Personages in de tv-serie Melissa & Joey

Melissa & Joey is een Amerikaanse komedieserie van ABC Family. In Nederland werd serie uitgezonden op Comedy Central. De serie is in 2010 begonnen.

Melissa & Joey

De titel van deze serie verwijst naar de namen van de hoofdrolspelers (Mellissa Joan Hart en Joey Lawrence) en naar de namen van de hoofdpersonages (Mel Burke en Joe Longo). Mel is een politicus die voor haar neefje en nichtje moet gaan zorgen, omdat hun ouders in de gevangenis zitten. Joey is een zakenman die door een schandaal zijn baan, geld en huwelijk kwijtraakt. Mel zoekt een nanny, Joe zoekt werk en zo begint de (werk)relatie en vriendschap tussen deze twee mensen. Waar Joe hamert op duidelijke regels en grenzen voor de kinderen, wil Mel vooral leuk gevonden worden door haar neefje en nichtje. Dit verschil van inzicht zorgt voor verrassende en vaak grappige situaties.

De meest voorkomende karakters in de serie

Mel Burke

Mel Burke wordt gespeeld door Melissa Joan Hart en is werkzaam als raadsvrouw binnen de lokale politiek van Toledo. Als haar neefje en nichtje noodgedwongen bij haar komen wonen, weet ze niet hoe ze de zorg voor deze tieners en haar carrière kan combineren. Mel is ietwat chaotisch en totaal niet bekend met het ouderschap. Gelukkig komt dan Joe en geeft hij haar vaak en ongevraagd advies, niet alleen over de kinderen, maar ook over kwesties die betrekking hebben op Mel's persoonlijke of politieke leven.

Joe Longo

Joe Longo wordt gespeeld door Joey Lawrence en heeft het gemaakt in de zakenwereld, totdat bekend wordt dat zijn baas gefraudeerd heeft en hij daardoor alles kwijtraakt. In zijn werkveld wil niemand hem meer aannemen en dus komt het baantje als nanny op het juiste moment. Aangezien zijn vrouw hem ook op straat heeft gezet, heeft hij ook een woonplek nodig en neemt hij zijn intrek in de kelder van Mel. Eenmaal daar bemoeit hij zich vaak en graag met alles wat er in en rondom het huis gebeurt.

Lennox Scanlon

Lennox Scanlon is een tiener met een duidelijke eigen mening en wordt gespeeld door Taylor Spreitler. Ze is haast allergisch voor meelopen met de meute. Alles moet zoveel mogelijk anders en zinvol zijn. Om haar meningen en opvattingen met de wereld te delen, houdt ze een blog bij.

Ryder Scanlon

Nick Robinson speelt Ryder Scanlon. Hij is wat karakter betreft, haast het tegenoverstelde van zijn zus Lennox. Hij vindt alles wel prima zoals het gaat en vindt zichzelf daardoor vaak in de meest vreemde situaties.

Russell Burke

Russel Burke is de vader van Mel Burke. Hij is voorheen senator geweest en wil Mel dan ook constant advies geven. Ook is hij een vrouwenversierder en onder andere daardoor brengt hij Mel weleens in verlegenheid. Hij wordt gespeeld door Christopher Rich.

Zander Carlson

Zander wordt gespeeld door Sterling Knight en is dan weer wel en dan weer niet het vriendje van Lennox. Hij maakt striptekeningen en samen met Lennox maakt hij een stripserie.

Gloria Longo

Gloria Longo is de moeder van Joe Longo, woont in New Jersey en wordt gespeeld door Faith Prince. Ze is een temperamentvolle, luidruchtige vrouw en bemoeit zich het liefst overal mee.

Tony Longo

Matthew Lawrence speelt Tony, de broer van Joe. Hij is een fotograaf, maar ook een echte versierder en hij heeft een oogje op Mel. Dit zorgt weleens voor ongemakkelijke situaties tussen hem en Joe.

Dani Mancini

Dani, gespeeld door Jada Facer, is de dochter van Joe. Hij wist niet van haar bestaan, totdat zijn zus dit geheim vlak voor zijn trouwdag aan Mel vertelt. Toen haar moeder op reis moest voor haar werk, besloot ze bij haar net ontdekte vader en Mel te gaan wonen.

Felicia Mancini

Felicia wordt gespeeld door Brooke Burke-Charvet en is de moeder van Dani en een oude liefde van Joe. Zij heeft Joe nooit verteld over hun dochter en wil in eerste instantie ook niet dat hij contact met haar heeft. Uiteindelijk laat ze het wel toe en laat ze Dani zelfs bij Joe wonen als zij een tijd op reis moet voor haar werk.
© 2014 - 2024 Mvandekamer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie ‘I Love You to Death’recensieFilmrecensie ‘I Love You to Death’Een bizarre zwarte comedy met Kevin Kline en Tracey Ullman. Maar hoe bizar de film ook is, het verhaal is waar gebeurd ……
Filmverslag "Afblijven"Filmverslag "Afblijven"Dit is een fimverslag van de film "Afblijven", deze film is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige boek dat is ges…
Full House, een Amerikaanse komedieserieFull House, een Amerikaanse komedieserieFull House is een Amerikaanse komedieserie over Danny Tanner die met de hulp van zijn schoonbroer Jesse Katsopolis en zi…
Warhorse, een film voor iedereenWarhorse, een film voor iedereenWarhorse, een film over de liefde tussen een mens en een paard. Deze film van Steven Spielberg is niet alleen voor de pa…

Sonja Barend Award voor beste tv-interviewSonja Barend Award voor beste tv-interviewSinds 2009 wordt elk jaar de Sonja Barend Award uitgereikt aan de man of vrouw die het beste televisie-interview heeft g…
Bronnen en referenties
  • http://epguides.com/melissaandjoey/
Mvandekamer (3 artikelen)
Gepubliceerd: 06-10-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.