Televisieserie: Switched at Birth – De personages

Televisieserie: Switched at Birth – De personages De Amerikaanse serie Switched at Birth wordt uitgezonden op NET5, en gaat over twee tienermeiden die ontdekken dat ze als pasgeboren baby’s zijn verwisseld in het ziekenhuis. De ene dochter heet Daphne Vasquez, de andere dochter is Bay Kennish. Waar Daphne in een volksbuurt opgroeide met haar moeder en oma, groeide Bay op in een welgestelde buurt met haar beide ouders en haar broer Toby. Beide families komen echter achter de verwisseling, en besluiten elkaar op te zoeken. Vanaf dan moeten ze niet alleen aan elkaar zien te wennen, maar ook aan elkaars leefstijl.

Belangrijkste personages in Switched at Birth

In de serie Switched at Birth spelen naast Bay en Daphne nog een aantal andere personages een belangrijke rol. Benieuwd welke acteur/actrice de rol van je favoriete personage vertolkt? Of wil je meer weten of de personages en hun achtergronden? Lees dan zeker onderstaande korte biografieën door.

Bay Kennish – Vanessa Marano

De rol van Bay Kennish wordt ingevuld door Vanessa Marano. Bay is de koppige, artistieke dochter van John en Kathryn Kennish. Haar biologische moeder is Regina Vasquez, haar biologische vader blijkt Angelo Sorrento te heten. Bay is zoals gezegd erg artistiek, en maakt niet alleen schilderijen en tekeningen, maar ze doet ook aan street art in de vorm van graffiti.

Daphne Vasquez – Katie Leclerc

Daphne Vasquez wordt gespeeld door Katie Leclerc. Daphne wordt opgevoed door haar moeder Regina, maar is de biologische dochter van John en Kathryn Kennish. Op jonge leeftijd verloor Daphne haar gehoor, maar ze is niet geheel doof. Met gebarentaal en spraak weet zij zich goed te redden. Haar beste vriend is de dove Emmett Bledsoe.

Toby Kennish – Lucas Grabeel

Lucas Grabeel neemt in Switched at Birth de rol van Toby Kennish op zich. Hij is de oudere broer van Bay, en de biologische broer van Daphne. Toby speelt in een band, Guitar Face, samen met zijn beste vriend Wilke en Emmett. Toby is een fervent pokerspeler, wat hem zeker niet altijd winst oplevert. Toby krijgt een relatie met Simone, maar dit loopt stuk omdat Simone een slippertje maakt met Emmett, die op dat moment een relatie heeft met Bay.

John Kennish – D.W. Moffett

Donald Warren Moffett speelt de rol van John Kennish, de vader van Bay en Toby, en de biologische vader van Daphne. John Kennish is een voormalig professioneel baseballspeler en een echte sportman in hart en nieren. Hij coacht samen met de moeder van Emmett Bledsoe het basketbalteam van Daphne.

Kathryn Kennish – Lea Thompson

Kathryn Kennish wordt gespeeld door Lea Thompson. Zij is de moeder van Bay en Toby, en de biologische moeder van Daphne. Toen ze erachter kwam dat haar dochter verwisseld was, wilde ze dit liever niet delen met anderen, omdat ze zich zorgen maakte over haar reputatie. Om de verwisseling te kunnen verwerken en aan iedereen die zich een mening heeft gevormd over de verwisseling het echte verhaal te kunnen vertellen, besluit Kathryn een boek te schrijven over alles wat er gebeurd is.

Regina Vasquez – Constance Marie

Constance Marie vertolkt in Switched at Birth de rol van Regina Vasquez, de moeder van Daphne en de biologische moeder van Bay. Zij kreeg Daphne samen met Angelo Sorrento, die haar verliet kort nadat Daphne haar gehoor verloor. Nadat uitgekomen is dat Daphne en Bay verwisseld zijn, trekt Regina samen met haar moeder Adriana in in het gastenhuis van de familie Kennish. Regina is kapper, en voormalig alcoholiste. De beste vriendin van Regina is Melody Bledsoe, de moeder van Emmett. In één van de afleveringen blijkt dat Regina al vanaf de kindertijd van Daphne op de hoogte was van de verwisseling, maar zij heeft hier nooit iets mee gedaan.

Emmett Bledsoe – Sean Berdy

Emmett Bledsoe – gespeeld door Sean Berdy – is de beste vriend van Daphne, en is net als Daphne doof. Hij praat eigenlijk nooit, hij communiceert via gebarentaal. Hij heeft een motor, waarop hij altijd naar school rijdt. Vanaf het begin is duidelijk dat Emmett gevoelens heeft voor Daphne, maar hij doet hier niets mee. Later in de serie krijgt hij een relatie met Bay. Hij maakt echter een slippertje met Simone Sinclair, waarna Bay de relatie verbreekt zodra ze erachter komt.

Overige belangrijke personages in Switched at Birth

Adriana Vasquez – Ivonne Coll

Adriana Vasquez wordt in Switched at Birth gespeeld door Ivonne Coll. Adriana is de moeder van Regina, de oma van Daphne en de biologische oma van Bay. Ze woont samen met Regina en Daphne en heeft een hekel aan Regina’s ex Angelo, de vader van Daphne, biologische vader van Bay. Als Angelo terug is, en voortvluchtig blijkt te zijn, geeft Adriana hem aan bij de politie.

Angelo Sorrento – Gilles Marini

Gilles Marini speelt de rol van de biologische vader van Bay, de ex van Regina en de vader van Daphne. Toen Daphne drie jaar was, kreeg hij het vermoeden dat Daphne niet zijn dochter was, en daarom is hij weggegaan bij Regina. Vele jaren later leest hij in een krant een artikel over de verwisseling, en keert terug naar Regina. Het blijkt dat er in Italië een arrestatiebevel voor hem openstaat, en hij wordt aangegeven door Adriana, en vervolgens opgepakt. Later dreigt hij te worden uitgezet, maar Regina voorkomt dit door met hem te trouwen. Zo kan Angelo toch blijven en zijn beide dochters beter leren kennen.

Melody Bledsoe – Marlee Matlin

Marlee Matlin speelt de moeder van Emmett Bledsoe: Melody Bledsoe. Zij is Regina’s beste vriendin en was getrouwd met Cameron. Melody is net als Emmett doof, maar spreekt toch af en toe, omdat ze spraaktherapie heeft gehad toen ze jong was. Als het aankomt op Emmett is ze te beschermend. Ze velt ook snel haar oordeel als Emmett aangeeft een relatie met Bay te hebben. Later ziet ze in dat Bay wel goed is voor Emmett, en begint ze Bay meer te accepteren.

Wilke Wilkerson – Austin Butler

Austin Butler geeft gestalte aan James Wilkerson, die altijd Wilke wordt genoemd. Wilke is de beste vriend van Toby, maar heeft wel een slechte invloed op hem. Hij had in het verleden een relatie met Simone, maar beëindigde deze omdat zij teveel wilde bepalen. Hij heeft in Switched at Birth korte tijd een relatie met Daphne, maar dit stopt wanneer hij naar een kostschool wordt gestuurd door zijn vader.

Simone Sinclair – Maiara Walsh

Maiara Walsh vertolkt in Switched at Birth de rol van Simone Sinclair. Zij is een vriendin van vroeger van Bay en staat erom bekend mensen te manipuleren om haar zin te krijgen. Zij had een relatie met Wilke Wilkerson, en later met Toby Kennish. Dan gaat ze echter vreemd met Emmett, en Toby verbreekt de relatie.

Travis - Ryan Lane

Travis wordt gespeeld door Ryan Lane. Travis is een dove jongen die op dezelfde school zit als Daphne en Emmett. Hij is ouder dan de andere studenten, omdat hij als kind is blijven zitten op de school voor niet-dove kinderen. Zijn ouders tonen vrij weinig interesse in hem, en kunnen dan ook geen gebarentaal. Travis werkt in de carwash van John Kennish, waar hij soms ook slaapt, omdat hij eenzaam is en zich thuis niet thuis voelt.

Zarra - Tania Raymonde

Zarra is een straatartieste met het pseudoniem Medusa. Zij komt in Switched at Birth terecht wanneer ze een kunstwerk van Bay ongevraagd afmaakt. Bay is in eerste instantie woedend, maar leert Zarra later alsnog waarderen. Er is nog een straatartiest onder het pseudoniem Smak, die over de graffitikunstwerken van anderen zijn tag spuit. Zarra besluit Smak aan te pakken, maar dit brengt haar en Bay alleen maar in de problemen. Hoewel Bay in eerste instantie idolaat is van Zarra, begint ze later toch in te zien dat Zarra geen buitengewone vriendin is.
© 2012 - 2024 Loraine91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eilandgasten op zoek naar de Liefde - datingprogrammaEilandgasten op zoek naar de Liefde - datingprogrammaIn oktober 2013 start Net5 het datingprogramma 'Eilandgasten op Zoek naar de Liefde,' waarin eilanders via het programma…
Streamingdienst Kijk.nl - gratis online tv kijken bij TalpaStreamingdienst Kijk.nl - gratis online tv kijken bij Talpa'Kijk.nl' is de naam van de streamingdienst van Talpa Media. Hierop kan men online naar de tv-programma's kijken van de…
Naevus van Hori: Huidziekte met bruine vlekken in gezichtNaevus van Hori: Huidziekte met bruine vlekken in gezichtVooral Aziatische vrouwen krijgen mogelijk te maken met bruinachtige vlekken in het gezicht. De goedaardige huidaandoeni…
Hoe duur is het om een tattoo te laten verwijderen?Hoe duur is het om een tattoo te laten verwijderen?Het laten verwijderen van een tattoo is duurder dan er een laten zetten. Maar het je spijt van je tatoeage en zit hij op…

Auction hunters in Nederland: Veilingen van opslagunitsAuction hunters in Nederland: Veilingen van opslagunitsWie regelmatig naar Veronica of Discovery kijkt, heeft vast de programma's 'Auction hunters’ en 'Storage wars' wel eens…
Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3In de zomer van 2012 deed Sandra van Nieuwland auditie bij The Voice of Holland. De 35-jarige Sandra liet een fantastisc…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Onbekend, Pexels (bewerkt)
  • http://www.net5.nl/programmas/switched-at-birth/over
  • http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Switched_at_Birth_characters
Loraine91 (20 artikelen)
Laatste update: 13-05-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.