Fast and Furious 7

Fast and Furious 7 Het opnames voor de zevende deel van de Fast and Furius filmreeks werden opgeschrikt door het overlijden van Paul Walker, die een van de hoofdpersonen speelt in de Fast and Furius reeks. Ondanks alles is besloten om het script wat aan te passen en de film toch uit te laten komen.

Fast and Furius reeks

De Fast and Furius reeks bestaat uit zeven films, die voornamelijk door dezelfde hoofdpersonen wordt gespeeld. De derde Fast and Furius film, Fast & Furius: Tokyo Drift, was hierin een uitzondering. In dit deel speelde van de vaste Fast and Furius hoofdpersonen alleen Vin Diesel kort aan het eind van de film een rol.

Films in de Fast and Furius reeks:
 • The Fast and the Furious (2001)
 • 2 Fast 2 Furious (2003)
 • The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
 • Fast & Furious (2009)
 • Fast Five (2011)
 • Fast & Furious 6 (2013)
 • Fast & Furious 7 (2015)

Plot

Het verhaal van de zevende Fast and Furius film speelt zich af na het verhaal van de Fast & Furius: Tokyo Drift film. Hoewel Tokyo Drift de derde Fast and Furius film was die uitgebracht was, vindt het verhaal van deze film zich chronologisch gezien plaats na Fast and Furius 6.

Verhaal Fast and Furius 7

Nadat Dominic Toretto Owen Shaw en zijn mannen heeft verslagen keert hij terug naar de Verenigde Staten om een rustig leven te gaan leiden. De oudere broer van Owen Shaw, Ian, is echter uit op wraak op de moordenaar van zijn broer waardoor het rustige leven voor Dominic en zijn mannen snel voorbij is. Aan het eind van Fast and Furius 6 is te zien dat dezelfde Ian Shaw verantwoordelijk is voor de dood van Han Lue, een van de teamleden van de groep van Dominic, in de film Fast & Furius: Tokyo Drift.

Hoofdpersonen

 • Vin Diesel als Dominic Toretto
 • Paul Walker als Brian O'Conner
 • Dwayne Johnson als Luke Hobbs
 • Michelle Rodriguez als Letty Ortiz
 • Jordana Brewster als Mia Toretto
 • Tyrese Gibson als Roman Pearce
 • Chris Bridges als Tej Parker
 • Lucas Black als Sean Boswell
 • Jason Statham als Ian Shaw

Paul Walker

Paul Walker, die in de Fast and Furius reeks te zien was als Brian O'Connor, één van de hoofdpersonen, kwam op 30 november 2013 op 40-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk in Californië om het leven.

Scriptwijziging

Op moment van overlijden van Paul Walker, waren de opnames voor de zevende Fast and Furius film in volle gang. Na overleg met de familie van Paul Walker is besloten de film toch door te laten gaan. De broer van Paul Walker, Cody Walker, is daarbij gevraagd om op te treden als stand-in voor Brian O'Connor. Op moment van overlijden van Paul Walker was het grootste deel van de film al opgenomen. Eind december maakte de regisseur James Wan bekend dat Paul Walker gewoon te zien zal zijn in de film. Het filmscript wordt nu wel zo aangepast, zodat Paul Walker ook in de film een waardig afscheid zal krijgen.

Release

Oorspronkelijk zou de film op 14 juli 2014 in Nederland uitkomen. Deze premieredatum is uitgesteld vanwege het overlijden van Paul Walker. Wel bleef de regisseur stellig in het feit dat de film zál uitkomen. Op 23 december plaatste Vin Diesel een foto van hem en Paul Walker op zijn Facebookpagina met als bijschrift: "De laatste scene die we samen speelden". Tevens gaf hij aan dat de Fast and Furius 7 film in Amerika zal uitkomen op 10 april 2015.
© 2013 - 2020 Marrie123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Paul Walker: Wie was deze man nu eigenlijk?Paul Walker: Wie was deze man nu eigenlijk?Paul William Walker IV was een interessante man. Op 12 september 1973 werd hij geboren in Glendale Californië. Toen Walk…
Schrijfster Cami Walker geneest van MS door een wonderDe Amerikaanse schrijfster Cami Walker was slechts 35 jaar toen er bij haar de ziekte MS werd geconstateerd. Al snel kan…
Gebruikte auto: Kies je voor benzine, diesel of LPG?Brandstof is duur en het is daarom belangrijk om te kiezen voor een auto met een motor, die past bij jouw specifieke beh…
Benzine, lpg of dieselBenzine, lpg of dieselBrandstof heeft het autorijden de laatste jaren veel duurder gemaakt. Vanaf het begin van 2009 wordt benzine steeds duur…

A Christmas Carol van Charles DickensA Christmas Carol van Charles DickensA Christmas Carol van Charles Dickens (1843) is waarschijnlijk het bekendste en meest verfilmde kerstverhaal. Het verhaa…
Franse film: Tanguy van Etienne ChatiliezrecensieFranse film: Tanguy van Etienne ChatiliezTanguy. Een kort en krachtige titel voor een Franse komische film van Etienne Chatiliez uit 2001. Een film die handelt o…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Fast_and_the_Furious:_Tokyo_Drift
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_%26_Furious_7
 • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152194488743313&set=a.101465923312.101581.89562268312&type=1
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Walker
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_%26_Furious_6

Reageer op het artikel "Fast and Furious 7"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marrie123
Laatste update: 24-12-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!