Full House, een Amerikaanse komedieserie

Full House, een Amerikaanse komedieserie Full House is een Amerikaanse komedieserie over Danny Tanner die met de hulp van zijn schoonbroer Jesse Katsopolis en zijn vriend Joey Gladstone zijn drie dochters D.J., Stephanie en Michelle zo goed mogelijk probeert op te voeden.

Seizoenen

Full House is een Amerikaanse televisieserie waarvan acht seizoenen zijn uitgezonden vanaf 1987 tot en met 1995. Tot op de dag van vandaag worden er herhalingen uitgezonden. Ook zijn de seizoenen te koop op dvd.

Verhaal

De komedieserie gaat over Danny Tanner, een weduwnaar, die na het overlijden van zijn vrouw Pamela achterblijft met drie kleine kinderen. Zijn schoonbroer Jesse Katsopolis, ook wel Uncle Jesse genoemd, en zijn vriend Joey Gladstone trekken bij Danny in om hem te helpen bij de opvoeding van zijn drie dochters: D.J. (Donna Jo), Stephanie en Michelle.

Dochters

D.J. zien we ontwikkelen van een puber van 10 tot een jonge vrouw van 18 jaar. Stephanie is te zien in de leeftijd van 5 tot 13 jaar en Michelle zien we opgroeien van een baby van 9 maanden tot een 8-jarige. De meisjes komen dus één voor één in de puberteit en dat zorgt voor heel wat emoties en problemen, maar tegelijkertijd ook voor hilarische momenten.

Carrière en liefde

Jesse is een muzikant en Joey een komiek, maar beide besluiten samen een reclamebureau te beginnen. Ook presenteren ze samen een radioprogramma. Uiteindelijk krijgt Joey de rol van “Ranger Joe” in een kinderprogramma en Jesse opent een nachtclub “The Smash Club”. Danny is in eerste instantie een sportjournalist, maar krijgt later zijn eigen ochtendprogramma “Wake Up, San Francisco” die hij samen met zijn collega Rebecca Donaldson presenteert. Rebecca, ook wel Becky genoemd, krijgt een relatie met Jesse en ze besluiten te trouwen. Ze trekken in op zolder en krijgen samen een tweeling, Nicky en Alex.

Bijrollen

Twee bijrollen die door de jaren heen een belangrijk onderdeel van de serie zijn geworden zijn die van D.J.’s beste vriendin Kimmy Gibbler en D.J.’s vriendje Steve Hale. Daarnaast wordt de hond Comet, die als puppy wordt uitgezocht, aan de familie toegevoegd.

San Francisco

Full House speelt zich af in San Francisco, Californië. Dit is ook duidelijk te zien in de begintitels waarin het lied “Everywhere You Look” gezongen door Jesse Frederick te horen is. De serie is echter opgenomen in de Warner Brothers Studios in Los Angeles, Californië.

Cast

KarakterActeur
Danny TannerBob Saget
Jesse KatsopolisJohn Stamos
Joey GladstoneDave Coulier
D.J. TannerCandace Cameron Bure
Stephanie TannerJodie Sweetin
Michelle TannerMary-Kate en Ashley Olsen
Rebecca DonaldsonLori Loughlin
Kimmy GibblerAndrea Barber
Steve HaleScott Weinger
Nicky en Alex KatsopolisBlake en Dylan Tuomy-Wilhoit
© 2010 - 2023 Unagi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Two of a kind, een Amerikaanse televisieserieTwo of a kind, een Amerikaanse televisieserieTwo of a kind is een Amerikaanse televisieserie die in 1998 voor het eerst werd uitgezonden. De hoofdrollen in deze kome…
Sieraden: Aparte ringen trendsEen cocktailring is al jaren een statement sieraad, maar we zien steeds meer andere soorten ringen voorbijkomen. Zoals d…
Alle lengtes van beroemdheden onder de vrouwenAlle lengtes van beroemdheden onder de vrouwenAltijd al eens willen weten hoe groot de beroemdste vrouwen nou zijn? Tijd om een aantal beroemdheden onder de loep te n…
Glee (serie), seizoen 1: verhaal, afleveringen en castGlee (serie), seizoen 1: verhaal, afleveringen en castGlee is een Amerikaanse musical / drama televisie serie die in Nederland op RTL 5 wordt uitgezonden. Glee gaat over een…
Unagi (4 artikelen)
Laatste update: 11-03-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.