InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Leuke kinderfilms: G-Force
recensie

Leuke kinderfilms: G-Force

Leuke kinderfilms: G-Force De leuke kinderfilm G-Force: cavia's en een mol in de rol van geheime agenten die werkelijk tot de meest opvallende zaken in staat zijn. Dat is G-Force, een ontzettend leuke 3-D film van Disney voor kinderen vanaf 6 jaar. De speciale effecten, maar ook het verhaal zorgen gegarandeerd voor een gezellige middag in de bioscoop met G-force (of een middag thuis als de film ook op DVD of Blue Ray verkrijgbaar is).

Opzienbarende clou

De clou van een film verraden is nooit leuk als mensen een film nog willen gaan zien. Want die clou is best opzienbarend en is door de jeugdige kijkers en hun ouders metgezellen van te voren niet in te schatten. Het onverwachte einde is overigens wel happy, mochten bezorgde ouders bang zijn dat dit niet het geval is.

Cavia's en een mol

In het kort gaat de film over 3 cavia's (later 4 als ze versterking krijgen) en een mol die zijn opgeleid tot een soort speciaal agenten. Zij speuren, kunnen via de computer van alles onderscheppen en in werking zetten en zijn handig met alles wat beweegt en rolt. Ook zijn ze uitstekend in het beste stuntwerk. Het gezelschap wordt op een bijzondere klus gezet, want het lijkt erop dat de wereldorde op het spel staat. De verdachte daarvan is snel gevonden, maar is dat wel de persoon die in werking heeft gezet dat allerlei huishoudelijke apparaten opeens een soort vechtmachines worden die alles en iedereen vernietigen? Het lijkt er wel op, maar de waarheid ligt heel anders.

Cavia's die alles kunnen

In de tussentijd moeten de hamers heel wat hobbels nemen. Zo komen ze na een inval van de overheid terecht in een dierenwinkel waarna ze uitgerekend worden gekocht door de vader van een wel heel gewelddadig jongetje komen. Maar de hamers met hun speciale training, die overigens denken dat ze in een soort laboratorium zijn gekweekt, maar gewone hamsters blijken, weten zich daar zelf wel uit te werken. Overigens beleven ze in de winkel zelf ook de nodige avonturen, want hun medekooibewoners zijn het niet echt gewend om de ruimte te delen. Maar er ontstaat ook een hele mooie vriendschap door datzelfde verblijf in die dierenwinkel, hoewel een van de hamers daar soms wel wat anders over denkt.

Speciale effecten door 3D

De speciale effecten omdat het een 3-D film is waarvoor de kijkers een speciale bril kijken opgezet maakt de film extra leuk. De kijker heeft voortdurend het gevoel dat er hamers op zijn hoofd vallen, dat er vliegen uit zijn oren komen en dat machines zo op hem af komen. De dieren zijn in eerste instantie voorzien van alle mogelijke apparaten en computers en andere gadgets, maar moeten het later zonder al die zaken zien te redden. Ook de bijzondere landschappen met heel veel diepte maken de film vaak tot een wauw ervaring.
De film wordt Nederlands ondertiteld en is ingesproken door een aantal bekende Nederlanders. De Engelse versie is ingesproken door onder andere Nicolas Cage, Penélope Cruz, Sam Rockwell en Steve Buscemi.

De hoofdrolspelers in G-Force

De cavia's en de mol in de film hebben de onderstaande namen:
  • Darwin - de teamleider
  • Juarez - de mooie vrouwelijke cavia die bovendien heel goed kan vechten en waar alle andere cavia's verliefd op zijn
  • Blaster - de wapenkundige
  • Speckles - de mol die alles met computers kan
  • Hurley- de cavia die de andere 3 dieren ontmoeten als zij in de dierenwinkel in een kooi worden opgesloten en die uiteindelijk met hen mee gaat vechten
  • Mooch - de vlieg die alles in de gaten houdt
© 2009 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kinderfilms met insecten in hoofd- of bijrolKinderfilms met insecten in hoofd- of bijrolKinderfilms met honden en katten in de hoofdrol zijn legio. Insecten worden minder vaak vertoond, en toch zijn er een aa…
De duurste geflopte filmsDe duurste geflopte filmsHet maken van een film kan resulteren is grote kaskrakers als Titanic en de serie van Harry Potter, maar het maken van e…
Formaten en kwaliteit gedownloade filmEen vaak voorkomend probleem is dat de kwaliteit van een gedownloade film tegenvalt of dat het bestand niet afgespeeld k…
Filmpje downloadenFilmpje downloadenBijna elke geproduceerde film is geschikt om illegaal te worden gedownload. Het proces om film te downloaden op je pc is…
Top 10 films (meest succesvol, duurste en grootste flops)Top 10 films (meest succesvol, duurste en grootste flops)Bijna iedereen houdt er van om op zijn tijd een film te kijken, thuis op de bank of in de bioscoop. Maar wat zijn nou de…

Reageer op het artikel "Leuke kinderfilms: G-Force"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 05-11-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!