Flikken Rotterdam

Al jaren is Flikken Maastricht, in navolging van het Vlaamse Flikken Gent, een groot succes op televisie. Sinds vrijdag 8 januari 2016 hebben Flikken Gent en Flikken Maastricht er een klein zusje bij gekregen, met het starten van de nieuwe politieserie Flikken Rotterdam. Deze nieuwe politieserie, die op de vrijdagavond om half 9 wordt uitgezonden door AVROTROS op NPO 1, speelt zich, zoals de naam al zegt, af in Rotterdam.

Verhaal

De serie draait om een rechercheteam en de officier van justitie die te maken krijgen met gijzelingen, moorden, drugsdeals en ontvoeringen. Behalve deze onderwerpen krijgen ze te maken met een ‘mol’ in hun midden, wat zorgt voor spanningen onderling waardoor ze behoorlijk op de proef worden gesteld. De basis vormt, net als bij Flikken Maastricht, een mix tussen actie en persoonlijke interactie tussen de hoofdpersonen. Wel staan de persoonlijke levens minder op de voorgrond: de serie draait echt om het oplossen van politiezaken.

Makers

Flikken Rotterdam wordt door hetzelfde team gemaakt als Flikken Maastricht. De producent is Rolf Koot. Het scenario is gemaakt door Jan Harm Dekker, Victor Reinier en Henk Apotheker. De regie ligt in handen van Victor Reinier, Martin Schwab en Pieter Walther Boer.

Hoofdpersonages

Hein Berg (Huub Stapel)

Hein Berg is de veeleisende, strenge officier van justitie. In Amsterdam heeft hij een kroongetuigezaak opgeblazen dus nu krijgt hij in Rotterdam een nieuwe kans. Hein staat stevig in zijn schoenen: hij doet niet wat anderen willen, maar doet enkel waar hij zelf achter staat. Hij draagt een groot verdriet met zich mee: zijn dochter Tess is tijdens een uitgaansavond geraakt door een kogel en overleden. Toen hij zag dat de daders niet de juiste straf kregen, besloot hij om Officier van Justitie te worden.

Stan Vroom (Cees Geel)

Stan Vroom is een politieagent van de oude stempel. Hij begon op jonge leeftijd in uniformdienst en is vanuit daar de recherche ingegaan, waar hij al een jaar of twintig bij zit. Hij is, mede door zijn nieuwsgierigheid en vermogen tot volharden, erg goed in zijn werk. Zo kan hij goed misdadigers uithoren en hen over de streep trekken. Hij is minder goed in het omgaan met de emoties die zijn werk met zich mee brengt en kan dit niet altijd goed loslaten. Stan is ongelukkig getrouwd. Sinds de kinderen het huis uit zijn verwacht zijn vrouw steeds meer van hem. Door het sterven van een goede vriend verliest Stan zijn vertrouwen in de mensheid. Zijn partner Lieve weet een gevoelige snaar bij hem te raken.

Lieve Jansons (Maryam Hassouni)

Lieve Jansons is nieuw bij de recherche Rotterdam en is de partner van Stan. Ze is onvoorspelbaar, voor niemand bang, staat goed haar mannetje en is een ‘geen woorden maar daden’-type. Dit komt door haar onstuimige jeugd, waar ze liever niet aan wordt herinnerd. Ze werkt heel graag waardoor haar sociaal leven op een laag pitje staat omdat ze daar weinig tijd voor heeft. Ze vindt Stan een brompot maar ziet ook zijn kwaliteiten en verborgen charmes, waardoor ze toch een gevoelige snaar bij hem weet te raken.

Dries van Weelden (Mark van Eeuwen)

Dries van Weelden is een ex-marinier, charmant met een losbandig leven. Hoewel alles hem op het werkvlak prima afgaat, bevat zijn privéleven veel ups-en-downs: zo is hij het zwarte schaap van zijn familie en heeft hij geen contact meer met hen. Ondanks dat gaat het steeds meer de goede kant op met zijn privéleven: het werk bij de politie Rotterdam heeft hem de nodige structuur gegeven. Ook zijn partner Esther geeft zijn leven een duwtje in de goede richting, zij heeft alles wat Dries nog mist: een hechte familie, een stabiele relatie en zekerheid over haar plaats in de wereld.

Esther Wegereef (Maartje van de Wetering)

Esther Wegereef is de partner van Dries. Ze is een slimme, stoere vrouw die is opgevoed in een streng gelovig gezin en nu getrouwd is met haar jeugdliefde Jacco. Van jongs af aan wist ze dat ze niet in de wieg was gelegd voor een huisvrouwenbestaan, ook al was dat wat haar ouders voor haar voor ogen hadden. Ze is daarom naar de politieschool gegaan en na werkzaam te zijn geweest als agente is ze nu werkzaam bij de recherche Rotterdam. Esther denkt makkelijk ‘out of the box’ en is goed in de omgang met haar collega’s. Wel heeft ze soms moeite met haar partner Dries; hoe hij leeft zou ze zelf niet kunnen leven.
© 2016 - 2024 Schreef, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hein Roethof, de held rondom preventie van criminaliteitHein Roethof, de held rondom preventie van criminaliteitWeleens gehoord van de Hein Roethofprijs? Überhaupt weleens gehoord van Hein Roethof? Je bent vast niet de enige. Hendri…
Tennis - Esther VergeerTennis - Esther VergeerEsther Vergeer is ongetwijfeld de beste Nederlandse rolstoeltennisster ooit. Al vanaf 1998 staat zij eerste op de wereld…
Het lied 'Hij heeft gewonnen, de Zilvervloot'!Het lied 'Hij heeft gewonnen, de Zilvervloot'!In het begin van de twintigste eeuw verschenen allerlei liedbundels, met liederen voor school, vereniging en gezin. Eén…

De Mol: hoe een format na 13 jaar pauze overeind blijftDe Mol: hoe een format na 13 jaar pauze overeind blijftOp 1 februari 2016 keerde De Mol na dertien jaar terug op de Vlaamse televisie. Niet langer op de openbare omroep, maar…
Wie is de Mol? 2016 - het spel, kandidaten en opdrachtenWie is de Mol? 2016 - het spel, kandidaten en opdrachtenWie is de Mol? is een programma uitgezonden om 20:30 op NPO1 waarbij kandidaten proberen geld te verdienen voor de pot.…
Bronnen en referenties
  • AVROTROS Flikken Maastricht. http://www.avrotros.nl/flikkenmaastricht/home, bezocht op 09-01-2016
  • Televizier. http://www.televizier.nl/nieuws/tv-series/flikken-rotterdam-een-ruige-politieserie-met-een.8560169.lynkx, bezocht op 09-01-2016
Schreef (7 artikelen)
Gepubliceerd: 11-01-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.