Disney Treasures: Walt's tomorrowland

Walt Disney heeft het grote park Disneyland opgericht. Dit park bestaat uit vele delen waaronder Tomorrowland. Over Tomorrowland is ook een Disney Treasure gemaakt. Tomorrowland slaat op de vele experimenten die Disney en andere mensen deden om toekomst te maken.

Walt's Tomorrowland

Na de vorige Disney Treasures wou de Walt Disney Studios ook een Treasure maken over hoe ze in die tijd tegenover de toekomst stonden. Hierin zouden filmpjes komen waarin verteld werd over een aantal experimenten die ze hebben gedaan. Ook deze Treasure is uitgegeven als een speciale editie in een Tinnen uitvoering. Van deze tinnen uitvoering zijn 105000 exemplaren gemaakt. Dit maakt ook deze Treasure weer zeer zeldzaam.

Op deze DVD

  • 1955 - Man In Space
  • 1955 - Man And The Moon
  • 1957 - Mars And Beyond
  • 1957 - Our Friend The Atom
  • 1959 - Eyes In Outer Space
  • 1966 - Epcot

Man In Space

Deze aflevering gaat over de korte, ludieke geschiedenis van de experimenten met raketten. Hier werden de mogelijkheden bekeken van raketten en satellieten. Hierna word laten zien waar ruimtereizigers te wachten zou kunnen staan.
Deze stukjes over de ruimtereiziger zijn geanimeerd om sommige dingen wat beter te kunnen uitleggen. Op het eind valt een simulatie te zien van de lancering van een raket.

Man And The Moon

In de eerste 20 minuten van deze aflevering word onderzocht waardoor mensen zo gefascineerd raken door de maan.
Hierna krijgt u extra informatie over de maan te horen, die verduidelijkt word met afbeeldingen. Ook worden er plannen in deze aflevering besproken voor een reis rond de maan. Hierna is er een animatiefilmpje te zien van binnen en buiten de raket hoe zo'n expeditie zou moeten zijn. De aflevering eindigt met een voorvertoning van de volgende week.

Mars and Beyond

In deze aflevering word vooral ingegaan op het leven op andere planeten. De aflevering begint met een geschiedenis van de mens die het heelal onderzoekt. Hier komen ze tot de ontdekking dat er verschillende patronen in de sterren zijn. Hierna word er nagedacht over het leven op andere planeten. Hierna word voor elke planeet gekeken wat er zou gebeuren als er echt een mens op zou wonen. De conclusie word dat het leven op mars bijna normaal zou kunnen zijn.

Our Friend The Atom

In deze aflevering word vooral ingegaan op een atoom. Hierin word verteld wat een atoom is en er worden enkele bekende formules, theorieën en experimenten hiermee vertelt. Ook word er nog op kernenergie ingegaan en er word verteld wat er gebeurd als je een atoom splijt.

Eyes In Outer Space

In deze aflevering word vooral ingegaan op het weer. zo word er hierin een gedeelte besteed aan het water en hoe dit verschillende vormen kan krijgen. Ook word er ingegaan op weersvoorspellingen en weersatellieten. In deze aflevering word gebruik gemaakt van animatie en jazzmuziek.

Epcot

Epcot is een promotiefilm waarin Walt Disney zijn plannen voor legt voor Disneyland in Florida.
© 2009 - 2024 Dennisiej, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Disney Treasures: Disneyland - secrets, stories & MagicWie kent het niet? Het is een van de grootste en meest bekende themaparken op de wereld. We hebben het hier natuurlijk o…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…
Disney Treasures: Your Host, Walt DisneyWie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zee…

recensieSeven Pounds van Will SmithNa Will Smiths samenwerking met Gabrielle Muccino in 'the persuit of happiness' besloten zij om nog maar een film samen…
Speelfilm “Interview with the vampire”recensieSpeelfilm “Interview with the vampire”Soms komen er films voorbij die het soms fantasieloze Hollywood overstijgen. Over vampieren speelfilms maken, doet men a…
Dennisiej (19 artikelen)
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.