YouTube-kanaal StukTV

YouTube-kanaal StukTV StukTV is een bekend kanaal op YouTube. StukTV bestaat uit drie presentatoren: Giel, Stefan en Thomas. Elke week voeren de presentatoren een door de kijker ingestuurde opdracht uit, die vervolgens wordt geplaatst op YouTube. Het YouTube-kanaal telt op 31 januari 2017 al ruim 1,3 miljoen volgers. Na Enzo Knol is dit één van de meest gevolgde YouTube-kanalen van Nederland. StukTV staat op YouTube ook bekend om de programma's Roadtrippers en Jachtseizoen.

De presentatoren

Giel de Winter

Giel is geboren op 26 augustus 1990 in Nijmegen. Giel is opgegroeid in Uden (Noord-Brabant) en woont sinds 20 augustus 2015 in Hilversum. In Hilversum heeft Giel de opleiding voor tv-presentator gevolgd. Vanaf juli 2012 is hij actief bezig met zijn eigen kanaal StukTV

Thomas van der Vlugt

Thomas is geboren op 8 mei 1992 en is woonachtig in Utrecht. In Hilversum heeft Thomas de opleiding mediamanager gevolgd. In 2012 is hij cameraman geweest bij RTL Nederland. Vanaf juli 2012 tot heden (2017) is hij presentator bij Stuk TV.

Stefan Jurriens

Stefan is geboren op 14 april 1992 en is woonachtig in Beverwijk. Stefan is als laatste presentator bij StukTV gekomen.

Insturen van een opdracht

Op de website van StukTV is het mogelijk om een opdracht in te sturen die de presentatoren moeten uitvoeren. Het is belangrijk dat de opdracht aan de huisregels voldoet. Verder dient een opdracht haalbaar en origineel te zijn. Om de kans te vergroten dat jouw opdracht wordt uitgevoerd, kun je een toepasselijke afbeelding toevoegen. Bij het insturen van de opdracht is het verder belangrijk dat je de opdracht duidelijk omschrijft.

Stemmen op een opdracht

Op de website van StukTV kun je stemmen op opdrachten die door een redactie zijn geselecteerd. Wanneer je op een opdracht wilt stemmen, kun je op het groene vakje klikken met het duimpje omhoog. Een opdracht die je liever niet uitgevoerd ziet, kun je tegen stemmen door op het rode vakje te klikken met het duimpje omlaag. De opdracht die op woensdag 17.00 uur het populairst is, wordt door de presentatoren van StukTV uitgevoerd. Iedere woensdag om 17.00 uur worden alle stemmen gereset. Opdrachten die langer dan 3 weken op de website van StukTV staan, worden verwijderd. Hiervoor in de plaats komen weer nieuwe ingestuurde opdrachten.

Uitgevoerde opdrachten

Op 31 januari 2017 heeft StukTV al 224 opdrachten uitgevoerd die door de kijkers zijn ingestuurd. Een aantal opmerkelijke opdrachten die StukTV heeft uitgevoerd zijn:
 • Sloop een caravan
 • Illegale rave bij BN’ers
 • Leven in winkels
 • Pizza bezorgen in een bouwmarkt
 • Nacht in een speelpaleis
 • Politie pranken
 • Overnachten op een golfbaan

Het komt regelmatig voor dat opdrachten uit de hand lopen, waardoor de presentatoren problemen krijgen met de politie. In aflevering 175 hebben de presentatoren 3,5 uur in een politiecel moeten doorbrengen en per persoon 280 euro boete moeten betalen.

Specials

Naast de wekelijkse opdrachten die door StukTV worden uitgevoerd, maken de presentatoren ook andere filmpjes (specials). Deze specials worden ook op het YouTube-kanaal van StukTV geplaatst.

Roadtrippers

StukTV heeft meegedaan met het programma Roadtrippers. In Roadtrippers gaan twee teams de strijd met elkaar aan om in twee weken tijd, de meeste kilometers hemelsbreed af te leggen. Het programma is in het najaar van 2015 uitgezonden op televisie door RTL 5. De fragmenten zijn terug te zien op het YouTube-kanaal van StukTV en RTL XL.

Jachtseizoen

Sinds zaterdag 17 december 2016 wordt de nieuwe serie ‘Het jachtseizoen’ uitgezonden op het kanaal van StukTV. In deze serie moeten bekende BN’ers vier uur uit handen blijven van de jongens van StukTV. De BN’ers krijgen een voorsprong van 20 minuten. De jongens van StukTV moeten de BN’ers zien te ‘vangen’. De locatie van de BN’ers kunnen ze achterhalen via een GPS-tracker die elke 10 minuten een signaal stuurt. Met behulp van een bus met allerlei communicatiemiddelen en een drone, kunnen de BN’ers achterhaald worden.

StukTV-event

In 2014 heeft StukTV voor het eerst een StukTV-event georganiseerd. Het StukTV-event maakt het voor de fans mogelijk om de presentatoren te ontmoeten en met elkaar een feestje te bouwen. Ook in 2015 heeft het StukTV-event plaatsgevonden. Om aanwezig te kunnen zijn bij het StukTV-event was het noodzakelijk om kaartjes te bestellen. Een mogelijke datum voor het StukTV-event in 2017 is in januari 2017 nog niet bekend.

Prijzen

Met het populaire YouTube-kanaal hebben de presentatoren in 2015 en in 2016 de Veed Award gewonnen voor beste YouTube-kanaal. De Veed Award werd uitgereikt in Amsterdam.

Webshop

StukTV heeft ook een webshop waarin je fanartikelen kunt bestellen. Producten die in de webshop worden aangeboden zijn:
 • Rugzakken
 • Shirts
 • Zonnebrillen
 • Caps
 • Jackets
© 2016 - 2023 Thijs1993, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderen Tegen Kinderen, NeverkindrecensieKinderen Tegen Kinderen, NeverkindKinderen Tegen Kinderen bracht op 24 maart 2010 de cd Neverkind uit. De uit louter volwassenen bestaande band kreeg volo…
Hoe start ik een goed YouTube-kanaal - 8 tipsHoe start ik een goed YouTube-kanaal - 8 tipsVeel mensen hebben een eigen YouTube-kanaal. YouTube heeft anno 2017 meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een d…
YouTuber Tanya BurrZe begon haar YouTube-kanaal zonder er veel van te verwachten maar groeide uit tot een hele bekende YouTuber. Met haar l…
YouTube-ster ZoellaZoella, het populaire Britse blogfenomeen die het hart van menig tienermeisje heeft veroverd. Met haar uitgesproken Brit…

Recensie 'Land of mine - Under Sandet'recensieRecensie 'Land of mine - Under Sandet'De film 'Land of mine' (oorspronkelijke titel: 'Under Sandet') vertelt het verhaal van een Deense sergeant-majoor die de…
Filmrecensie "Broer"recensieFilmrecensie "Broer"Broer is een Vlaamse film die in januari 2016 in première ging. De film speelt zich voor een groot stuk af in Ierland en…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
 • http://gieldewinter.nl/bio.html
 • https://www.linkedin.com/in/thomas-van-der-vlugt-57a92259
 • https://www.linkedin.com/in/giel-de-winter-77813759?
 • http://www.omroepbrabant.nl/?news/228217852/StukTV+uit+Uden+wint+VEED-award+voor+het+beste+YouTube-kanaal.aspx
 • https://www.youtube.com/user/StukTV
 • http://www.stuk.tv/2016/jachtseizoen/
Thijs1993 (41 artikelen)
Laatste update: 31-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.