recensie

Shakespeare zijn "Much ado about nothing" in filmversie

Shakespeare zijn "Much ado about nothing" in filmversie De meeste mensen die William Shakespeare zien staan denken aan zware stukken met veel dramatiek. Met “ Much ado about nothing” is niets minder waar. Het betreft hier een luchtige en romantische comedy.

De film

De film vertelt een luchtig en frivool verhaal wat zich afspeelt in Messina (Sicilië) en gaat over een stelletje, Claudio en Hero, wat min of meer wat tijdverdrijf nodig heeft voor de trouwdatum. In de rol van Hero is de toen nog piepjonge Kate Beckinsale te zien. Een ander stel Beatrice en Benedick, dat meer bezig is met aantrekken en afstoten, spendeert de tijd in hetzelfde Messina. Wat gedichten voordragen, lezen, eten, feesten … kortom de goede dingen van het leven ervaren.

Als de broer van aanvoerder prins Don Petro, Don John geen roet in het eten zou gooien. Deze is jaloers op de macht van zijn broer en het feit dat zijn broer Claudio als zijn beschermeling ziet. Hij bedenkt een plan om het voorgenomen huwelijk van Claudio te dwarsbomen en het lijkt te gaan lukken, totdat het valse spel ontdekt wordt en de kompanen van Don John opgepakt worden en alles opbiechten.

Het verhaal eindigt met het feit dat Don John een gepaste straf gaat krijgen en de twee stelletjes de liefde vinden en trouwen.

De recensie

Regisseur en producer Kenneth Branagh heeft Shakespeare’s stuk naar zijn hand gezet voor de verfilming, welke dateert uit 1993 en waar tal van bekende acteurs en actrices in meespelen.

Enkele van de hoofdrolspelers:
  • de goedgebekte en vrijgevochten Beatrice wordt perfect gespeeld door Emma Thompton
  • de viezige politieman die het complot weet te verijdelen wordt gespeeld door Michael Keaton
  • de doortrapte Don John wordt gespeeld door Keanu Reeves
  • de "softe" prins Don Pedro wordt gespeeld door Denzel Washington

Waarbij gesteld moet worden dan Michael “Batman” Keaten en Keanu “Matrix Neo” Reeves betere rollen hebben gespeeld. Dit, terwijl het juist rollen zijn die geschikt zijn voor meer uitdieping.

Alles bij elkaar is de film toch een van de meest financieel succesvolle Shakespeare’s vertolkingen geworden, naast goede recensies bracht de film tot op heden zo’n 36 miljoen dollar op, tegen een kostprijs van 8 miljoen dollar.

Hoewel het verhaal dun is, spat de lol en vreugde van het moment van het scherm en maakt de film prettig om naar te kijken. Shakespeare’s volzinnen zijn mooi in tact gebleven, maar op een prettige manier te volgen. Het verhaal heeft voor de film voldoende snelheid en maakt het totaalplaatje amusant om naar te kijken.

De film is de koop en te huur op DVD.

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Something’s Gotta GiveSomething’s Gotta GiveEen romantische komedie met Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves! Een leuke komedie die zeker niet past in het r…
The Lake House: Sandra Bullock Keanu Reeves & van AmmelrooyThe Lake House is een romantische film met Sandra Bullock, Keanu Reeves én de Nederlandse Willeke van Ammelrooij. Het hu…

Nicole Kidman in The OthersrecensieNicole Kidman in The OthersDat Nicole Kidman een goed actrice is bewijst ze o.a. in Australia, maar ze heeft meer mooie films op haar naam staan. T…
Disney Treasures: Your Host, Walt DisneyWie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zee…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay

Reageer op het artikel "Shakespeare zijn "Much ado about nothing" in filmversie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 04-02-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Romantische films
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!