoming (7 juli 2017)

Na het debuut van Spiderman in de Marvel Cinematic Universe in de film Captain America Civil War, krijg hij zijn eigen film binnen dit universum. De film heet Spiderman: Homecoming en volgt het verhaal van een jonge Peter Parker die een balans probeert te vinden tussen zijn sociale leven en het leven als Spiderman. Hij krijgt hulp van zijn mentor Tony Stark oftwel Iron Man. Echter wanneer een schurk genaamd Volture verschijnt, gooit dit roet in het eten. De cast bestaat uit Tom Holland als Spiderman, Robert Downey Jr. als Tony Stark en Micheal Keaton als Volture.

Thor: Ragnarok (3 november 2017)
Ook van de Avenger Thor komt een derde film. Thor moet in Thor Ragnarok zijn thuis planeet Asgard beschermen tegen Ragnarok, de Noorse God van de apocalypse. De rol van Thor zal weer worden vertolkt door Chris Hemsworth. Ook zal Loki, gespeeld door Tom Hiddleston, weer te zien zijn vanaf 3 november 2017 in de bioscopen.

2018

Black Panther (9 februari 2018)

Black Panther maakte zijn filmdebuut in Avengers: Age of Ultron, maar krijgt ook een solo film die dieper ingaat op deze superheld. Het gaat over Black Panther, een superheld die het stamhoofd is van het Afrikaanse land Wakanda. Dit land is al eens eerder geïntroduceerd in de Captain America films. Het metaal vibranium, waar het schild van Captain Amerika gemaakt is, is namelijk alleen te vinden in het land Wakanda. Black Panther zal worden gespeeld door Chadwick Boseman.

Avengers: Infinity War - Part 1(4 mei 2018)
Dit derde deel van The Avengers Trilogy zal worden opgedeeld in 2 delen. Het eerste zal komt uit op 4 mei 2018. Er is nog niks bekend over het plot van de film of de cast die hierin zal verschijnen.

Captain Marvel (6 juli 2018)

Captain Marvel is ene superheldin die haar krachten heeft gekregen door het samensmelten van haar DNA met die van een Kree, een buitenaards wezen. De cast is onbekend en evenals de rest van het plot. De film is te zien vanaf 6 juli 2018.

Inhumans (26 oktober 2018)
Inhumans is te vergelijken met X-Men. Dit verhaal gaat ook over mensen die over bovennatuurlijke krachten beschikken. Dit is het resultaat van experimenten van buitenaardse wezens op de mens. Deze wezens wilde met deze mensen een leger creëren om voor hun te gaan vechten, maar nadat de experimenten waren geslaagd zijn ze vertrokken om zichzelf niet in gevaar te brengen. De Inhumans zijn op Aarde achter gelaten en hebben door de jaren heen een eigen gemeenschap opgezet. Echter door dreigingen van buitenaf zijn ze gedwongen om te vechten om zichzelf te beschermen. De cast is nog onbekend. De film staat gepland voor 26 oktober 2018.

2019

Avengers: Infinity War- Part 2 (3 mei 2019)

Dit is het tweede deel van vermoedelijk de laatste film van The Avengers trilogy. Er is nog niks bekend over deze film alleen de datum waarop de film te zien is in de bioscopen. De datum is 3 mei 2019.
© 2014 - 2023 Kevin701, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney+: een online streamingdienstDisney+: een online streamingdienstSinds november 2019 is Disney+ beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Disney+ is een betaalde online streamingdienst w…
Zen Pinball 2 (PS4) review: features, trophies en tafelsrecensieZen Pinball 2 (PS4) review: features, trophies en tafelsZen Pinball 2 is een simulatiestrategie arcadespel voor de PS 4, Playstation 3 en de Playstation Vita. Het spel bevat be…
Marvel Comics - Thanos vs. Hulk (2014) - Nummer 1Marvel Comics - Thanos vs. Hulk (2014) - Nummer 1Wanneer Dr. Bruce Banner (alias Hulk) ontvoerd wordt, wordt hij in een fictieve Wereld geplaatst die beheerst wordt door…

De derde film over Mees Kees: Mees Kees op de plankenMees Kees op de planken is het derde avontuur met de bijzondere meester Kees in de hoofdrol. Hij is nog maar stagiair, e…
Hoe Disney een nieuwe stad ontwierp voor Big Hero 6Disney heeft er altijd om bekend gestaan dat ze bij het maken van hun animatiefilms vernieuwende dingen doen. De eerste…
Bronnen en referenties
  • http://marvel.com/movies
  • http://marvel-movies.wikia.com/wiki/Category:Upcoming_Films
  • http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=19307
  • http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=18343
  • http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=22076
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_based_on_Marvel_Comics
  • http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=39289
  • https://en.wikipedia.org/wiki/X-Men_(film_series)#Deadpool_.282016.29
  • http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=24920
Kevin701 (52 artikelen)
Laatste update: 30-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.