Nederlandse Film Huisvrouwen bestaan niet 2

Nederlandse Film Huisvrouwen bestaan niet 2 Huisvrouwen bestaan niet was de beste Nederlandse film uit het jaar 2017. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. In het tweede deel zijn actrices Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca weer van de partij. Zij spelen de rollen van de zussen Marjolein en Gijsje, en moeder Loes. Opnieuw worstelen ze alle drie met hun eigen problemen. De recensies over Huisvrouwen bestaan niet 2 zijn echter niet erg positief, wat zeker niet te wijten valt aan de acteerkunsten. Het commentaar betreft vooral de clichématigheid en flauwe humor.

Praktische informatie Huisvrouwen bestaan niet 2

 • Titel: Huisvrouwen bestaan niet 2
 • Regie: Aniëlle Webster
 • Speelduur: 105 minuten
 • Land van herkomst: Nederland
 • Taal: Nederlands
 • Cast: o.a. Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten, Loes Luca, Jim Bakkum, Robert de Hoog, Tina de Bruin, Henry van Loon
 • Première: december 2019
 • Genre: komedie
 • Kijkwijzer: 12 jaar

Eerste deel Huisvrouwen bestaan niet succesvol

De film Huisvrouwen bestaan niet kwam in 2017 uit en bleek een waar succes. Het werd zelfs de succesvolste Nederlandse film van dat jaar. Uiteindelijk trok dit eerste deel meer dan 260.000 mensen naar de bioscoop.

Uiteraard kon een tweede deel niet uitblijven. Ook deze film beloofde het goed te gaan doen. Voor de voorpremière van Huisvrouwen bestaan niet 2 zijn meer dan 28.000 kaarten verkocht. Voor de voorpremière van het eerste deel bleef de teller op 22.000 staan.

Verhaallijn Huisvrouwen bestaan niet 2

In het eerste deel maakten we kennis met de zussen Marjolein (chaoot) en Gijsje (perfectionist), en hun moeder Loes (hippie). In deze eerste film zien we hoe ze allemaal op een even chaotische en innemende wijze worstelen met hun leven en stuntelen in de liefde.

In het tweede deel zijn de vrouwen wat ouder geworden, maar niet per se wijzer. Nog steeds zijn ze aan het worstelen. Zo kan Loes geen relatie onderhouden en verlangt naar echt contact, terwijl de lange relatie van Marjolein langzaam aan het uitdoven is. Gijsje lijkt het beter voor elkaar te hebben, maar schijn bedriegt. De combinatie van een relatie vol seks, een bijdehante peuter en een glanzende carrière dreigen haar bestaan te doen kapseizen. Wat de dames wel gemeen hebben is de worsteling met het moederschap en de effecten hiervan op hun leven. Verschillende, voor velen herkenbare, levensvragen komen voorbij in deze film.

Hoofdrolspeelsters Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven en Loes Luca

Zowel in het eerste als het tweede deel van Huisvrouwen bestaan niet spelen actrices Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven en Loes Luca de hoofdrollen.

Jelka van Houten

De Nederlandse actrice en zangeres Jelline Floriska van Houten werd geboren in Culemborg, in 1978. Ze is de zus van actrice Carice van Houten. Jelka is opgeleid als artdirector en heeft inmiddels vele rollen in films en series op haar naam staan. Haar doorbraak kwam met de musical Turks Fruit, waarvoor ze de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie ontving. Dezelfde prijs heeft ze nogmaals ontvangen voor haar rol in de musical Dromen... zijn bedrog.

Daarnaast kun je haar kennen van de bioscoopfilm The Domino Effect (2012), de series Verborgen gebreken, 't Schaep met de 5 pooten, Jeuk en de musicals Hair, Verplichte Figuren en High Heels in Concert. In 2015 verscheen Jelka’s eerste CD: Hard Place for a Dreamer.

Eva van de Wijdeven

Eva van de Wijdeven is een Nederlandse actrice, geboren in 1985 te Goirle. Ze speelt in diverse theaterstukken, films en televisieseries. In 2002 brak ze door met de serie NPS: Dunya & Desie, waarvan Eva een titelpersonage vertolkte. Ook kun je haar kennen van de series Vuurzee, De mannentester, Celblok H. en A’dam-E.V.A.. Tot slot kun je Eva bewonderen in de films Escort, Dunya & Desie in Marokko, Singel 39, Hartenstrijd en Voor elkaar gemaakt.

Loes Luca

Nederlandse actrice en comédienne Louise Diana Wilhelmina Catharina Luca is geboren in 1953, in Rotterdam. Ze was docent dramatisch vorming, maar het theater trok haar meer dan voor de klas staan. Inmiddels heeft ze ruim 65 producties, films en voorstellingen op haar naam staan. In 2002 ontving ze de Rembrandt Award voor beste actrice. Daarnaast ontving Loes De Lof der Zotheidprijs in 2015, omdat ze volgens de jury leeft en werkt in de geest van Desiderius Erasmus.

Je kent haar waarschijnlijk van de volgende series en films: Nénette et les Zézettes, Het Klokhuis, Ja zuster, nee zuster , 't Schaep met de 5 pooten, De Marathon, Gooische Vrouwen, Baantjer het Begin en Minoes.

Recensies Huisvrouwen bestaan niet 2

De Volkskrant geeft 3 sterren voor de film Huisvrouwen bestaan niet 2. Het eerste deel was een lichtpuntje in het grote aanbod Nederlandse romantische komedies. Het was geen slap formulewerk, maar een rebelse film met geloofwaardige personages. Deze lijn wordt voortgezet in het tweede deel. Echter is het niet allemaal even origineel, zeker niet richting het einde van de film. Maar veel wordt goedgemaakt door het acteerwerk, vooral Van Houten stort zich er weer vol overgave in. Tot slot is het scenario rijk aan oneliners. Los van alle flauwigheid staat de zoektocht naar evenwicht in het leven centraal in de film, en dat blijft overeind als een ontroerend en oprecht streven.

Het NRC is minder enthousiast en heeft niet meer dan 2 sterren over voor deze film. De actrices zijn goed, maar het idee voor de film is slecht. Het script zit vol clichés en met de emancipatie van de vrouw heeft de film het maar moeilijk. Tot slot is het opmerkelijk dat een film waarin alles draait om Moederdag juist met Kerstmis wordt uitgebracht.

Ook de Telegraaf geeft slechts 2 sterren voor Huisvrouwen bestaan niet 2. De film drijft op de sterke acteerkunsten van de actrices. De dynamiek en chemie tussen de dames werkt aanstekelijk. Echter is het scenario dit niet, het zit vol clichématige grappen en flauwe oneliners over de moderne vrouw en haar verlangens, wensen en ambities.

Het Parool geeft geen sterren, maar is ook niet erg te spreken over de film. De cast is sterk en de hoofdrolspeelsters doen het goed. Zelden heeft zo’n verzameling aan sterren zo’n tegenvallend resultaat geboekt. Huisvrouwen bestaan niet 2 is een tergend clichématig spektakel. Hoewel de actrices alles uit hun rol halen, zitten ze gevangen in een voorspelbaar verhaal dat nergens buiten de grenzen gaat. Tot slot is de humor in deze film nogal afgezaagd.
© 2019 - 2024 Kristelschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stress en huisvrouwenMiljoenen huisvrouwen zijn gespannen. Stress is hun dagelijkse realiteit. De dagelijkse eenzaamheid, het saaie werk, de…
Leuke weetjes - SeksLeuke weetjes - SeksWist je dat dikkere mannen een kortere penis hebben? Of dat cornflakes oorspronkelijk bedoeld waren om het masturberen b…
Annie M. G. SchmidtAnnie M. G. SchmidtAnnie M. G. Schmidt was een vrouw die met haar werk een grote en belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse…
De Zeven Zonden en de Zeven DeugdenDe Zeven Zonden en de Zeven DeugdenDe Zeven Zonden kent iedereen wel, de Zeven Deugden zijn minder bekend, maar niet minder belangrijk. De Zonden en Deugde…

Pixar animatiefilm Inside Out (2015)Pixar animatiefilm Inside Out (2015)In Pixar animatiefilm Inside Out maak je kennis met Riley en haar emoties, waarbij haar emoties een rol als personage sp…
Jumanji: The Next Level (2019)Jumanji: The Next Level (2019)In 2017 kwam de film Jumanji: Welcome to the Jungle uit, gebaseerd op de film Jumanji uit 1995 met Robin Williams in de…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: VUEcinema,
 • https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/film/artikel/4937316/huisvrouwen-bestaan-niet-2-doet-het-al-beter-dan-voorganger
 • https://www.ad.nl/show/bioscoophit-huisvrouwen-bestaan-niet-krijgt-vervolg~a380c5ca/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Eva_van_de_Wijdevenhttps://nl.wikipedia.org/wiki/Jelka_van_Houten
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Loes_Luca
 • https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/geestig-acteerwerk-maakt-huisvrouwen-bestaan-niet-2-de-betere-romkom~b1226ac92
 • https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/10/huisvrouwen-2-is-conservatief-komisch-over-vrouwenlevens-a3983288
 • https://www.parool.nl/kunst-media/huisvrouwen-bestaan-niet-2-is-een-van-de-drakerigste-films-van-dit-jaar~bb6dd5cc/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
 • https://www.telegraaf.nl/entertainment/299270766/huisvrouwen-bestaan-niet-2-wel-ouder-niet-wijzer
 • www.pathe.nl/film/24340/huisvrouwen-bestaan-niet-2?gclid=EAIaIQobChMI18Hu94G_5gIVB7TtCh0qWQ2dEAAYASAAEgIA7fD_BwE
Kristelschrijft (87 artikelen)
Gepubliceerd: 19-12-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.