Hoe onderhoud ik mijn drumstel?

Hoe onderhoud ik mijn drumstel? Om uw drumstel optimaal te laten functioneren, moet hij goed worden onderhouden. Hier leest u hoe u dat het beste kunt doen.

De ketels

U kunt het beste eerst de spanrand, de spanbouten en de lugs van uw ketel afhalen. Om uw ketels te poetsen, kunt u het beste een warm sopje gebruiken. Maak uw ketels niet te nat, daar kunnen uw ketels van beschadigen. Het water zal gaan werken met het hout en daardoor kan de klank van uw trommel vervormen. Ook Glassexdoekjes werken goed. Zorg dat uw ketel goed droog is voordat u alle andere onderdelen weer op uw ketel bevestigd.

De bekkens

U kunt het beste uw bekkens niet met water schoonmaken, maar met bepaalde poets. Hiervan worden ze goed schoon, maar dit is ook voor de bekken zelf. U kunt het beste de poets gebruiken van hetzelfde merk als de bekkens, dat tast de legering van de bekken niet aan en zo houdt u een mooie klank.

Zorg ervoor dat u de bekkens niet schuurt. Er zal dan een laagje van de bekken worden geschuurd, wat er voor kan zorgen dat de klank van uw bekken veranderd.

De pedalen

Door het gebruik van een pedaal, kunnen de schroefjes los komen te zitten. U kunt dan ook het beste alles goed vastdraaien voordat u gaat spelen. De hihatbekken kan wel eens los komen te zitten, ook daar kunt het het schroefje aandraaien.

De kettingen van de pedalen kunt het beste met een borstel schoon borstelen en daarna goed invetten met olie. Hierdoor wordt de ketting goed beschermd, maar ook speelt het pedaal dan soepel. Wat u beter niet kunt doen, is de ketting invetten terwijl hij nog vies is. Het vuil zal aan de olie gaan plakken en het zal een stuk moeilijker worden dat eraf te krijgen.
Tip: Gebruik niet teveel olie, hierdoor kan de olie aan het voetblad gaan plakken. Eén keer per jaar oliën is meer dan genoeg.

De hardware

Het schoonmaken van de hardware is vrij simpel. U kunt het makkelijk met een sopje schoonmaken, zorg er alleen voor dat het water niet overal tussen gaat zitten. Hardnekkig vuil wat u niet met een sopje kan wegkrijgen, kunt u met chroompoets verwijderen.

Na een optreden is aan te raden altijd een droog lapje over uw drumstel heen te halen.
© 2009 - 2020 Miniejjj, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe stem ik een drumstel?Na een tijd verslechtert de toon van uw trommels. Door het stemmen van uw drumstel krijgt u weer het optimale geluid.
Drumstel, de basicsEen drum kit is een veelzijdig instrument en is inzetbaar in bijna elke muziekstijl. Opvallend is dat een drumstel uit e…
KISS; Eric Carr, voormalig drummerNadat Peter Criss de inmiddels legendarische rockband KISS in 1980 verliet, hielden de overige drie bandleden audities.…
KISS; Eric Singer, huidige drummerEric Singer heeft een lange aanloop gehad voordat hij de definitieve, huidige drummer van de rockband KISS werd. Tijdens…

Basgitaar Technieken en StijlenDe basgitaar is een betrekkelijk nieuw instrument en er is vanaf het begin al mee geëxperimenteerd. Er zijn ontelbaar ve…
Bijbel (Tenach) - muziek & muziekinstrumenten in Oud IsraëlBijbel (Tenach) - muziek & muziekinstrumenten in Oud IsraëlDe Bijbel (Tenach) vormt bijna de enige en belangrijkste bron wat betreft informatie over muziek en muziekinstrumenten.…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Drumstel

Reageer op het artikel "Hoe onderhoud ik mijn drumstel?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Ingrid, 27-10-2016 09:04 #1
Is er ook speciaal onderhoud nodig aan een digitaal drumstel?

Infoteur: Miniejjj
Gepubliceerd: Januari 2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Instrumenten
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!