Actrice Blake Lively

De handelsmerken van deze actrice zijn haar lange blonde haren en een lengte van 1.78 meter. Ze speelde de flamboyante Bridget in The Sisterhood of the Traveling Pants en heeft als de mooie Serena van der Woodsen de hoofdrol in de populaire tv-serie Gossip Girl. Blake Lively heeft nog een hele carrière voor de boeg als actrice.

Familie

De Amerikaanse Blake Christina Lively werd geboren in Tarzana, Californië op 25 augustus in 1987. Ze is de dochter van acteurs Ernie en Elaine Lively en heeft twee zusjes, Lori en Robyn, en twee broers, Jason en Eric. Blake Lively komt uit een familie van entertainers, want haar ouders, zussen en broers hebben allemaal te maken gehad met de entertainmentindustrie. Vandaar dat het logisch is dat ook Blake in het vak terecht kwam. Haar zwager is de acteur Bart Johnson.

Relaties

Lively heeft van 2004 tot 2007 een relatie gehad met jeugdvriend en acteur Kelly Blatz. Later gingen er geruchten dat ze een relatie zou hebben met haar tegenspeler in Gossip Girl, Penn Badgley. Met hem had ze vroeger ook al op school gezeten. Lively heeft aangegeven niets over de roddel te willen zeggen, maar ze werd op de foto gezet terwijl zij en Badgley elkaar kusten tijdens een vakantie in Mexico.

Persoonlijk

Op school heeft Lively aan diverse activiteiten deelgenomen. Ze was klassenvertegenwoordigster en cheerleader en zat in het koor. Ze houdt van koken en is dol op Disneyland. Ondanks het feit dat ze in een populaire tv-serie speelt, weet Lively haar normale leven te behouden en te doen wat alle jonge mensen van haar leeftijd doen.

Carrière

Toen Lively nog een kind was kreeg ze thuis les. Na het afronden van het basisonderwijs ging ze naar de Burbank High School in Burbank. Ze was op dit moment nog niet geïnteresseerd in acteren; ze wilde studeren aan de Stanford University. Haar broer haalde haar echter over om aan een paar audities mee te doen. Een van die audities was voor de rol van Bridget in de film the Sisterhood of the Traveling Pants. Omdat Lively geen ervaring had met audities, gaf ze de juryleden alleen haar foto. Iedereen dacht ze een grapje maakte, maar toen ze wegging wisten ze dat dit precies de Bridget was waar ze naar zochten. Hoewel Lively al een klein rolletje had gespeeld in de film Sandman, was deze film haar eerste echte opdracht. Bovendien was het haar eerste baantje. Ze mocht samenwerken met populaire actrices als Amber Tamblyn, America Ferrera en Alexis Bledel.

CV

Lively is het bekendst door haar rol als Bridget in The Sisterhood of the Traveling Pants en die van Serena van der Woodsen in de tv-serie Gossip Girl. Qua persoonlijkheid liggen deze personages niet ver uit elkaar. Voor het vervolg, The Sisterhood of the Traveling Pants 2, pakt Lively haar rol van de onstuimige Bridget weer op.

1. The Private Lives of Pippa Lee (2009) – Tiener Pippa Lee
2. New York, I Love You (2009) – Vriendin
3. The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (2008) – Bridget
4. Gossip Girl (TV) (2007) 18 afleveringen – Serena van der Woodsen
5. Elvis and Anabelle (2007) – Anabelle
6. Simon Says (2006) – Jenny
7. Accepted (2006) – Monica
8. The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) – Bridget
9. Sandman (1998) – Trixie/Tandenfee

Enkele films van Blake Lively uitgelicht

The Sisterhood of the Traveling Pants

Regisseur: Ken Kwapis
Genre: avontuur, komedie, romantiek
Acteurs/actrices: Amber Tamblyn, America Ferrera, Alexis Bledel, Mike Vogel


In de verfilming van het boek 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek van Ann Brashares kruipt Lively in de huid van Bridget. Bridget is wild, spontaan en zeer sportief aangelegd. Als ze in de zomervakantie op voetbalkamp gaat, moet ze het even zonder haar drie beste vriendinnen weten te stellen. Voordat ze uit elkaar gaan hebben de meiden echter een uitstekend middel gevonden om contact met elkaar te kunnen houden, in de vorm van een spijkerbroek die hun allemaal op wonderbaarlijke wijze past. Deze sturen ze gedurende de hele vakantie naar elkaar door. Bridget wordt verliefd op de knappe coach Eric, maar het is niet toegestaan voor een coach om iets te beginnen met een van de meisjes. Dat maakt het voor Bridget juist een hele uitdaging om Eric toch te versieren. Eric valt uiteindelijk voor haar charmes, maar aan het einde van het kamp heeft Bridget er geen goed gevoel over. Hiernaast komt dat ze nog verdrietig is over de dood van haar moeder. Bridget wordt getroost door haar vriendinnen en besluit afstand te nemen van Eric.

Gossip Girl (TV)

Genre: drama, komedie, romantiek
Acteurs/actrices: Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen


In deze tv-serie speelt Lively de mooie en gewilde Serena van der Woodsen, een meisje uit de bovenste klasse. Ze is bevriend met Blair Waldorf, maar krijgt ruzie met haar wanneer Blair erachter komt dat Serena met haar vriend Nate naar bed is geweest. Na een aantal keren op gemene wijze wraak te hebben genomen op Serena, besluit Blair de wapens neer te leggen. Serena krijgt gevoelens voor Dan Humphrey en gaat enkele keren met hem uit. Hoewel Dan niet altijd weet hoe hij met Serena om moet gaan, klikt het erg goed tussen de twee.

Awards

Lively is twee keer genomineerd voor een award. Een keer won ze bijna de Teen Choice Award in 2005 met als titel de Choice Movie Breakout Performance Female voor The Sisterhood of the Traveling Pants. De ander was ook een Teen Choice Award, dit maal in de categorie Choice TV Actress: Drama voor Gossip Girl, in het jaar 2008. Ze won in 2008 de Achievement Award tijdens het Newport Beach Film Festival in de categorie Breakout performance voor de film Elvis and Anabelle.

Blake Lively in de media

Lively eindigde op de 43ste plaats op de Hot 100 of 2008 lijst van het tijdschrift Maxim. Ze heeft negen keer op de cover van een tijdschrift gestaan, waaronder die van de CosmoGirl! en Teen Voque. Begin juli 2008 kwam Lively in het nieuws omdat ze enkele geruchten over de vergelijking tussen haar en Paris Hilton uit de weg wilde ruimen. Ze wordt beschuldigd van het vertonen van diva gedrag en ruzie maken met collega’s. Ze liet weten dat hier helemaal niets van klopt. ‘‘Mensen denken dat ik op Paris Hilton lijk, zeker omdat ik ook een hond heb en blond ben. Het is dom om dat te denken. Ik denk dat Paris en ik helemaal niet op elkaar lijken; ik ga niet naar clubs, ik feest niet, ik dans niet op tafels en ik hou niet van sekstapes.’’ aldus Lively. Ook de geruchten dat ze ruzie zou hebben met Gossip Girl collega Leighton Meester doet ze af als onzin.

Quotes

Enkele uitspraken die Lively heeft gedaan:
‘Mijn hele familie heeft in het entertainmentwereldje gezeten. Mijn hele familie is gek.’

‘Op de middelbare school zijn er een heleboel kliekjes. Je bent nooit veilig. Toen ik terug naar school ging na de opnames van The Sisterhood of the Traveling Pants dacht ik met mijn vrienden te kunnen gaan doen wat we altijd deden, maar dingen veranderen. Mensen worden ouder en er worden grapjes gemaakt over dingen die gebeurt zijn en waar je niets van afweet. Je voelt je alleen en het is moeilijk om er weer in te komen. Daarnaast zijn de vrienden die je ‘vervangen’ hebben territoriaal. Ik heb dat meegemaakt. Er zijn overal kattige, onzekere en roddelachtige meisjes, maar persoonlijk denk ik niet dat die echt slecht zijn vanbinnen. Ik denk dat de verschillende manieren waarop mensen opgroeien, mensen anders en onzeker maken. Ze letten op de slechte dingen van anderen om er zelf een beter gevoel door te krijgen. Het gebeurt overal.’

(over het filmen van Gossip Girl in New York) ‘Ik ben opgegroeid in Californië, dus de winters in New York zijn totaal nieuw voor me. Ik heb al zeven jassen aangeschaft!’
© 2008 - 2024 Claire, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Serie Gossip Girl: Hoofdrolspelers en personagesGossip Girl is een Amerikaanse dramaserie. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Cecily von Ziegesar.…
Cecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlCecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlOngeveer dertig boeken heeft Cecily von Ziegesar op haar naam staan. Van het immens populaire Gossip Girl tot de spin-of…
Turkse actrice: Sinem KobalSinem Kobal is een Turkse actrice die als kindsterretje bekend werd. Ze heeft in verschillende jeugdseries zoals Dad…
Servies: Blond AmsterdamServies: Blond AmsterdamBlond Amsterdam is een ontwerpbureau. Het is gevestigd in Amsterdam en is vooral bekend vanwege het serviesgoed. Op het…
Sienna GuilloryZe werd gecast als de mooiste vrouw ter wereld in de film Helen of Troy. Op haar zestiende kreeg ze haar eerste filmroll…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Blake_Lively
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Blake_Lively
  • www.BlakeLivelyWeb.com
  • www.imdb.com
Claire (29 artikelen)
Laatste update: 03-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.