recensie

Filmrecensie After the sunset

Filmrecensie After the sunset Deze uit 2004 afkomstige actie comedy werd geregisseerd door Brett Ratner en heeft tal van bekende sterren in de hoofdrollen. Een pretentieloze speelfilm die genoeg actie en comedy in zich heeft om de doelgroep te amuseren.

Het verhaal

Basis van het verhaal

De basis van het verhaal wordt gevormd door Max Burdett, gespeeld door oud 007 man Pierce Brosnan, en Lola Cirillo, gespeeld door stoeipoes Salma Hayek. Ze vormen het stel dat de grotere en luxere sieraden steelt. Hoe beter de beveiliging … hoe aantrekkelijker het wordt om een diefstal te beramen en zich te verrijken.
Hun vaste belager is politieman Stan Lloyd, gespeeld door oud barman Woody Harrelson.

Laatste roof!

Stan volgt Max en Lola op de voet en weet dat er een peperdure diamant geroofd kan gaan worden. Door Max te volgen verwacht hij deze roof te voorkomen en het lijkt erop dat het lukt. Op het laatste moment ziet hij toch zijn zoektocht met het halve korps weer in duigen opgaan, waarbij Max en Lola hem nota bene zwaar voor schuit zetten bij het korps.
Voor Max en Lola is het hun laatste roof en op een zonnig eiland gaan ze genieten van al hun geld.

Toch een nieuwe roof?

Als op het eiland Stan verschijnt, kan dat alleen betekenen dat hij Max alsnog in wil rekenen en al snel blijkt dat er inderdaad op een schip in de buurt een tijdelijk museum is ingericht en waar opnieuw een grote diamant tentoongesteld wordt.
Max houdt voet bij stuk dat hij niets meer doet en Lola verlaat hem zelfs als hij toch weer aan de slag gaat. Toch gaat hij even ‘kijken’ wat er te stelen valt en op een schip iets stelen is feitelijk weer een heel nieuwe gewaarwording. Genoeg uitdaging?

Maar hoe anders loopt het traject als Stan betrokken blijkt in de diamantroof die alsnog plaatsgevonden heeft en vooral de manier waarop de mannen om elkaar heendraaien. Is het Max … is het Stan en is deze Max eindelijk te slim af?

De recensie

Achter de schermen

Regisseur Brett Ratner maakt deze pretentieloze actie comedy die zeer amusant is. Geen hoogstaand werk, maar gewoon amusement in de vorm van veel actie en met een lach. Dat dit alles voorzien is van prachtige plaatjes op een paradijselijk eiland, maakt het alleen nog maar leuker om naar te kijken en in weg te dromen.

Beau Flynn, Jay Stern en Tripp Vinson produceerde deze film voor New Line Cinema met een budget van zo’m 60 miljoen dollar. De film zou uiteindelijk, ondanks de ruime kritiek, toch zo’n 65 miljoen dollar opleveren.

De acteurs en het script

Pierce Brosnan is vaak te porren voor actiefilms en is bijna zijn kenmerk geworden. Dit oogt in ieder geval goed met de fraaie Salma Hayek. Dit neemt niet weg dat Brosnan betere films heeft gemaakt dan deze. Hayek is een dame die aardig kan acteren, maar altijd meer op haar uiterlijk heeft moeten leunen en dat is in deze film niet anders. Ze zetten het stel wat leeft van diefstallen best waarheidsgetrouw neer. Het oogt allemaal prima.
Woody Harrelson speelt de sullige politieman die denkt Brosnan voor het eerst te slim af te zijn en deze rol speelt hij zeer amusant. Enerzijds de sul en anderzijds het stukje intelligentie wat achter zijn gedrevenheid zit om Brosnan te pakken. Toch was Harrelson in eerste instantie niet keus nummer een voor de regisseur.

Het script is geschreven door Craig Rosenberg en Paul Zbyszewski zit aardig in elkaar, maar door de populaire manier van verfilmen, is er van de echte diefstal niet veel meer over. Het had iets meer uitgediept kunnen worden en dan nog had het een snelle film kunnen zijn. Maar al met al is het spel van de good guy en de bad guy belangrijker en helpt in ieder geval de lachspieren iets meer.

Overall een amusante speelfilm en zeker geschikt om op een moment dat je pretentieloos wilt kijken naar actie en een lach, deze speelfilm op te zetten. Te koop en te huur op DVD/on demand en zo nu en dan op televisie.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie Mars Attacks!recensieFilmrecensie Mars Attacks!Regisseur Tim Burton, die bekend staat om zijn buiten ‘het gewone te filmen’, maakt in 1996 de hilarische speelfilm Mars…
Wie is James Bond?Wie is James Bond?Generaties zijn opgegroeid met de films van geheim agent James Bond. Wie kent hem niet, de geheim agent met een groot zw…
Skyfall: de 23e James Bond filmSkyfall: de 23e James Bond film50 jaar na de allereerste James Bond-film is hier alweer het 23e deel van de razendpopulaire spion James Bond, ook wel b…
Ian Fleming en James BondIan Fleming en James BondJames Bond is een Engels geheim agent die werd bedacht door de Britse schrijver Ian Fleming. Het karakter van Bond werd…

recensieFilmrecensie American Pie: ReunionIn 1999 kwam de eerste American Pie uit, een hilarische Amerikaanse komedie over vijf pubers die hun maagdelijkheid prob…
Amelander première van de film Penny’s ShadowAmelander première van de film Penny’s ShadowPenny´s Shadow vertelt het verhaal over het getraumatiseerde paard Shadow en zijn baasje Kai (gespeeld door Levi van Kem…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 08-09-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.