Disney Treasures: Your Host, Walt Disney

Wie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zeer veel films gemaakt waarvan velen in de prijzen zijn gevallen. Ook heeft hij een aantal TV-series gemaakt die wat minder bekend zijn geworden. In dit artikel kunt u wat meer lezen over zijn TV carrière.

Your Host, Walt Disney

Alle films waar Walter Elias Disney aan heeft meegewerkt zijn zeer populair en bekend geworden. Maar wat veel mensen niet weten is dat hij ook een aantal TV series heeft gemaakt. De bekendste serie was "Disneyland", deze serie was zeer populair en er werd veel naar gekeken. Op deze treasure zijn 5 programma's te zien van deze serie die allemaal een stukje van Walt Disney laten zien. Deze 5 programma's zijn gemaakt tussen 156 en 1965. het opvallende aan deze treasure is dat er maar 65000 exemplaren van zijn uitgegeven wat hem dus zeer zeldzaam maakt.

De 5 programma's uit de serie

  • 1956 - Where Do Stories Come From?
  • 1957 - Fourth Anniversary Show
  • 1959 - Kodak Presents Disneyland '59
  • 1961 - Backstage Party
  • 1965 - Disneyland Tenth Anniversary Show

Where Do Stories Come From?

Nadat Disney veel verzoeken had gehad van kijkers om wat te vertellen over het ontstaan van de verhalen, besloot de Walt Disney Studio's hier een programma over te maken. De meeste verhalen kwamen voort uit muziek en het dagelijkse leven. Heel veel dingen die de verhalenschrijvers zijn min of meer terug te vinden in de Disney verhalen. Deze verhalen zijn meestal herkenbaarder als Disneyverhalen dan het animatiewerk.

Fourth Anniversary Show

In de eerste helft van deze aflevering word verteld over de tekenfilm "Peter en de Wolf". In de tweede helft van deze aflevering gaat het over de Mouseketeers uit de Mickey Mouse Club. Deze Mouseketeers vieren hierin het bestaan van Disneyland op een Muzikale manier.

Kodak Presents Disneyland '59

deze aflevering start met een parade door Main Street USA waar Walt Disney en zijn kleinkinderen zijn. De belangrijkste reden van deze aflevering was de introductie van drie nieuwe attracties. Deze drie attracties worden uitgebreid besproken in de aflevering. De reden dat Kodak in de naam staat is omdat er door de hele aflevering heen allemaal advertenties te zien zijn van het bedrijf Kodak.

Backstage Party

In deze aflevering ben je zoals de titel al zegt Backstage bij Disney. Dit houd in dat je een rondleiding achter de schermen krijgt en een feest meemaakt van alle personeelsleden van Disney. ook krijgen we een aantal kleine voorstellingen te zien van gekostumeerde medewerkers. aan het eind krijg je een aantal promotiefilmpjes te zien van films waar ze op het moment mee bezig zijn.

Disneyland Tenth Anniversary Show

Deze aflevering begint met Walt Disney die de kijkers en een ambassadeur plannen voor de komende attracties laat zien. Hierna ga je naar Disneyland waar je de Disney figuren feest ziet vieren. Na dit krijg je nog een stukje van een parade te zien. Als deze parade is afgelopen zie je Walt Disney die een stuk van de geschiedenis van Disneyland vertelt. Dit alles word gevolgd door een tour langs de attracties van Disneyland. Op het eind valt dan nog een show op het water te zien.
© 2009 - 2024 Dennisiej, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…
Disney Treasures: On The Front LinesIn de Tweede Wereldoorlog zijn er veel middelen gebruikt als propaganda. Ook Walt Disney heeft in die tijd propaganda ge…
Disney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioDisney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioIn de Disney Treasures collectie zijn zeer veel films opgenomen. Ook is er een treasure gemaakt waar je een indruk kan k…

Shakespeare zijn "Much ado about nothing" in filmversierecensieShakespeare zijn "Much ado about nothing" in filmversieDe meeste mensen die William Shakespeare zien staan denken aan zware stukken met veel dramatiek. Met Much ado about no…
The Devil wears Prada met Meryl StreeprecensieThe Devil wears Prada met Meryl StreepEen leuke speelfilm, maar in een genre waarin je Meryl Streep niet snel te zien kreeg. Toch lijkt ook deze rol haar op h…
Dennisiej (19 artikelen)
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.