Disney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney Studio

Disney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney Studio In de Disney Treasures collectie zijn zeer veel films opgenomen. Ook is er een treasure gemaakt waar je een indruk kan krijgen over hoe alles achter de schermen verloopt bij de Walt Disney Studio.

Behind The Scenes

De Walt Disney Studios is een bedrijf dat door Walter Elias Disney is opgericht en al voor vele films heeft gezorgd. De Walt Disney Studios heeft in de Disney Treasures collectie ook een DVD gestopt die de mensen een beeld moet geven van hoe het achter de schermen er aan toe gaat. Deze DVD is net als alle andere Disney Treasures erg zeldzaam. Dit komt omdat er van deze DVD maar 125.000 exemplaren zijn uitgegeven. deze exemplaren zijn allemaal uitgegeven in een tinnen blik.

lijst filmpjes op deze DVD

  • 1938 - A Trip Through the Walt Disney Studios
  • 1939 - How Disney Cartoons Are Made
  • 1941 - The Reluctant Dragon
  • 1955 - Story of the Animated Drawing
  • 1956 - The Plausible Impossible
  • 1957 - The Tricks of Our Trade

A Trip Through the Walt Disney Studios

A Trip Through the Walt Disney Studios is een documentaire die gemaakt is op verzoek van de distributeur van de Studio. Zij wouden graag een kijkje achter de schermen naar de productie van sneeuwwitje en hoe het er in de studio aan toe ging. Dit was niet bedoeld voor het grote publiek maar vooral voor het leidinggevend.

How Disney Cartoons Are Made

How Disney Cartoons Are Made is bijna hetzelfde als A Trip Through the Walt Disney Studios. Dit komt omdat er in dit filmpje allemaal beelden in zijn gebruikt van A Trip Through the Walt Disney Studios. How Disney Cartoons Are Made was bedoeld als voorstuk in de bioscoop van Sneeuwwitje.

The Reluctant Dragon

The Reluctant Dragon was een low-budget opdracht waar Disney veel winst mee hoopte te maken. Dit was erg gebruikelijk voor de Disney projecten uit de 2de wereldoorlog. hoewel er veel animatie in deze film is gebruikt, gaat het meestal toch om de echte personages. Hierdoor is het eigenlijk Disney zijn eerste live-action film. In de film volg je Benchley die het boek "The Reluctant Dragon" doorleest. Hierin zou hij een ontmoeting hebben met Walt Disney. In het verhaal dwaalt hij steeds af en verkent de hele Disney Studio.

Story of The Animated Drawing

In deze aflevering vertelt Walter Elias Disney de geschiedenis van animatie. de afleveringen die hierna komen "The Plausible Impossible" en "The Tricks of Our Trade worden daarna gebruikt om een bepaalde tijdsperiode aan te geven. ze zijn dus eigenlijk bedoeld om deze aflevering te verduidelijken.

The Plausible Impossible

In deze aflevering gaat Walt Disney verder in op de vorige aflevering. hij legt hierin uit dat dingen die onmogelijk zijn met tekeningen en animatie mogelijk kunnen worden. Ook zit in deze aflevering een onafgewerkte niet gebruikte scene uit "Sneeuwwitje en de zeven dwergen".

The Tricks Of Our Trade

Ook deze aflevering word gebruikt als verduidelijking van "Story of The Animated Drawing". Hierin word erg diep ingegaan op de animatiemethoden van de Studio. in de animatie word verwezen naar Live-action met gewicht en flexibiliteit. sommige dingen hebben ze ook eerst uitgeprobeerd om de dingen zo echt mogelijk te laten lezen, zoals het breken van een ruit. deze technieken worden meestal geïllustreerd in clips van Bambi, sneeuwwitje en fantasia.
© 2009 - 2024 Dennisiej, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…
Disney Treasures: On The Front LinesIn de Tweede Wereldoorlog zijn er veel middelen gebruikt als propaganda. Ook Walt Disney heeft in die tijd propaganda ge…
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Disney Treasures: Your Host, Walt DisneyWie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zee…

De vele gedaantes van Robin HoodrecensieDe vele gedaantes van Robin HoodHet verhaal van Robin Hood is een bekend verhaal. Dit typisch Engelse verhaal gaat over de bandiet die van de rijke stee…
Speelfilm 'Spy Game'recensieSpeelfilm 'Spy Game'De actiefilm Spy Game dateert uit 2001 met in de hoofdrollen kopstukken Robert Redford en Brad Pitt. Een film waar uur e…
Dennisiej (19 artikelen)
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.