Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3

Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3 In de zomer van 2012 deed Sandra van Nieuwland auditie bij The Voice of Holland. De 35-jarige Sandra liet een fantastische indruk achter met haar vertolking van het nummer More, oorspronkelijk gezongen door Usher. Alle vier de coaches draaiden hun stoel om voor Van Nieuwland, die uiteindelijk koos voor coach Trijntje Oosterhuis. Dit bleek het begin van een succesvolle reeks optredens, die haar meer opleverde dan veel stemmen uit het publiek.

Sandra van Nieuwland - More

De ballad uitvoering die Sandra van Nieuwland deed bij haar auditie van The Voice of Holland 3 scoorde in de hitlijsten: het nummer kwam terecht op de eerste positie in de single top 100. Tijdens de liveshow van The Voice of Holland kreeg de 35-jarige blondine een platina plaat overhandigd, omdat haar versie van het nummer More meer dan 20.000 keer gedownload was. Dit was een unieke prestatie, omdat het nog nooit was voorgekomen dat een kandidaat van een talentenshow een platina award krijgt, terwijl de talentenshow nog bezig is. Tijdens de finale van The Voice of Holland kreeg Sandra backstage van Winston een dubbel platina plaat uitgereikt voor het nummer More.

Sandra van Nieuwland - Keep Your Head Up

Het eerste optreden in de live shows dat Sandra van Nieuwland deed, was met het nummer Keep Your Head Up van Ben Howard. Voor dit optreden ontving ze van alle juryleden een 10, waarmee ze dus de maximale score wist te behalen. Ook dit nummer scoorde goed in de hitlijsten: het schoot als een raket omhoog en kwam op de eerste positie in de Single Top 100 te staan. Daarmee bezette Van Nieuwland de eerste én de tweede positie van de hitlijst, en dat was nog nooit eerder voorgekomen. Tijdens de finale van The Voice of Holland mocht Sandra een platina plaat in ontvangst nemen voor haar vertolking van het nummer Keep Your Head Up.

Sandra van Nieuwland - Beggin'

In de tweede liveshow gaf Sandra van Nieuwland een draai aan het nummer Beggin' van Madcon. Met dit nummer boekte Van Nieuwland wederom succes. Ze bezette namelijk de volledige top drie van de Single Top 100, waarmee ze opnieuw geschiedenis wist te schrijven. Aangezien het nog nooit was voorgekomen dat een artiest op positie één en twee staat, was het ook een unicum dat de gehele top drie in handen was van één artiest. Voor Beggin' kreeg Sandra van Nieuwland een gouden plaat. Deze werd haar uitgereikt tijdens de finale van The Voice of Holland op 14 december.

Sandra van Nieuwland - New Age

In de derde liveshow koos de The Voice of Holland kandidate ervoor om het nummer New Age van Marlon Roudette te coveren. Ook dit nummer scoorde goed in de hitlijsten, want de zangeres bezette met haar versies van More, Keep Your Head Up, Beggin' en New Age de top vier. Wederom een optreden waarmee Van Nieuwland goed scoorde, en ook het publiek waardeerde haar performance. Dankzij de publieksstemmen is ze namelijk door naar de halve finales van The Voice of Holland 3. Haar vertolking van het nummer New Age leverde haar een gouden plaat op, die ze overhandigd kreeg tijdens de finaleshow.

Sandra van Nieuwland - Venus

In de halve finale van The Voice of Holland 3 moest Sandra het opnemen tegen Leona. Sandra zong het nummer Venus van Shocking Blue en wist hiermee drie tienen en een 9,5 (Nick & Simon) te scoren. Na Sandra was het de beurt aan Leona, die voor haar vertolking van Natural Woman minder punten kreeg dan Sandra. De uiteindelijke beslissing werd gemaakt op basis van de publieksstemmen. En het publiek heeft gekozen voor Leona, wat inhoudt dat TVOH voor Sandra van Nieuwland stopt bij de halve finale.

Sandra van Nieuwland - A Night Like This

Elke kandidaat in de halve finale heeft een cover opgenomen van een nummer om uit te brengen als eigen single. Hoewel Sandra van Nieuwland niet in de finale staat, heeft ze wel een eigen single opgenomen. Ze heeft gekozen voor het nummer A Night Like This van Caro Emerald, wat te beluisteren is op YouTube.

Sandra van Nieuwland brengt album uit

Na haar uitschakeling in The Voice of Holland heeft Van Nieuwland niet stil gezeten. Ze is namelijk direct de studio ingedoken om een eigen album op te nemen. Dit album - genaamd And More - kwam uit op vrijdag 21 december 2012. Op dit album staan de nummers die Sandra tijdens The Voice heeft gezongen, aangevuld met andere nummers waaraan de zangeres haar eigen draai heeft gegeven. In eerste instantie werd And More exclusief via iTunes uitgebracht, maar een week later zou ook een fysiek exemplaar te koop zijn. Het debuutalbum van de zangeres kwam direct op één binnen in de Album Top 100.

Tracklist van And More

 1. Venus
 2. Keep Your Head Up
 3. Sing It Back
 4. Jolene
 5. A Night Like This
 6. Beggin'
 7. New Age
 8. Ben
 9. Time In A Bottle
 10. More
 11. Love You Less

Sandra van Nieuwland geeft Valentijnsconcert in Paradiso

Op 14 februari 2013 staat Sandra van Nieuwland in Paradiso, waar ze een intiem Valentijnsconcert verzorgt. Tijdens dit eenmalige optreden laat ze alle nummers van haar album And More de revue passeren.

Sandra van Nieuwland bij De Vrienden van Amstel Live in Ahoy

In januari 2013 is De Vrienden Van Amstel Live! in Ahoy Rotterdam, en Sandra van Nieuwland verzorgt hier ook een optreden. Onder andere Rob de Nijs, Ilse DeLange, Gers Pardoel, Marco Borsato en Bløf zullen ook optreden tijden De Vrienden van Amstel Live!

Sandra van Nieuwland - Banging On The Doors Of Love

Op 22 november 2013 komt het album Banging On The Doors Of Love uit. Van Nieuwland schreef voor dit album haar eigen nummers, daar waar het vorige album vooral uit covers bestond. De eerste single die uitgebracht werd van dit album, is het nummer Hunter. De tweede single is Always Alone. Deze nummers kwamen niet zo hoog in de hitlijsten als de nummers die ze uitbracht tijdens The Voice of Holland, maar werden niettemin goed ontvangen en regelmatig gedraaid op de radio.

Tracklist van Banging On The Doors Of Love

 1. Hunter
 2. Always Alone
 3. Banging On The Doors Of Love
 4. Oxygen
 5. Empty Hands
 6. Snooze Away
 7. Tidy And Quiet
 8. Love To Love
 9. Guilt Trip
 10. Happy
 11. Sunlight
 12. Wait Or Forget
 13. Hunter (akoestische versie)

The Voice of Holland

Het programma The Voice of Holland (afgekort: TVOH) is een talentenjacht die bedacht is door mediamagnaat John de Mol en zanger Roel van Velzen. Sinds september 2010 is dit programma op de buis. Het eerste seizoen werd gewonnen door Ben Saunders, de gedoodverfde favoriet voor de eindzege sinds hij auditeerde met het nummer Use Somebody. In de finale streed de pupil van Roel van Velzen tegen Pearl Jozefzoon (Nick en Simon), Kim de Boer (Angela Groothuizen) en Leonie Meijer (Jeroen van der Boom).

In het tweede seizoen moest Jeroen van der Boom plaats maken voor Marco Borsato, die in het tweede seizoen direct de prijs pakte met Iris Kroes. In de finale moest Iris Kroes het opnemen tegen Chris Hordijk (Nick en Simon), Erwin Nyhoff (Angela Groothuizen) en Paul Turner (Roel van Velzen).

In het derde seizoen is Angela Groothuizen vervangen door Trijntje Oosterhuis. De finalisten van het derde seizoen van The Voice of Holland werden bekend na de optredens in de live show van 7 december 2012. In de finale stonden Floortje (Roel van Velzen), Ivar (Marco Borsato), Johannes (Nick & Simon) en Leona (Trijntje Oosterhuis). Op 14 december 2012 werd de finale uitgezonden. Ivar Oosterloo moest als eerste het veld ruimen, gevolgd door Floortje Smit. Uiteindelijk ging het dus tussen Johannes Rypma en Leona Philippo. Laatstgenoemde won uiteindelijk het derde seizoen van The Voice of Holland, met 56% van de stemmen.

Team Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis begon haar deelname als coach aan The Voice of Holland met in totaal zestien kandidaten. Tijdens de battles moest ze acht kandidaten naar huis sturen, en mocht ze er acht meenemen naar de live shows. Deze acht kandidaten waren Ron Link, Patt Riley, Velorisa Yorks, Tessa Belinfante, Denzel Dongen, Laurrhie Brouns, Leona Phillippo en uiteraard Sandra van Nieuwland.
© 2012 - 2024 Loraine91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sandra Kruisbrink: wandelen met potloodSandra Kruisbrink: wandelen met potloodSandra Kruisbrink (Laren NH, 26 februari 1961) is een kunstenaar uit Amsterdam. Zij studeerde aan de Gerrit Rietveld Aca…
De kracht van een voice-overDe kracht van een voice-overEen goede voice-over is goud waard voor een televisieprogramma. Er zijn nogal wat programma’s die erg saai of onduidelij…

Televisieserie: Switched at Birth – De personagesTelevisieserie: Switched at Birth – De personagesDe Amerikaanse serie Switched at Birth wordt uitgezonden op NET5, en gaat over twee tienermeiden die ontdekken dat ze al…
Pauw en Witteman, de late night talkshow van de VARAPauw en Witteman, de late night talkshow van de VARADe late night talkshow, oftewel het praatprogramma op de late avond, Pauw & Witteman was sinds 2006 een vast punt in onz…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Onbekend, Pexels
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Sandra_van_Nieuwland
 • http://thevoiceofholland.com/talenten-coaches/
Loraine91 (20 artikelen)
Laatste update: 13-05-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.