recensie

AC/DC - T.N.T. album

T.N.T. is het tweede studioalbum van de band AC/DC. Het album kwam uit op 1 december 1975. Het is geproduceerd door Harry Vanda en George Young.

Het album

T.N.T. is het tweede studioalbum van de band. Het is geproduceerd door Harry Vanda en George Young. Het staat onder het label van Albert. Het album verscheen in Australië op 1 december 1975. De stijl van het album verschild van hun eerste album High Voltage. Op dit eerste album werd er nog gezocht naar een sound. Op T.N.T. ontdekte de band haar krachtige sound van rhythm en blues rock. Op het album staan enkele klassiekers van de band. Zoals het openingsnummer: It’s a long way to the top (if you want to rock and roll), The Jack, T.N.T. en High Voltage.

Bezeting

 • Angus Young – Leadgitaar
 • Malcolm Young – Ritmegitaar
 • Bon Scott – Zang
 • Mark Evans – Basgitaar
 • Phil Rudd – Drum

Tracklist

 1. It’s a long way to the top (if you want to rock and roll) – 5:15
 2. Rock and Roll singer – 5:04
 3. The Jack – 5:52
 4. Live wire – 5:49
 5. T.N.T. – 3:34
 6. Rocker – 2:49
 7. Can I sit next to you girl – 4:12
 8. High Voltage – 4:22
 9. School days – 5:23

De hoes

Op de hoes van het album zijn een paar houten planken op het zand gelegd. Op deze planken staan de naam van de band AC/DC geschreven, ook staat de naam van het album op deze planken vermeld, T.N.T. Tussen de C en de D staat een donderschok.

It’s a long way to the top (if you want to rock and roll)

Het openingsnummer van het album is geschreven door Angus, Malcolm en Bon. Het nummer is vooral bekend omdat er in het midden van het nummer een stuk wordt gespeeld om een doedelzak. Brain Johnson speelt dit nummer niet live uit respect voor Bon. De videoclip van het nummer is op 23 februari 1976 geschoten. In deze clip spelen ook leden van de Rats of Tobruk pipe band. Het nummer geniet nog steeds veel bekendheid. Zo werd het in de film school of rock door Jack Black gespeeld. Ook hebben vele andere artiesten dit nummer gecoverd.

T.N.T.

Het vijfde nummer van het album is geschreven door Angus, Malcolm en bon. Het heeft in Australië op de elfde positie van de Kent music singles chart gestaan. Het nummer wordt ook veelvoudig in de media gebruikt. Zo was het te horen in een reclame over napoleon dynamite. Rob Rivers heeft een parodie geschreven met de naam CNN. Dit nummer gaat over een persoon die verslaaft in aan het nieuws netwerk. Ook in videogames komt het nummer voor. Zo was het nummer onderdeel van de soundtrack van Tony Hawk Pro Skater 4.

High Voltage

Het achtste nummer van het album is door Angus, Malcolm en Bonn geschreven. Het nummer kwam in juni 1975 als single uit in Australië. In 1980 behaalde dit nummer de hoogste plaats in de Engelse Hitlijsten, het kwam niet verder dan de achtenveertigste plaats. Het nummer draagt dezelfde naam als het in 1975 verschenen album. High voltage is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de beste nummer van AC/DC. Zo staat het op vier van de vijf live albums die de band heeft uitgebracht. Tijdens een uitvoering van dit nummer in 2010 werd er op de achtergrond van het podium een foto van Bon Scott afgebeeld omdat het dertig jaar geleden was dat hij overleed.
© 2013 - 2020 Mrpromoteboy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Top tien beste liedjes van Michael JacksonSinds de dood van Michael Jackson op 25 juni 2009, is er veel belangstelling ontstaan voor zijn muziek. Oude liedjes wer…
Het legendarische album ‘Rumours’ van Fleetwood MacHet legendarische album ‘Rumours’ van Fleetwood MacIn 1977 kwam het album ‘Rumours’ van de popgroep Fleetwood Mac uit. Totaal zijn er meer dan 45 miljoen platen/cd’s van d…
Leeland - Christelijke Rock uit TexasLeeland is een (progressieve) Rockband uit Texas, ontstaan in 2004. De band heeft een christelijke identiteit, wat duide…
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…

recensieAC/DC - Back in BlackHet zevende studio album van AC/DC verscheen op 26 juni 1980. Het album is door Robert John Lange geproduceerd onder het…
recensieBlack Sabbath - Heaven and HellHeaven and Hell is het negende studio album van Black Sabbath. Het album verscheen op 25 april 1980 in de winkels. Het a…

Reageer op het artikel "AC/DC - T.N.T. album"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mrpromoteboy
Gepubliceerd: 30-12-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!