Serie Gossip Girl: Hoofdrolspelers en personages

Gossip Girl is een Amerikaanse dramaserie. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Cecily von Ziegesar. Waarvan wereldwijd meer dan 4,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 2007. Na zes seizoenen is de serie gestopt in 2012. De serie is meerdere keren genomineerd voor de 'Teen Choice Awards' en heeft de prijs ook vaaak gewonnen. Daarmee was de serie erg bekend onder tieners.

Samenvatting Gossip Girl

Gossip Girl gaat over rijkeluiskinderen die opgroeien in de Upper East Side van New York. Jaloezie, verraad, seks, drugs en andere tienerproblemen daar dealen de hoofdpersonen van Gossip Girl dagelijks mee. Algemeen Dagblad noemt de serie zelfs ‘Sex and The City voor tieners’ en Amerikaanse critici maken gehakt van de serie.

Hoofdrolspelers

Gossip Girl

Stem: Kirsten Bell
In de serie neemt Gossip Girl een belangrijke plaats in. Zij is anoniem en kent alle nieuwe roddels. Gossip Girl verspreid haar roddels via haar weblog en mail, de personen worden alleen aangeduid met initialen. Iedereen is gek op deze roddels en ze willen steeds maar meer! Ze sluit elke roddel af met:'You know you love me XOXO, Gossip Girl'.

Blake Lively

Rol: Serena van der Woodsen
Serena is de dochter van Lily van der Woodsen en de zus van Erik van der Woodsen. Serena was een erg populair meisje op school, totdat ze opeens vertrok naar een internaat. Ze had geen afscheid genomen van haar beste vriendin Blair Waldorf. Vandaar dat na de terugkomst van Serena de band tussen Blair en haar is verslechterd. In seizoen één begint ze te daten met Dan Humphrey.

Leighton Meester

Rol: Blair Waldorf
Blair is de dochter van Eleanor en Harold Waldorf. Blair heeft een lange relatie met Nate Archibald. Na het vertrek van Serena is Blair erg populair op school. Als Serena na een jaar terug komt vindt Blair het niet leuk dat haar vriend meer interesse toont in Serena. Aan het eind van seizoen één toont Blair veel interesse in Chuck Bass.

Penn Badgley

Rol: Dan Humphrey
Dan is de zoon van Rufus en Alison Humphrey en de oudere broer van Jenny Humphrey. Dan is verliefd op Serena van der Woodsen. Hij is een beetje het buitenbeentje, omdat zijn ouders niet rijk zijn. Maar dat maakt Dan Humphrey niet uit.

Chace Crawford

Rol: Nate Archibald
Nate is de zoon van Captain Archibald en Mrs. Archibald. Zijn beste vriend is Chuck Bass. Hij heeft een lange relatie met Blair Waldorf, maar is ook verliefd op Serena van der Woodsen. Zijn vader heeft een grote invloed op hem. Hij dwingt Nate om naar de Yale University te gaan en wilt niet dat Nate’s relatie met Blair stuk gaat.

Taylor Momsen

Rol: Jenny Humphrey
Jenny is de dochter van Rufus en Alison Humphrey en het zusje van Dan Humphrey. Jenny doet altijd heel erg haar best om erbij te horen. Ze is dan ook vaak bij de populaire Blair Waldorf te vinden. Net als Dan Humphrey is Jenny Humphrey ook een buitenbeentje, omdat haar ouders niet rijk zijn. Jenny vindt dit echter wel erg.

Ed Westwick

Rol: Chuck Bass
Chuck is de zoon van Bart Bass en de Nate Archibald’s beste vriend. Hij is een grote feestbeest en gek op meisjes. Zo probeerde hij Serena van der Woodsen te versieren en viel hij Jenny Humphrey lastig. Uiteindelijk wordt Chuck verliefd op Blair Waldorf.
© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlCecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlOngeveer dertig boeken heeft Cecily von Ziegesar op haar naam staan. Van het immens populaire Gossip Girl tot de spin-of…
Actrice Blake LivelyDe handelsmerken van deze actrice zijn haar lange blonde haren en een lengte van 1.78 meter. Ze speelde de flamboyante B…
Hollywoodsterren met Nederlandse rootsWelke Hollywoodsterren hebben eigenlijk een Nederlandse achtergrond? Angelina Jolie, Kim Kardashian en Robert De Niro zi…
Dramaserie Nieuwe BurenNieuwe Buren, een Nederlandse dramaserie geschreven aan de hand van het boek "Nieuwe Buren" van Saskia Noort, welke in 2…

Star Trek The Next Generation met Picard, Data en Riker!Star Trek The Next Generation met Picard, Data en Riker!Als hoogtepunt van futuristisch drama is "Star Trek: The Next Generation" nog steeds ongekend geliefd bij vele televisie…
Star Trek: The Original Series met Kirk, Spock en McCoy!Star Trek: The Original Series met Kirk, Spock en McCoy!Kirk, Spock, Enterprise, Klingons... Elke science fiction fan heeft ongetwijfeld wel eens van deze illustere namen gehoo…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/cultuurenshow/2500620/Sex_and_The_City_voor_tieners.html
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 07-08-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.