Hondenfilms voor jong en oud

Hondenfilms voor jong en oud Ben je gek van honden? Vinden je kids die puppies ook zo schattig? Hier een overzicht van een aantal populaire hondenfilms. Met grote honden, kleine honden, grappige honden, sleehonden en ondeugende honden in de hoofdrol. Hier kan je zeker je gading tussen vinden op een snikhete zomerdag of op een ijskoude winternamiddag!

Beroemde honden

Pluto

Wie kent hem niet, die bruine hond met zijn zwart stokstaartje en zijn eeuwige lach? Pluto natuurlijk! Deze Disneycreatie beleefd doldwaze avonturen samen met zijn vriendjes Mickey en Donald.

Goofy

Nog een Disneycreatie. Deze lieve kluns raakt ook in allerhande avonturen verstrikt, die gelukkig altijd goed aflopen.

Samson

Een heel beroemde hond in België. Samen met zijn vriendje Gert beleefd hij een hele hoop avonturen. Het hondje zelf zit gewoon in een mandje en is maar een pop. Hij is erg bekend om zijn versprekingen. Hij is smoorverliefd op Bobientje. Rond het figuurtje bestaat heel wat merchandising. Het duo is ook te zien in de Samson en Gert Kerstshows, een mix van liedjes en een spannend verhaal. In Wallonië kennen ze hem nu ook, want daar komen ze op de buis als Fred et Samson. Er is ondertussen ook een langspeelfilm uit met Samson, nl. Hotel op stelten. Het mooie huis van Marlène gaat verkocht worden, tenzij het binnen de week kan opgeknapt worden. Samson en Gert beginnen er aan met de hulp van hun vrienden. Een duo gangsters komt roet in het eten gooien. Zullen ze op tijd klaar zijn?

Lassie

Deze hond heeft jarenlang generaties aan het scherm gekluisterd. De mooie hond speelt de hoofdrol in verschillende afleveringen waarin hij met zijn baasje, een ranger, de meest uiteenlopende problemen helpt oplossen in de ruige Amerikaanse natuur. Maar er zijn ook enkele langspeelfilms met hem gemaakt, die zeker niet minder ontroerend zijn.

Reeksen

Shilo

Het verhaal van een jongen die de kleine Beagle Shilo adopteert nadat deze werd mishandeld door Chud, een norse eenzaat. Maar Chud wil zijn hondje niet zomaar laten gaan, want zijn bedoeling was er een jachthond van te maken (Shilo). In het tweede deel krijgt Chud een ongeval. Hij is er erg aan toe. Marty en zijn familie zorgen voor hem. Dikke vrienden zijn het nog niet, maar ze spreken al tegen elkaar (Shilo II). Chud is aan de beterhand. Er komt een moord aan het licht. Het hele dorp denkt dat Chud de dader is. Marty en zijn familie denken dat hij onschuldig is. Marty en zijn vriend ontmaskeren de daders. Shilo verdrinkt bijna en Chud redt hem. Nu zijn Shilo, Chud en Marty wel vrienden (Shilo III).

Air Bud

Een reeks leuke films over een hond die super goed overweg kan met allerlei soorten ballen. Josh redt hem uit de klauwen van zijn baasje, een gemene circusclown (Air Bud I). Air Bud wordt lid van het American football schoolteam van zijn nieuwe baasje en het geheime wapen van het team. Zijn succes blijft echter niet onopgemerkt en er zijn natuurlijk boeven die Air Bud willen kidnappen (Air Bud II). Ondertussen zijn er al minstens vijf Air Buds op de markt. Het blijft niet bij basketballen alleen. In Air Bud IV wordt Air Bud een base ballheld en in Air Bud V gaat de handige hond de volleyballtoer op. Het succes van de reeks is immens.

Beethoven

Het typische verhaal van een gezin dat echt geen hond wil en dan wordt opgezadeld met een kolos van 80 kilo, Beethoven. Deze kwijlt alles onder en vernielt heel wat in huis. Na heel wat avonturen smelt zelfs de vader voor deze snoes (Beethoven). Beethoven gaat op zoek naar zijn grote liefde. Hij wil een gezinnetje stichten (Beethoven 2nd). Ook hier zijn er al minstens vijf afleveringen over deze grote lieverd. In Beethoven's Big Break wordt Beethoven de vervanger van een gekidnapte hoofdrolspeler. De enorme goedzak palmt al snel heel Hollywood in.

Puppypatrol

Een detectivegroepje met kinderen en een hond verlossen alle honden die in netelige situaties verzeild zijn.

Scoobidoo

Ook een detectivegroepje met jong volwassenen en een onhandige hond, die alles in het honderd doet lopen en meestal ook alles weer in orde brengt.

Bollie en Billie

De grappige en ondeugende cocker die steeds weer nieuwe deugenieterij verzint met zijn kleine baasje. De papa is daar iets minder gelukkig mee, maar smelt toch ook steeds voor die schattige snoetjes. In Frankrijk is er zelfs een langspeelfilm uit over deze leuke familie en haar ondeugende cocker met als titel "Boule et Bill".

Belle et Sébastien

Zeer gekend in de jaren '70 in Frankrijk. Verkrijgbaar op DVD in zwart-wit. Het eenzame weeskind Sébastien raakt bevriend met een grote witte berghond die volgens de dorpsbewoners een ravage aanricht in het dorp. Sébastien gelooft niet dat de hond kwaadaardig is. Hij noemt hem Belle. Samen beleven ze vele avonturen in de bergen. De rol van Sébastien werd gespeeld door Mehdi, de zoon van Isabelle Aubrey. In 2013 wordt de film opnieuw gemaakt onder leiding van Nicolas Vanier. Het wordt onmiddellijk een succes. Te zien in de cinema eind 2013, begin 2014 en verkrijgbaar als boek en als DVD.

Honden bij Disney

101 Dalmatiërs

De dalmatërs Pongo en Perdita worden verliefd op ekaar en krijgen 15 schattige pups. Alles gaat reuzegoed tot Cruella de Vil niet alleen deze pups ontvoert, maar ook alle dalmatiërspups van de stad. Ze wil er een mooie bontjas van maken. Samen met de hulp van alle andere honden gaan Pongo en Perdita op zoek naar hun kleintjes. Zullen ze Cruella te slim af zijn? Spanning, vertedering en humor alom in deze ontroerende Disneyfilm.

101 Dalmatiërs

Hetzelfde verhaal als in de tekenfilm, maar dan met echte mensen en dieren. Roger en Anita ontmoeten elkaar op een wel heel ongewone manier in het park door toedoen van hun respectievelijke honden Pongo en Perdita. Ze trouwen al vrij snel. Anita werkt voor Mevrouw Cruella Devil, een vrouw die geobsedeerd is door bont en kleren gemaakt uit bont. Op een dag maakt Anita een ontwerp van een witte jas met zwarte vlekjes. Dit ziet Cruella wel zitten! Maar ze moeten aan het bont zien te raken. De hondjes van Roger en Anita krijgen vijftien puppies en Anita is ook in verwachting. Cruella heeft haar zinnen op de puppietjes gezet en om ze te stelen roept ze de hulp in van twee boeven. Zal ze er in slagen de hondjes te verwerken tot bontjas? Grappig en schattig!

102 echte dalmatiërs

Een Disneyfilm met echte personnages en honden. De opvolger van 101 Dalmatiërs. Cruella de Vil (Glenn Close) wordt wegens goed gedrag uit de gevangenis ontslagen. Ze belooft nooit nog een bontjas aan te raken. Maar dat houdt ze niet lang vol en ze gaat weer op jacht om haar droomjas te kunnen maken! De Dalmatiër pup Noppes en haar papegaaienvriendje Waggelmans steken hier een stokje voor. Ze beleven grappige en spannende avonturen in hun poging om alle schattige puppies uit de klauwen van Cruella te redden.

Frank en Frey

De 24ste grote klassieker van Walt Disney. Een kleine vos die wees is geworden, wordt opgevangen door een boerin. Daar ontmoet hij een hondje dat een jager toebehoort. De twee dieren worden onafscheidelijke vrienden. Maar wanneer ze opgroeien komt hun instinct terug boven en gaat het hondje jagen op vossen. Hij komt hierbij oog in oog te staan met zijn vriendje. Wint de natuur of wint de vriendschap?

Lady en de vagebond

Weer een Disney klassieker. Lady, een in de watten gelegde cocker spaniel en Vagebond, een straathond met een hart van goud, raken smoorverliefd op elkaar en beleven spannende avonturen. De beroemdste scène uit deze film is deze waarin ze samen spaghetti zitten te eten uit hetzelfde bord in een Italiaans restaurant.

The incredible journey

Twee honden en een poes trachten de weg naar huis terug te vinden, nadat ze per ongeluk werden gescheiden van hun baasjes. Hiervoor moeten ze dwars over de bergen en onderweg komen ze heel wat wilde dieren tegen en maken ze kennis met de harde natuurwetten. Dankzij hun doorzettingsvermogen en hun vriendschap bereiken ze uiteindelijk hun doel. Een mooi verhaal over durf, trouw en vriendschap.

De Buddies-reeks

Een mooie reeks over de kindjes van Air Bud. Met z'n vijven zijn ze, vier jongens en één meisje. Elk verschillend van karakter maar wel complementair. In het eerste verhaal worden ze gekidnapt door handelaars in exotische dieren. In Sneeuwbuddies belanden onze vijf vriendjes in een klein dorpje in Alaska, waar ze deelnemen aan een race voor huskies. Spacebuddies brengt hen dan weer in de ruimte. Onze vriendjes komen op de maan terecht en moeten daarna zien hoe ze weer thuis geraken. In een ander verhaal, Santa Buddies, is het ook voor hen Kerstmis en moeten ze Puppypootje, de puppy van de kerstman, helpen om Kerstmis te redden. In Spooky Buddies speelt Halloween Dog de hoofdrol. Hij moet vijf puppies hebben uit hetzelfde nest. Zullen onze Buddies ontsnappen? In een nieuw verhaal moeten de Buddies het opnemen tegen buitenaardse wezens. Zal hun teamwerk de slechterikken aankunnen? Daarna komen de Buddies terecht in het oude Egypte. Ook hier weer spannende avonturen voor de vijf labradorpups. Steeds mooi en ontroerend. Echte broeder-en zusterliefde overwint immers alles!

White Fang

Naar het legendarische boek van Jack London. De hoofdrolspeler zet het werk van zijn overleden vader verder. Deze zocht goud in het dal van de Yukon in Alaska. Daar leert hij een fantastische wolfshond kennen, die zijn leven voorgoed zal veranderen. Hij moet vele angsten overwinnen om zowel de wolfshond als de barre natuur de baas te worden. Bestaat in verschillende versies, zowel met echte hond en mensen als in tekenfilm.

Snow dogs

Nog een hartverwarmde film voor een ijskoude namiddag. Ted is geadopteerd. Zijn moeder, Lucy, woonde in Alaska. Na haar dood vertrekt hij om haar huis op te ruimen. Hij ontmoet Barb, die hem naar de afgelegen plek brengt, midden in de bossen. Groot is zijn verbazing wanneer hij verwelkomd wordt door een roedel sleehonden en Nana. Hij maakt er kennis met de dorpsbewoners en leert wie zijn vader is. Hij ontdekt ook wat de Arctic Challenge is. Zal hij teruggaan naar het warme Miami of heeft hij zijn hart verloren aan het koude Alaska en aan Barb? Een grappige en ontroerende familiefilm!

Bolt

Een verhaal over een TV-held, een hond met verrassende superkrachten, tenminste voor de camera. Samen met zijn tegenspeelster Penny beleeft hij spannende avonturen en winnen ze steeds weer van de man met de groene ogen en de katten. Tot Bolt per ongeluk uit de filmset geraakt en in het echte leven terecht komt in New York. Hij zoekt een kat op om hem terug naar Penny te brengen. Samen met een hamster komen ze na talrijke omzwervingen, waarbij hij te weten komt dat hij zijn fake superkrachten niet nodig heeft om een echte held te zijn, terug in Hollywood aan. Mist Penny hem echt of houdt ze enkel van de TV-held?

Beverly Hills Chihuahua

Een rotverwende chihuahua uit Amerika komt in Mexico terecht wanneer haar bazinnetje op reis moet. Daar beleefd zij een aantal spannende avonturen en komt zij in contact met vele andere chihuahua's. Raakt zij uiteindelijk terug thuis en is zij nog steeds dezelfde? Gevolgd door een tweede en een derde deel gezien het immense succes.

Underdog

Een Beagle kan plots vliegen nadat hij betrokken is geweest bij een voorval in een laboratorium. Hij kan plots ook spreken. Zijn taak is nu het beschermen van de inwoners van Capitol City en het veroveren van het hart van de spaniel Polly. Zal hij er in slagen?

Andere hondenfilms

Napoleon

Deze golden retriever pup steekt op een dag zijn neus in een mandje. Blijkt het een luchtballon te zijn en onze pup gaat de lucht in! Hij belandt in het Australische binnenland, waar hij op zoek gaat naar zijn voorouders. Geraakt ons hondje ooit terug thuis?

The Plague Dog (Een hondenleven voor twee)

Droevige tekenfilm over honden die gebruikt worden voor dierenproeven. Twee van hen, een Fox Terriër en een Labrador, kunnen uit het lab ontsnappen. Maar ook de buitenwereld is wreed en de mensen zijn niet altijd even aardig. Onderweg krijgen ze de hulp van een vos.Tijdens hun ontsnapping uit het lab braken ze een glazen container die gebruikt werd voor onderzoeken naar builenpest. Het leger wordt ingezet om hen te vangen, omdat mensen denken dat ze wel eens besmet zouden kunnen zijn. Ze worden meedogenloos opgejaagd. Zullen ze het overleven? Een open einde.

Als kat en hond

Honden en katten komen niet overeen. Ook in deze film niet. Ze gaan elkaar te lijf met allerlei hightech snufjes. Mr.Tinkles, de boosaardige kat wil regeren over de hele wereld en alle honden uitroeien. Zal het hem lukken?

Benji

De dappere hond Benji verzeilt in allerlei spannende avonturen. Telkens een kort stukje van ongeveer een half uur. Voor jongere kijkers.

Karaté Dog

Peter Fowler is een detective. Alles gaat goed totdat hij tracht een mysterieuze moord in Chinatown op te lossen. De enige getuige is een hond, Cho-cho. Gelukkig kan deze hond praten en kent hij karaté! Grappig!

Hondenhotel

Een Dreamworks Pictures and Nickelodeon Movies-film uit 2008. Andi en haar broertje Bruce zijn weeskinderen die van het ene pleeggezin naar het andere vliegen. Probleem is, ze willen bij elkaar blijven én willen ook hun hondje Friday bij zich houden, zonder dat de pleeggezinnen daar iets van merken. Dat loopt dus goed mis, tot Friday op een dag binnenloopt in een verlaten hotel waar nog twee honden logeren. Ze besluiten Friday daar achter te laten. Al gauw wordt het hotel een echt hondenhotel, verblijfplaats voor de vele verlaten honden uit de stad. Komt dat wel goed? Tja, dan moet u zelf eens kijken! Met vele extraatjes zoals de making of en bloopers.

Mijn broer is een hondje

Een Duitstalige Warner Bros film met Nederlandstalige onderschriften. Het verhaal van Marietta (Maria Ehrich) die samen met haar broertje en haar mama en papa leeft. Mama en papa hebben een drukke baan en niet veel tijd voor de kinderen. Marietta's grootste droom is om een hondje te krijgen. Ze verjaart en krijgt van haar Afrikaans (financieel) petekindje een steen met een brief bij. Die steen zou een wens kunnen vervullen. Marietta gelooft er niet veel van en legt alles opzij. Haar papa en mama vertrekken naar Engeland voor een 14daagse boottocht. Oma komt op de kinderen passen. Voor oma aankomt, doet Marietta een wens met behulp van de steen: werd mijn broertje maar een hond! En dan gaan de poppen aan het dansen!!! Is de wens omkeerbaar? Komt het in orde voor papa en mama terugkomen?

Firehouse Dog

Film van de Verenigde Staten (2007) van Todd Holland met Josh Hutcherson en Bruce Greenwood. Rexxx is een luxe hond, die in films draait en in publiciteitscampagnes. Op een dag maakt hij een val en komt hij op straat terecht. Zijn baasjes zijn erg verdrietig, doen er alles aan om hem terug te vinden en wanneer dit niet lukt, wordt hij officieel en met veel tralala begraven. Maar de hond is helemaal niet dood. Hij komt een jongetje tegen, Shane genaamd, dat een beetje met zichzelf in de knoop ligt sinds zijn oom Marc, brandweercommandant, is gestorven in een brand. Zijn pa, zelf ook brandweerman, heeft niet veel tijd om met hem bezig te zijn. Gaandeweg ontdekt Shane dat de hond heel wat in zijn mars heeft en wanneer hij bijna een hondenwedstrijd wint, wordt Dewey de mascotte van de brandweerunit 55, die druk in de weer is met een aantal branden, allemaal in dezelfde wijk. Spijtig genoeg zal deze eenheid binnenkort moeten verdwijnen. Hoe het verder afloopt, ziet u wanneer u de film zelf bekijkt.

Hatchi

Amerikaanse film uit 2009 met Richard Gere, die een universiteitsprofessor speelt. Deze heeft een hechte band met zijn hond Hatchi, die hem iedere avond trouw bij de trein opwacht wanneer hij van zijn werk komt. Tot het hoofdpersonage uit de film sterft. De hond blijft dag in dag uit naar het station gaan en zal er uiteindelijk ook sterven. Een verhaal over echte vriendschap en trouw, gebaseerd op een echt gebeurd feit in Japan. De hond Hachiko heeft er zelfs een stambeeld en is er al jaren een volksheld.

Marmaduke

Een in de bioscoop goed lopende film van regisseur Tom Dey, vanaf december 2010 ook verkrijgbaar op DVD. De Deense Dog Marmaduke leidt een luilekker leventje met zijn familie, de Winslows. Tot deze verhuizen naar Orange County in Californië. Marmaduke moet terug zijn plaats zien te veroveren tussen de verwende Californische honden en beleeft allerlei knotsgekke avonturen om en rond het hondenpark. Totdat de liefde er zich mee bemoeit... . Marmaduke is gebaseerd op de stripfiguur Marmaduke, die voor het eerst in 1954 verscheen in een Amerikaanse krantenstrip, gemaakt door cartoonist Brad Anderson. In de Vlaamse versie hoor je de stemmen van Stanny Crets, Herbert Flack, Niels Destadsbader en Axel Daeseleire.

The 12 dogs of Christmas

Emma O'Conner wordt door haar vader naar haar tante Dolores gestuurd in een onooglijk dorpje. Toch is er iets aan de hand in dat dorp. Het is namelijk een dorp dat honden weert! Emma ontfermt zich over een kleine cocker pup die ze redt uit de klauwen van de hondenvanger en raakt bevriend met de zoon van Cathy Stevens, een dame die honden opvangt en verzorgt. Samen zullen ze de strijd aangaan tegen de vreselijke hondenvangers van het dorp en zullen ze proberen om de burgemeester van gedacht te laten veranderen. Of ze er in slagen? Als u dat wil weten, moet u zeker kijken naar deze film uit 2004.

A dog for Christmas

Het asiel lanceert een oproep. Of sommige mensen een hond willen bijhouden tijdens de kerstdagen? Het asiel zit immers overvol. Een twintigjarige, mentaal gehandicapte jongen ziet dit wel zitten. Zijn pa iets minder. Hij heeft al twee honden moeten afgeven en weet hoeveel pijn dit doet. Uiteindelijk krijgt de jongen toch zijn zin, op voorwaarde dat de hond na Kerst onmiddellijk wordt teruggebracht. De hond krijgt de naam Christmas en steelt het hart van de familie. Of pa zal bijdraaien? Of de hond zal mogen blijven na Kerst? Kijk en u weet het antwoord!

Ziezo, hier kan u al uit kiezen. Natuurlijk zijn er veel meer films met en over honden. In de supermarkt of in de videotheek vindt u er zeker nog veel meer! Veel kijkplezier aan alle honden- en/of niet hondenvrienden!
© 2009 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Films over hondenDit is een lijst met films over honden. Hierin zijn zoveel mogelijk films opgenomen die over honden gaan, of waarin een…
Disney Treasures: The Complete PlutoDisney Treasures: The Complete PlutoIedereen heeft hem eens op tv gezien of erover gehoord. Pluto, de hond die gecreerd is in de Walt Disney Studios. Deze h…
Disney Treasures: Mickey Mouse in Living ColorMickey Mouse in Living Color is een collectie van kleurenfilmpjes van Mickey Mouse. In deze collectie zitten de 26 leuks…
Disney Treasures: On The Front LinesIn de Tweede Wereldoorlog zijn er veel middelen gebruikt als propaganda. Ook Walt Disney heeft in die tijd propaganda ge…

Terug naar de kust: de film!Terug naar de kust, een populaire thriller van de schrijfster Saskia Noort, is als film geproduceerd. In dit artikel lee…
Filmrecensie OrphanrecensieFilmrecensie OrphanKinderen doen het altijd goed in enge films, zo ook in Orphan waar een jong meisje geadopteerd wordt en langzaam maar ze…
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 22-06-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.