recensie

AC/DC - Back in Black

Het zevende studio album van AC/DC verscheen op 26 juni 1980. Het album is door Robert John Lange geproduceerd onder het label Atlantic Records. Het album duurt ongeveer 42 minuten.

Het album

Back in Black is het zevende studio album van de band. De opnames begonnen in april 1980 en liepen tot mei 1980. Het album is door Robert John Lange geproduceerd. Dit is het eerste album waarop de nieuwe zanger Brain Johnson te horen is. Hij verving de in 1980 overleden zanger Bon Scott. Het was lange tijd niet zeker of de band door zou gaan of er een punt achter zou zetten. Uiteindelijk is er voor gekozen om audities te houden om een nieuwe zanger aan te trekken. Via deze audities is de band bij Brain Johnson uitgekomen. Het album staat op nummer drie van de meest verkochte albums aller tijde, achter the dark side of the moon van Pink Floyd en Thriller van Michael Jackson.

Bezetting

 • Brain Johnson – Zang
 • Angus Young – leadgitaar
 • Malcolm Young – Ritmegitaar
 • Cliff Williams – Basgitaar
 • Phil Rudd – Drum

Tracklist

 1. Hells Bells – 5:12
 2. Shoot to thrill – 5:17
 3. What you do for money – 3:35
 4. Givin the dog a bone – 3:32
 5. Let me put my love into you – 4:15
 6. Back in Black – 4:15
 7. You shook me all night long – 3:30
 8. Have a drink on me – 3:59
 9. Shake a leg – 4:06
 10. Rock and Roll ain’t noise pollution – 4:15

De hoes

De hoes van het album is zwart van kleur. Bovenin is met witte letter de naam van de band AC/DC geschreven. Tussen C en de D staat een donderschok. Onder de naam van de band staat de naam van het album geschrevenen: Back in Black.

Hells Bells

Het openingsnummer van het album begint met het geluid van een bel die langzaam luidt. Later begint Angus met een gitaarlijn, waarna Malcolm inkomt om zo het karakteristieke Back in Black geluid te vormen. Het nummer is in de lente van 1980 opgenomen. Het is het nummer waarmee Brain Johnson zijn debuut maakte bij de band. Bij live optredens van dit nummer wordt het geluid van de bel die in het begin te horen is, gemaakt door een 2000 pond kostende bel. De bel is gemaakt door John Taylor Belfounders in Loughborough.

Back in Black

Het zesde nummer van het album is opgenomen in de lente van 1980. Het nummer is geschreven ter nagedachtenis aan de overleden zanger Bon Scott. Het nummer moest tegelijkertijd ook een vreugde uitstralen. Toen de tekst was geschreven zeiden de overige bandleden dat ze Bon Scott in de tekst herkenden. Toen het nummer uitkwam, kwam het meteen binnen in de Billboard top 100. De hoogste plek die het verwierf was de 37ste plaats. In de lijst van VH1 voor de 40 beste metal nummers ooit gemaakt staat Black in Black op de vierde plaats. In de lijst van Rolling Stone voor de 500 beste nummers ooit gemaakt staat het op de honderd zevenentachtigste plaats.

You shook me all night long

Het zevende nummer van het album is opgenomen in 1980. Het nummer gaat over een nacht die Brain meemaakte met een mooie vrouw. Het nummer staat op de tiende plaats in de lijst van de honderd beste nummers uit de jaren tachtig van VH1. Het nummer wordt sinds jaar en dag steen vast gespeeld bij live optredens van de band.
© 2013 - 2022 Mrpromoteboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse haalde regelmatig de media met haar alcohol- en drugsgebruik, maar ze zou vooral bekend moeten staan om ha…
Zo raak je je bestanden nooit meer kwijt!Zo raak je je bestanden nooit meer kwijt!In het digitale tijdperk van nu, waar je een papierloze administratie- en kantoor hebt, en alles op je computer staat, k…
Tabs voor bekende gitaar nummers (intro's)Gitaar spelen is een oude kunst wat door een hoop mensen uitgeoefend wordt. Slechts weinig mensen weten het uiteindelijk…
Poecilia Sphenops - Black MollyPoecilia Sphenops - Black MollyDe Poecilia Sphenops, in de volksmond Black Molly genoemd, is al jaren een van de meest geliefde aquariumvissen. Omdat d…

recensieAC/DC – The razor’s edgeThe Razor’s edge is het elfde internationale en het twaalfde Australische studioalbum van de Australische band AC/DC. He…
recensieAC/DC - T.N.T. albumT.N.T. is het tweede studioalbum van de band AC/DC. Het album kwam uit op 1 december 1975. Het is geproduceerd door Harr…
Mrpromoteboy (40 artikelen)
Gepubliceerd: 30-12-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.