recensie

Seven Pounds van Will Smith

Na Will Smiths samenwerking met Gabrielle Muccino in 'the persuit of happiness' besloten zij om nog maar een film samen te maken. Hoewel er mensen zijn die niet echt onder de indruk zijn van deze film vind ik het tegenovergestelde. Het begin lijkt wat gewoon maar blijf vooral kijken. Als je van Quentin Tarantino, Sience Fiction e.d. houdt denk ik inderdaad dat je deze film niet kunt waarderen.

Will Smith

Willard Christopher Smith geboren in Philadelphia, 25 september 1968. Will begon zijn carriere als rapper samen met een collega. Later ging Smith solo om vervolgens een grote rol te bemachtigen in de serie Fresh Prince of Bel Air waar hij ook de titelsong voor zong. In de loop van de jaren maakte Will Smith meer dan 25 film en meerdere albums en songs. Met 'the persuit of hapiness' en nu met 'seven pounds' slaat Smtih een andere weg in dan we gewend zijn van hem, en het misstaat hem niet.

Het verhaal van 'Seven Pounds'

De film is een film waar niet al te uitgebreid over verteld kan worden omdat je dan gewoonweg de clue weggeeft. Ik probeer het beknopt te vertellen maar het toch aantrekkelijk te houden.

Het begin van de film is vrij gewoon, je leert het personage een beetje kennen en het is zelfs een beetje saai.
Ben Thomas is een belastinginspecteur die huisbezoeken aflegt en iets verder komt in de levens van deze mensen dan alleen in de belastingpapieren.Hij krijgt speciale banden met de mensen en daardoor leer je de mensen die hij bezoekt ook kennen.

De film bestaat uit een aantal stukken die niet direct op zijn plaats vallen, daar tussendoor word langzaam duidelijk dat er iets gebeurd is in zijn verleden. Via flashbacks zie je dingen die Ben heeft ervaren met een persoon die hem lief is. Wie is niet direct over duidelijk maar je weet dat hij van die persoon hield. Een blinde man in de film krijgt het flink te verduren. Ben Thomas probeert hem kwaad te maken en hoewel het hem niet lukt, lukt het hem aardig om de kijker boos te krijgen. Het komt erg gemeen over maar aan de andere kant zie je ook dat het Ben moeite kost om dit te doen... waarom zou hij dit doen?

Ben is een persoon met meerdere kanten, hij is voor sommige mensen een held maar voor andere een nachtmerrie.Het is erg verwarrend wat zijn beweegredenen zijn. Nadat we alle personages hebben leren kennen blijken de stukjes op zijn plaats te vallen en net wanneer je denkt het te begrijpen valt je mond open van verbijstering. Deze film krijgt een totaal andere wending dan je zou denken en neemt je mee naar een ongelovelijke golf van emoties.

Mening

Sommige mensen zeggen dat ze het verhaal in het begin al snappen maar ik denk dat je dan te systematisch naar een film zit te kijken en niet meer naar een film kijkt, om een film te kijken.

De film laat een enorme indruk achter en is zeer zeker de moeite waard om te bekijken. Will Smith is leuk als grappenmaker maar hij is zeer zeker in deze film een goede serieuze acteur gebleken. De film is op het oog wat sober qua budget maar aan het eind komt dit wel tot zijn recht en lijkt dit opzet te zijn.

Film informatie

 • Seven Pounds
 • Regie: Gabrielle Muccino
 • Cast: Will Smith (Ben Thomas), Rosario Dawson (Emily Posa), Woody Harrelson (Ezra Turner), Barry Pepper (Dan)
 • Director: Gabriele Muccino
 • Producer:
  • Todd Black
  • Jason Blumenthal
  • James Lassiter
  • Will Smith
  • Steve Tisch
 • Schrijver: Grant Nieporte
 • Duur: 123 Minuten
 • Jaar: 2008
© 2009 - 2024 Infonic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Seven pounds – een film over het inlossen van schuldrecensieSeven pounds – een film over het inlossen van schuldSeven pounds met Will Smith is een staaltje van mensenliefde. In de meeste films is het einde redelijk happy. In tegenst…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
De recensie van Biblion, waarom belangrijk?De recensie van Biblion, waarom belangrijk?Heb je een boek uitgebracht? Dan is de kans groot dat er een recensie van je boek wordt geschreven door Biblion. Deze re…

Speelfilm 'The Curious Case of Benjamin Button'recensieSpeelfilm 'The Curious Case of Benjamin Button'Brad Pitt is zo’n acteur die slechte keuzes qua speelfilms afwisselt met hoogstandjes. Daarnaast komt hij de laatste tij…
Disney Treasures: Walt's tomorrowlandWalt Disney heeft het grote park Disneyland opgericht. Dit park bestaat uit vele delen waaronder Tomorrowland. Over Tomo…
Infonic (10 artikelen)
Gepubliceerd: 17-02-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.