Something’s Gotta Give

Something’s Gotta Give Een romantische komedie met Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves! Een leuke komedie die zeker niet past in het rijtje van tienerfilms en maar goed ook! De humor mag er zeker zijn en je zult zeker lachen! Leuke acteerprestaties en een goed verhaal! Wat wil je nog meer?

Het verhaal

Jack Nicholson speelt hier de rol van Harry Sanborn. Harry is een man die al aardig op leeftijd is, namelijk in de 60, maar dat houdt hem zeker niet tegen op het gebied van de vrouwtjes! En dan ook de jonge vrouwtjes! Hij liefst gaat hij uit met vrouwen van onder de dertig en zijn nieuwe verovering is Marin. Marin is de dochter van Erica, gespeeld door Diane Keaton. Erica is een succesvolle vrijgezelle vrouw van in de 50 met een zomerhuis in The Hamptons. Hier besluiten Marin en Harry dan ook gebruik van te maken, alleen niet beseffend dat de volgende ochtend Erica op de stoep staat. Op het moment dat ze Harry ontdekt staat deze zonder broek in haar keuken en denkt dat ze dat het een inbreker is! Achteraf wou ze dat dat maar waar is, want ze schrikt zich een hoedje wanneer ze ontdekt dat deze man het met haar dochter doet! Ze kan er niks tegen doen en moet toe zijn hoe haar dochter en hem naar de slaapkamer gaan. Alleen het verloopt iets anders dan gepland wanneer Harry last krijgt van zijn hart! Hij moet naar het ziekenhuis en krijg te horen dat hij rust moet houden en niet mag reizen. Dat betekent dat hij in het huis van Erica moet blijven, tot grote ergernis natuurlijk van Erica! Maar het heeft ook een keerzijde en beiden leren elkaar op een andere manier kennen! Kan Erica dan eindelijk eens loslaten als vrijgezel en Harry vrouwen van zijn eigen leeftijd accepteren? Makkelijk zal het zeker niet zijn!

Acteerprestaties

Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves, daar kun je haast niet mee mis gaan en gelukkig gaat het ook niet mis! Jack Nicholson speelt hier de rol van een oude man die succesvol is bij de jonge vrouwen en ook al dat hij zijn werk goed, vind ik dit redelijk geloofwaardig. Op één of andere manier komt het gewoon niet helemaal geloofwaardig over dat deze oude man populair is bij de jongen vrouwen van in hun twintig. Hij kan natuurlijk wel, maar ben blij dat de film zal overgaat naar hem en Erica. Erica wordt gespeeld door Diane Keaton. Erica is een vrouw van in de vijftig en het lijkt al een tijdje vrijgezel. Ze wil zich ook helemaal niet binden en zeker niet met een man als Harry. Maar ook zij zal er aan moeten geloven! Ze doet het erg leuk en goed geloofwaardig over! Leuke acteerprestaties!

Extra’s

Er staan een aantal leuke extra’s:
  • Commentaar van de regisseur Nancy Meyers, producent Bruce A. Block en actrice Diane Keaton.
  • Commentaar van regisseur Nancy Meyers en acteur Jack Nicholsen.
  • Rondleiding door het huis in het zomerhuis in de The Hamptons, door Amanda Peet(Marlin).

Een leuk aanbod van extra’s en een leuke aanvulling op de film zelf.

Mening

Deze film is gewoon een heerlijke romantische komedie met bekende acteurs die erg goed hun werk doen. Het is misschien niet even geloofwaardig dat een man van in de 60 zo succesvol is met jonge vrouwen, maar de film gaat snel genoeg verder. Dan komt de humor meer op zijn plek en zijn de scènes erg grappige om naar te kijken. Het zijn vooral de acteerprestaties waarvan de film het moet hebben en vooral Diane Keaton en Jack Nicholson doen het erg goed en vooral met scènes met elkaar. Ze hebben een bepaalde chemie wat gewoon klikt! Zeker een leuke film!

Algemene informatie

Acteurs o.a.:

  • Jack Nicholsen als Harry Sanborn
  • Diane Keaton als Erica Barry
  • Amanda Peet als Marin Barry
  • Keanu Reeves als Julia Mercer
© 2009 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie “Hardball”recensieFilmrecensie “Hardball”Hardball is de uit 2001 daterende speelfilm van Brian Robbins, over een groep randjongeren in een van de achterbuurten v…

The Pianist - Waargebeurd oorlogsdramaThe Pianist - Waargebeurd oorlogsdramaThe Pianist is een indrukwekkende verfilming van een waargebeurd verhaal uit de 2e wereldoorlog. Het verhaal gaat over d…
Bollywood, toch iets anders dan Hollywood!Bollywood, toch iets anders dan Hollywood!In tegenstelling tot wat we vaak denken is niet Amerika de grootste filmproducent. India heeft de grootste filmindustrie…
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 13-03-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.