Paul Walker: Wie was deze man nu eigenlijk?

Paul Walker: Wie was deze man nu eigenlijk? Paul William Walker IV was een interessante man. Op 12 september 1973 werd hij geboren in Glendale Californië. Toen Walker 12 jaar was kwam hij in aanraking met het acteer vak. In zijn veelzijdige leven heeft hij als acteur aan ongeveer 30 speelfilms meegewerkt. In 1999 werd Walker de trotse van vader van een dochtertje met de naam Meadow, dat hij kreeg met zijn ex-vriendin Rebecca McBrain. Op 30 november 2013 kwam het geluk van Walker plotseling ten einde toen hij om het leven kwam in Californië bij een auto ongeluk met een Porsche Carrera GT.

Het leven van Walker

Walker groeide met twee broers en twee zussen op in Zuid-Californië. Als kind bezocht hij de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen geregeld. Zijn moeder, die een modellen carrière had opgebouwd, zorgde ervoor dat de kleine Walker regelmatig in tv commercials te zien was. Nadat hij afgestudeerd was aan de Village Christian High School besloot hij mariene biologie te studeren. Tenslotte besloot hij dat een acteer carrière beter hem paste en stortte hij zich volledig op zijn droom vak. Op 30 november 2013 verongelukte Walker, samen met een vriend, toen hun Porsche Carrera GT in botsing kwam met een boom. Walker is 40 jaar oud geworden.

Vriendin van Walker

Walker ontmoette zijn huidige vriendin ‘Jasmine Pilchard-Gosnell’ toen hij 33 jaar oud was. Pilchard-Gosnell was op dat moment pas 16 jaar en een zeer verlegen maar toch avontuurlijk meisje; precies het type vrouw waar Walker op viel. Sinds het begin van de relatie nam Pilchard-Gosnell de rol van stiefmoeder ten opzichte van Walkers dochter op zich. Zij was dan ook de aangewezen persoon op Meadow op 30 november 2013 het verschrikkelijke nieuws over de dood van haar vader te vertellen.

Films

Vanaf 1986 speelde Walker mee in ongeveer 10 films, waaronder Pleasantville (1998) en Skulls (2000). Vanwege zijn rol in Varsity Blues (1999) had hij de eer om in 2001 de Hollywood Breakthrough Award in ontvangst te mogen nemen. De rol als hoofdrolspeler Brian O’Connor in The Fast and the Furious, bezorgde hem een wereldwijde doorbraak als acteur. De laatste film waaraan Walker heeft meegewerkt is Brick Mansions (2014). Hij overleed tijdens de postproductie van deze film.

Walkers grootste succes: The fast and the furious

De eerste film, van een succesvolle filmreeks, die Walker zijn wereldwijde doorbraak opleverde, is The fast and the furious. Inmiddels bestaat de filmreeks uit zes complete delen:
  1. The fast and the furious, uitgekomen in september 2001. Deze film gaat over de undercover agent Brian O’Connor (Paul Walker). Hem wordt de taak toebedeeld om gewelddadige roofovervallen op vrachtwagens te stoppen, voordat hierbij onschuldige slachtoffers gaan vallen.
  2. 2 fast 2 furious, draaide in juni 2003 in de bioscoop. In dit deel geeft de FBI Brian O’Connor (Paul Walker) een kans om zijn strafblad op te schonen, nadat zijn vorige opdracht totaal mislukt is. Zijn nieuwe opdracht wordt het dwarsbomen van de plannen van Carter Verone, een geld witwasser. O'Connor stemt hiermee in op voorwaarde dat zijn vriend Roman Pearce (Tyrese Gibson) hem mag assisteren.
  3. In The fast and the furious: Tokyo drift (juli 2006) speelt in plaats van Brian O'connor (Paul Walker) Sean Boswell (Lucas Black) de hoofdrol. Sean zit in de problemen vanwege illegaal straatraces en heeft de keuze tussen brommen in de gevangenis of bij zijn vader in Japan gaan wonen. Hij kiest ervoor om naar Japan te gaan. Eenmaal daar aangekomen wordt Sean geïntroduceerd in de Japanse racewereld. Na een uitdaging door de Drift King, rijdt Sean de auto van Han in puin tijdens een poging om te driften.
  4. In Fast and furious (april 2009), probeert Brian O’Connor (Paul Walker), net vrijgelaten uit de gevangenis, samen met zijn vriend uit te zoeken wie Letty vermoord heeft.
  5. In Fast and the furious 5 (mei 2011) gaan O'Connor (Paul Walker) en Dominic Torretto (Vin Diesel) erop uit totale vrijheid voor zichzelf te creëren. Gedurende de film komen zij erachter dat de corrupte zakenman niet de enige persoon is die hen dood wil hebben.
  6. Gedurende de film Fast and the furious 6 (mei 2013), krijgen Brian O'Connor (Paul Walker) en Dominic Toretto (Vin Diesel) van Agent Luke Hobbs de opdracht om samen Owen Shaw te vangen.

Fast and the furious 7

Tijdens het productieproces van het zevende deel van de filmreeks slaat het noodlot voor Paul Walker toe. Hij overlijdt op 30 november 2013 aan de gevolgen van een ernstig auto ongeluk met een Porsche Carrera GT. Oorspronkelijk zou de film in juli 2014 in première gaan. Inmiddels is door The Hollywood Reporter naar buiten gebracht dat het voor deze film geschoten materiaal van Walker uit respect voor Walker wel gebruikt zal worden in het zevende deel van de filmreeks. De filmproducent vond het ongepast om O'Conner tegelijk met Walker te laten sterven. Het filmscript zal daarom op zodanige wijze worden aangepast dat O'Connor in levenden lijve een waardige exit zal maken tijdens het zevende deel, Fast en furious 7. De studio heeft eventueel zelfs al plannen om de succesvolle serie, ondanks het tragische verlies van Walker, ook na het zevende deel gewoon voort te zetten.
© 2014 - 2024 Luuk1989, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fast and Furious 7Fast and Furious 7Het opnames voor de zevende deel van de Fast and Furius filmreeks werden opgeschrikt door het overlijden van Paul Walker…
Schrijfster Cami Walker geneest van MS door een wonderDe Amerikaanse schrijfster Cami Walker was slechts 35 jaar toen er bij haar de ziekte MS werd geconstateerd. Al snel kan…
Het Hacker-dieetHet Hacker-dieet is een simpel dieet waarbij je met behulp van een computerprogramma kan bijhouden hoeveel calorieën je…
VTech Baby WalkerLeren lopen is een heel proces, niets is zo mooi om je kind zijn eerste zelfstandige stapjes te zien maken. Tot die tijd…

Tien acteurs die tot 2014 nog nooit een Oscar wonnenTien acteurs die tot 2014 nog nooit een Oscar wonnenDe Academy Award, beter bekend als de Oscar, is de belangrijkste filmprijs voor een acteur en actrice die er is. Een han…
David Bowie de acteurDavid Bowie, zanger, songwriter, acteur, producer, en kunstenaar. Dat David Bowie een zeer invloedrijke muzikant is staa…
Bronnen en referenties
  • Biografie van Paul Walker
Luuk1989 (10 artikelen)
Laatste update: 10-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.