InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Disney Treasures: Walt's tomorrowland

Disney Treasures: Walt's tomorrowland

Walt Disney heeft het grote park Disneyland opgericht. Dit park bestaat uit vele delen waaronder Tomorrowland. Over Tomorrowland is ook een Disney Treasure gemaakt. Tomorrowland slaat op de vele experimenten die Disney en andere mensen deden om toekomst te maken.

Walt's Tomorrowland

Na de vorige Disney Treasures wou de Walt Disney Studios ook een Treasure maken over hoe ze in die tijd tegenover de toekomst stonden. Hierin zouden filmpjes komen waarin verteld werd over een aantal experimenten die ze hebben gedaan. Ook deze Treasure is uitgegeven als een speciale editie in een Tinnen uitvoering. Van deze tinnen uitvoering zijn 105000 exemplaren gemaakt. Dit maakt ook deze Treasure weer zeer zeldzaam.

Op deze DVD

  • 1955 - Man In Space
  • 1955 - Man And The Moon
  • 1957 - Mars And Beyond
  • 1957 - Our Friend The Atom
  • 1959 - Eyes In Outer Space
  • 1966 - Epcot

Man In Space

Deze aflevering gaat over de korte, ludieke geschiedenis van de experimenten met raketten. Hier werden de mogelijkheden bekeken van raketten en satellieten. Hierna word laten zien waar ruimtereizigers te wachten zou kunnen staan.
Deze stukjes over de ruimtereiziger zijn geanimeerd om sommige dingen wat beter te kunnen uitleggen. Op het eind valt een simulatie te zien van de lancering van een raket.

Man And The Moon

In de eerste 20 minuten van deze aflevering word onderzocht waardoor mensen zo gefascineerd raken door de maan.
Hierna krijgt u extra informatie over de maan te horen, die verduidelijkt word met afbeeldingen. Ook worden er plannen in deze aflevering besproken voor een reis rond de maan. Hierna is er een animatiefilmpje te zien van binnen en buiten de raket hoe zo'n expeditie zou moeten zijn. De aflevering eindigt met een voorvertoning van de volgende week.

Mars and Beyond

In deze aflevering word vooral ingegaan op het leven op andere planeten. De aflevering begint met een geschiedenis van de mens die het heelal onderzoekt. Hier komen ze tot de ontdekking dat er verschillende patronen in de sterren zijn. Hierna word er nagedacht over het leven op andere planeten. Hierna word voor elke planeet gekeken wat er zou gebeuren als er echt een mens op zou wonen. De conclusie word dat het leven op mars bijna normaal zou kunnen zijn.

Our Friend The Atom

In deze aflevering word vooral ingegaan op een atoom. Hierin word verteld wat een atoom is en er worden enkele bekende formules, theorieën en experimenten hiermee vertelt. Ook word er nog op kernenergie ingegaan en er word verteld wat er gebeurd als je een atoom splijt.

Eyes In Outer Space

In deze aflevering word vooral ingegaan op het weer. zo word er hierin een gedeelte besteed aan het water en hoe dit verschillende vormen kan krijgen. Ook word er ingegaan op weersvoorspellingen en weersatellieten. In deze aflevering word gebruik gemaakt van animatie en jazzmuziek.

Epcot

Epcot is een promotiefilm waarin Walt Disney zijn plannen voor legt voor Disneyland in Florida.

Lees verder

© 2009 - 2019 Dennisiej, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Shanghai Disney Resort: Chinees park met Nederlands tintjenieuws uitgelichtShanghai Disney Resort: Chinees park met Nederlands tintjeIn Shanghai bevindt zich het Shanghai Disney Resort. Net als alle Disney parken heeft het park een kasteel, maar anders…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Disneyland Parijs; Overnachten in Davy Crockett RanchVoor een bezoek van meerdere dagen aan Disneyland Parijs zijn er talloze overnachtingsmogelijkheden. Eén daarvan is Dins…
Attractiepark Walt Disney Studios ParijsAttractiepark Walt Disney Studios ParijsHet Walt Disney attractiepark in Parijs is enorm populair onder de jeugd, maar ook onder volwassenen. Sinds 2002 is er e…

Reageer op het artikel "Disney Treasures: Walt's tomorrowland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dennisiej
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: The Disney Treasures
Schrijf mee!