recensie

AC/DC – The razor’s edge

The Razor’s edge is het elfde internationale en het twaalfde Australische studioalbum van de Australische band AC/DC. Het album verscheen op 24 september 1990.

Het album

Het elfde studioalbum van de band AC/DC verscheen op 20 september 1990 in de winkels. Het album is door Bruce Fairbairn geproduceerd, en staat onder het label van Atco Records. Het album heeft een totale lengte van ongeveer 46 minuten. Het album heeft de tweede positie in de Amerikaanse Billboard top 200 weten te bemachtigen. En in Engeland kwam het niet verder dan de vierde plek in de hitlijsten. In Amerika geniet het de platina status, omdat er in totaal 5 miljoen exemplaren van het album in Amerika alleen van verkocht zijn. Dit is het enige album van de band waarop Chris Slade te horen is als drummer.

Bezetting

 • Brain Johnson – Zang
 • Angus Young – Leadgitarist
 • Malcolm Young – Ritmegitaar
 • Cliff Williams – Basgitaar
 • Chris Slade – Drum

Tracklist

 1. Thunderstruck – 4:52
 2. Fire your guns – 2:53
 3. Moneytalks – 3:48
 4. The razor’s edge – 4:22
 5. Mistress for Christmas – 3:59
 6. Rock your heart out – 4:06
 7. Are you ready – 4:10
 8. Got you by the balls – 4:30
 9. Shot of love – 3:56
 10. Let’s make it – 3:32
 11. Goodbye & good riddance to bad luck – 3:13
 12. If you dare – 3:08

Alle nummers zijn door Angus en Malcolm Young geschreven.

De hoes

De hoes van het album is zilver van kleur. Bovenin staat met een soort metaal de naam van de band geschreven, AC/DC. Tussen de C en de D is een donderschok weergegeven. Door het midden van het album loopt een scheur door het metaal, hier staat op een rode achtergrond de naam van het album, The razor’s edge. Ook deze naam is met een soort glimmend metaal weergegeven.

Thunderstruck

Het openingsnummer van het album is door Angus en Malcolm Young geschreven. Het album is in Duitsland, Australië en Japan als single uitgebracht. Het nummer haalde in Amerika de vijfde plek van de billboard hot mainstream rock tracks. De inspiratie voor het nummer liep Angus volgens vele verhalen op toen hij naar eigen zeggen in een vliegtuig zich probeerde te scheren, toen het vliegtuig werd getroffen door de bliksem. In 2003 kwam Angus met zijn eigen verhaal over hoe het nummer ontstaan is. Hij zegt dat hij een gitaarriff liet horen. De band was meteen verkocht. Het enige wat moeilijk was, was om een geschikte naam voor het nummer te kiezen. AC/DC staat voor wisselstroom AC, en gelijkstroom DC. Thunderstruck heeft ook iets met stroom te maken.

Money talks

Het derde nummer van het album is door Angus en Malcolm geschreven. Het nummer kwam na het verschijnen van het album nog uit als single. Het nummer wordt gezien als een van de grootste hits van de band. Zo stond het in de top veertig van de Billboard hot 100, De hitlijsten van Engeland en de hitlijsten van Australië. Het nummer is vooral bekend omdat er tijdens live optredens voor duizenden aan Angus Buck’s in het publiek wordt gegooid. De clip van het nummer is geregisseerd door David Mallet. De clip is geschoten tijdens een live optreden van de band.

Are you ready

Het zevende nummer van het album is door Angus en Malcolm geschreven. De videoclip van het nummer is door David Mallet geregisseerd. In de clip wil de band gaan spelen in een gevangenis. De bewakers zijn bezig met het kaalscheren van het gezicht van een van de gevangene. Echter laten ze in het haar van de gevangene de naam van de band staan, AC/DC.
© 2014 - 2023 Mrpromoteboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Straight Edge, een aparte levensstijlEen leven zonder drugs, alcohol of roken. En daar bovenop een monogaam seksleven. Veel mensen zouden het niet kunnen, ma…
Speel gitaar zoals The Edge van U2De sound van U2 is mede te danken aan het karakteristieke gitaargeluid en -spel van The Edge. Zijn geluid dankt hij uite…
Boekverslag – Over the edge, Helen Vreeswijk en Dirk BrackeBoekverslag – Over the edge, Helen Vreeswijk en Dirk BrackeHelen Vreeswijk en Dirk Bracke, allebei bekend van diverse boeken voor jongeren, bundelen hun krachten in het boek Over…

recensieAC/DC – Highway to hellHighway to hell is het zesde studioalbum van de band. Het album verscheen op 3 augustus 1979 in de winkels. Het is door…
recensieAC/DC - Back in BlackHet zevende studio album van AC/DC verscheen op 26 juni 1980. Het album is door Robert John Lange geproduceerd onder het…
Mrpromoteboy (40 artikelen)
Gepubliceerd: 04-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.