De Pathé Unlimited card: voor- en nadelen

Voor wie gemiddeld meer dan twee keer per maand naar de film gaat, kan het voordelig zijn om een Pathe Unlimited filmpas te nemen. Voor achtien Euro per maand kan je hiermee onbeperkt naar de film in alle Pathé bioscopen, terwijl een los kaartje rond de negen Euro kost. Hoewel er grote voordelen zijn van de Pathé Unlimited card, zijn er ook een aantal nadelen te noemen. Wie van plan is de pas aan te schaffen zal deze voor- en nadelen tegen elkaar af moeten wegen.

Voor wie overweegt om de Pathé Unlimited card aan te vragen

Voor wie overweegt om een Pathé Unlimited card aan te schaffen, is het handig om eerst alle voor- en nadelen op een rijtje te zien. Deze filmpas waarmee je (de naam zegt het al) onbeperkt naar de film kan, heeft absoluut grote voordelen voor sommige mensen. Vooral regelmatige bioscoopgangers kunnen op deze manier veel geld uitsparen. Er is zonder twijfel een groot aantal zeer tevreden Pathé Unlimited card eigenaren. De pas heeft echter ook enkele nadelen die natuurlijk niet staan vermeld op de website van Pathé. Het merendeel van de negatieve punten zijn dingen waar je meestal pas achter komt als je pas al een tijdje hebt. Als deze nadelen zwaarder wegen dan de voordelen, zit je 4 maanden aan de pas vast.

Hieronder zijn de belangrijkste voordelen, nadelen en voorwaarden opgesomd.

Kosten / Voorwaarden

 • De pas kost 18 Euro per maand.
 • Er zijn geen entree- of afsluitkosten. Wel is het zo dat als je de pas opzegt, en later er toch weer een wilt nemen, je 35 euro entreekosten moet betalen.
 • De minimale abonnementsperiode is 4 maanden.
 • De pas is geldig in alle Pathé bioscopen in Nederland.
 • De pas is geldig op alle dagen, dus ook op feestdagen.
 • Er is geen minimumleeftijd. Wel moet er bij personen onder de 18 een ouder of voogd meetekenen. Abonnees onder de 16 hebben geen toegang tot films met een kijkwijzer van 16 of ouder.
 • De opzegtermijn is één kalendermaand.
 • De pas is te krijgen in alle Pathé bisocopen, behalve in Pathé Tuschinski. De pas is hier echter wel geldig.

Voordelen

 • Het grootste voordeel van de Pathé Unlimited pas is dat je zo vaak je maar wilt naar de film kunt. Echte filmliefhebbers kunnen zo veel geld uitsparen.
 • De drempel om een film te kijken is een stuk lager, dus als je je even verveelt kun je zo een bioscoop binnenlopen en even een film kijken.
 • Je kan dezelfde film zo vaak je wilt bekijken.
 • Als een film tegenvalt kan je zonder geld kwijt te raken weggaan, en eventueel een andere film gaan kijken.

Nadelen

 • In de meeste steden zijn geen Pathé bioscopen. De pas is dus alleen handig voor mensen die in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Helmond, Scheveningen, Groningen of Eindhoven wonen.
 • Als er in een bepaalde maand geen goede films draaien, kun je je vaak toch verplicht voelen om naar de bioscoop te gaan, omdat je die maand anders voor niets betaalt.
 • Als je op vakantie gaat moet je gewoon doorbetalen.
 • De pas is zoals al eerder gezegd alleen geldig in Pathé bioscopen, dus voor liefhebbers van filmhuisfilms is de pas minder geschikt.
 • In veel grote Pathé bioscopen zitten vaak jongeren die een Unlimited pas hebben. Deze jongeren zorgen soms voor veel overlast, omdat ze vaak niet eens geïnteresseerd zijn in de films die ze bezoeken.

Conclusie

Als alle voors en tegens van de Pathé Unlimited card tegen elkaar afgewogen worden, kan eigenlijk geconcludeerd worden dat de pas vooral geschikt is voor mensen uit de steden met Pathé bioscopen, die op jaarbasis gemiddeld meer dan twee keer per maand naar 'mainstream' films gaan, en die zich niet zo snel storen aan lawaai tijdens de film.
© 2009 - 2024 Doeldertje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Informatie over de Pathé Unlimited (Gold) pasInformatie over de Pathé Unlimited (Gold) pasDit is dé uitvinding voor de mensen die vaak naar de bioscoop gaan! Als je vaker dan twee keer per maand naar de bioscoo…
MetroCard: kaartje van de metro (subway) en bus van New YorkMetroCard: kaartje van de metro (subway) en bus van New YorkOpenbaar vervoer in New York is zeer goed geregeld, maar voor een toerist nieuw in de stad lijkt het systeem meer op een…
Travian: Path to PandoraTravian: Path to PandoraZoals elk jaar in september is ook in 2018 een nieuwe speciale server gestart voor het browser based spel Travian. Deze…
Pembrokeshire Coastal Path in zuidwest Wales via CardiffEen van de vele National Trails in Wales is het Pembrokeshire Coastal Path. Als u van lange afstandswandelingen langs de…

Disney Treasures: The Chronological Donald DuckDisney Treasures: The Chronological Donald DuckWie kent hem niet, de vrolijke, gekke en doldwaze eend. Donald Duck is zeer bekend van zijn eigen naar hem genoemde tijd…
Speelfilm Sweet novemberrecensieSpeelfilm Sweet novemberSweet november is een romantische comedy aangevuld met een komische noot. Deze remake uit 2001 is een minder geslaagde v…
Doeldertje (40 artikelen)
Laatste update: 16-01-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.