Disney Treasures: Disneyland - secrets, stories & Magic

Wie kent het niet? Het is een van de grootste en meest bekende themaparken op de wereld. We hebben het hier natuurlijk over Disneyland. Heeft u altijd al de verhalen, de magie en de geheimen die erachter schuilgaan willen weten? Deze Disney Treasure bevat dan veel van de informatie die u nodig hebt. In dit artikel daarom ook meer over deze Treasure.

Disneyland: Secrets Stories and Magic

Ook van deze Disney Treasure is net als de andere Treasures een zeer beperkte oplage gemaakt. Van deze Treasures zijn namelijk maar 50.000 exemplaren gemaakt wat zelfs voor de Treasure Collectie weinig is, aangezien de meeste Treasures toch rond de 100.000 zitten. Tevens is hij weer net als de overige Treasures in een tinnen blik gestopt. Deze treasure werd speciaal gemaakt voor het 50-jarige bestaan van Disneyland. Je krijgt een blik achter de schermen, nooit eerder vertoonde beelden, interviews en commentaar van meneer Walt Disney zelf.

Documentaire: Disneyland - Secrets Stories and Magic

Deze 81 minuten durende documentaire is het meest opvallendste wat op deze treasure te vinden valt. De documentaire geeft een blik op de 52 jarige geschiedenis van Disneyland. Hierin wordt de algemene visie op het themapark belicht, maar ook de onophoudelijke nieuwe stroom attracties. De documentaire is in chronologische volgorde en laat eerst de 11 jaar dat het park onder Walt Disney's toezicht stond zien en daarna de de 41 jaar na zijn overlijden. Hierin worden de bekende verhalen weggelaten en alles wat niet betrekking heeft met het themapark.

the Wonderful World of Disneyland Trivia Game

Dit is een quiz die op de Disney Treasure te vinden is. Hier moeten multiple-choice vragen worden beantwoord over de de Disneyland parken. Deze zijn op beginnersniveau en op gevorderden. Als U een van de niveau's uitspeelt krijgt u toegang tot een bonusvideo over individuele attracties en diverse park verschijnselen.

People and Places: Disneyland USA

Dit is een 40 minuten durende film uit 1956 die meeneemt door het onlangs geopende Disneyland. Deze film was opvallend genoeg niet met promotionele doeleinden gemaakt. Dit kwam omdat hij deel uitmaakte van een serie over bepaalde plekken en mensen.

Operation Disneyland

Operation Disneyland is een 14 minuten durend programma waarin de moeilijkheden worden laten zien waartegen Disney opliep bij de poging om de opening van Disneyland live uit te zenden. dit programma was eigenlijk alleen gemaakt voor al hun eigen ondernemingen maar is toch verschenen op deze treasure.

The Golden Horseshoe Revue

Deze aflevering behandelt de 10000ste presentatie van "The Golden Horseshoe Revue". Hierbij waren veel bekende sterren aanwezig die hebben samengewerkt met Disney. Tevens was er veel zang, dans en cabaret om de mensen in het park te vermaken.

Disneyland Goes to the World's Fair

Deze aflevering de eerste 2 seizoenen zien dat Disneyland op de New York World's Fair was. dit word ingeleid met een muzikale cartoon over het ontstaan van beurzen en beelden van beurzen uit het verleden. Hierna toont Walt Disney de vooruitgang aan die zij hebben meegemaakt voor de ontwikkelingen van producten voor de beurs. Verder zie je gekostumeerde Disneykarakters op het beursplein die de mensen bezighouden.

Disneyland Around the Seasons

Deze aflevering toont, anders dan de titel doet vermoeden, een selectief overzicht van Disneyland van het eerste jaar van het tweede decennium. Helaas overleed Walt Disney drie dagen voordat deze aflevering kon worden uitgezonden.
© 2009 - 2024 Dennisiej, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Disney Treasures: Your Host, Walt DisneyWie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zee…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…
Disney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioDisney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioIn de Disney Treasures collectie zijn zeer veel films opgenomen. Ook is er een treasure gemaakt waar je een indruk kan k…

Recensie speelfilm ‘Little Buddha’recensieRecensie speelfilm ‘Little Buddha’De speelfilm Little Buddha is gemaakt in 1993 en van de hand van de grote regisseur Bernardo Bertolucci, o.a. bekend van…
The Painted VeilrecensieThe Painted VeilEen Brits echtpaar op reis in China in 1920. Midden in een burgeroorlog en cholera epidemieën komen zij erachter dat de…
Dennisiej (19 artikelen)
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.