Kleine Einsteins

Kleine Einsteins (Little Einsteins) is een leuke kinderserie waarin veel klassieke muziek voorkomt. Vier begaafde kinderen beleven samen met hun luchtschip de meest spannende avonturen. Kleine Einsteins is een hele leuke, leerzame serie vol met muziek waarin 4 kinderen samen met hun luchtschip allerlei avonturen bleven. Kleine Einsteins houden van klassieke muziek en kunst. De achtergronden in de serie bevatten dan ook veel schitterende landschappen en mooie monumenten.

Serie

Deze serie is schreven voor 3 tot 6 jarigen waarin een educatieve achtergrond is verwerkt. Klassieke muziek voert in deze serie de boventoon. Klassieke muziek stuurt het hele verhaal waardoor de televisiekijker op een leerzame manier kennis maakt met klassieke muziek. De kijkertjes wordt gedurende de serie gevraagd om te klappen, zingen, dansen en neuriën.

Kleine Einsteins

In deze getekende serie spelen 4 begaafde kinderen en hun luchtschip de hoofdrol. Ieder kind heeft een bijzondere muzikale gave.

Leo

Leo is 6 jaar en samen met zijn dirigentenstokje is hij de organisator van de hele groep. Door zijn ruime kennis aan muziek kan hij zijn vrienden leiden langs moeilijke opdrachten en uitdagingen.

Annie

Annie is 4 jaar en daarmee de jongste van de groep. Zij houd van avontuur en is het zusje van Leo. Annie kan heel goed zingen en tovert zo een liedje te voorschijn. Zij is nergens bang voor en maakt zich nooit zorgen.

Quincy

Quincy is 5 jaar en Leos beste vriend. Hij is van Afrikaanse afkomst en de lolbroek van de hele groep. Quincy kan bijna alle muziekinstrumenten bespelen, een muzikaal wonder.

June

June is 6 jaar. Zij is van Aziatische kom af. June kan als de beste dansen met haar sprongen en sierlijke bewegingen bepaald zij mede de richting van hun avonturen. June is tenger maar weet altijd haar mannetje te staan.

Raket

Als laatste is er nog Raket het luchtschip. Raket brengt de kinderen overal op de wereld naar toe. Hij heeft coole gagets en allerlei technische snufjes die de kinderen kunnen helpen bij al hun avonturen.

Aflevering

De eerste aflevering werd uitgezonden op 30 oktober 2006 op Ketnet. Op dit moment is dit ook de enige zender die Kleine Einsteins uitzend. De afleveringen, die 20 minuten duren, bevatten regelmatig grote kunstwerken van onder andere:
  • Van Gogh
  • Monet
  • Hokusai

Ook de muziek komt van muzikale groot meesters onder andere:
  • Mozart
  • Brahms
  • Beethoven

In ieder aflevering staat 1 componist centraal. De televisiekijker raakt bekent met ritmes en bepaalde sferen. Ook leren de kijkertjes verschillende muziek soorten te herkennen onder andere:
  • crescendo (aanzwellend)
  • diminuendo (uitdovend)
  • allegro (snel)
  • adagio (langzaam)

Kleine Einsteins is zeer leerzaam, maar ook sfeervol en leuk om te zien.
© 2008 - 2024 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mens Albert Einstein, een biografieDe mens Albert Einstein, een biografieEinstein was een groot natuurkundig genie. Hij was zo geniaal dat er zelfs opvoedkundige programma's naar hem genoemd zi…
Hoe kunnen kinderen leren van Sesamstraat?Hoe kunnen kinderen leren van Sesamstraat?Het Amerikaanse programma Sesame Street werd in 1969 bedacht om kinderen met onderwijsachterstanden te helpen. De serie…
BabyTV, leerzaam en educatiefBabyTV, leerzaam en educatiefVeel ouders zijn erop tegen dat hun baby/kind al op jonge leeftijd televisie gaat kijken. En toegegeven, ik was ook zo'n…
Tekenfilms van vroeger: ken jij ze nog?Tekenfilms van vroeger: ken jij ze nog?Wat was dat toch een mooie tijd. Vroeger was alles beter en mooier, ja zelfs de tekenfilms gaven je een warm gevoel. Teg…

Friends, algemene informatieHet is een van de bekendste televisieseries aller tijden. Het werd gekeken door miljoenen mensen over de hele wereld, F…
Dora the ExplorerDora the ExplorerDora the Explorer is een tekenfilm voor jonge kinderen met een educatieve achtergrond. Dora beleeft met haar beste vrien…
Reacties

Inge Sonneveld, 03-06-2009
Ik vind het een steengoed programma en hoop dat jullie nooit stoppen. Mijn zoon van bijna 10 is er verslaafd aan en dan vooral de muziek vind hij leuk en de muziektermen die jullie gebruiken. Die muziekstukken zijn die ergens te koop? En welke zijn dat precies? Reactie infoteur, 06-06-2009
Muziek stukken zijn meestal in muziek winkels te koop. Ook op Marktplaats is er veel te vinden.
De muziekstukken die in Kleine Einsteins gebruikt worden zijn variërend van Mozart, Back, Beethoven of Vivaldi enz. Als het goed is wordt aan het begin en aan het einde van de serie genoemd om welk muziekstuk het gaat. Zo zijn ze makkelijk te achterhalen.

Manuela Grubesic, 27-03-2008
Onze kleine einstein Emma is helemaal verzot op de serie van Belgie, zeer jammer dat je geen dvd hiervan te bestellen is. Groetjes van een verdrietige Kleine Einstein fan. Reactie infoteur, 21-04-2008
Ik ben er achter gekomen dat de DVD besteld kan worden op Proxis.nl. In België is de DVD ook te koop, dan zonder verzendkosten. De kosten voor de DVD zijn 14,99.

Nannie78 (33 artikelen)
Laatste update: 04-04-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.