InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Robinson 2017 - Overleven op een onbewoond eiland

Expeditie Robinson 2017 - Overleven op een onbewoond eiland

Expeditie Robinson 2017 - Overleven op een onbewoond eiland Expeditie Robinson 2017 is de 18e editie van het spel- en overlevingsprogramma, waarbij zestien mensen op een onbewoond eiland zichzelf en elkaar leren kennen. Met spellen, behendigheid- en krachtproeven en de ontberingen van een eiland zonder voorzieningen en met weinig eten, moeten de deelnemers iets meer dan een maand zien door te komen, zonder dat ze worden weggestemd door mededeelnemers. De finaleproef is een uitputtingsslag, waar de laatste drie deelnemers bepalen wie de winnaar wordt. Editie 2017 heeft bekende en onbekende Nederlanders als deelnemers. Een onbekende Nederlander wint en hij wordt daarmee op slag een Bekende Nederlander.

Spel- en overlevingsprogramma op een onbewoond eiland


Expeditie Robinson 2017

Expeditie Robinson 2017 wordt in het najaar van 2017 uitgezonden op de televisie, door RTL5. Er doen vier onbekende Nederlanders aan mee en de overige 15 zijn bekende Nederlanders. Het programma wordt in vijf weken tijd opgenomen op Filipijnse eilanden in de Zuid-Chinese Zee; de expeditieleden zitten 33 dagen op een onbewoond eiland. De exacte locatie maakt RTL niet bekend, omdat er op de eilanden vaker opnames van het programma zijn. Een eiland wordt als Finalisteneiland aangeduid en een eiland wordt Catanawan genoemd.

Selectieweekend

De onbekende Nederlanders die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website van expeditierobinson.nl. Ze moeten een minimaal twee minuten durend filmpje opsturen waar ze zelf op staan terwijl ze een evenwichtsproef op een paal doen. Uit alle inzendingen worden op 24 maart 2017 honderd mensen gekozen die meedoen aan een groot selectieweekend. Daar vindt wederom een selectie plaats en blijven er vier over die als deelnemer meegaan naar het onbewoonde eiland.

Dennis Weening en Nicolette Kluijver

De aankondigingen voor het selectieweekend worden door het presentatieduo Dennis Weening en Nicolette Kluijver gedaan. Dennis Weening was in seizoen 2010 deelnemer aan Expeditie Robinson en werd in seizoen 2012 presentator. Aanvankelijk samen met Evi Hanssen en sinds 2014 met Nicolette Kluijver. Bij de aankondigingen van de voorselectie lijkt het erop dat Nicolette Kluijver ook weer editie 2017 presenteert al is dit in maart 2017 nog niet helemaal zeker. Er werd bij haar een voorstadium van longkanker geconstateerd. In mei 2017 maakt RTL bekend dat Nicolette kankervrij is verklaard en dat ze samen met Dennis de presentatie van ER2017 op zich neemt.

Deelnemers op een onbewoond eiland

Het deelnemersveld bestaat uit bekende Nederlanders en vier mensen die zichzelf hebben aangemeld. Wie mee wil doen moet de video van het paal staan uploaden en opschrijven wie hij of zij is. Vervolgens moet de aanmelder zorgen dat hij zoveel mogelijk steun krijgt van vrienden, familie en kennissen. Dat kan door hartjes te verzamelen. Elk hartje is een stem. Voor de voorselectie van honderd mensen worden de 50 mensen gekozen die de meeste hartjes hebben verzameld, aangevuld met de keuze van het productieteam van nog eens 50 mensen. Die honderd gaan met elkaar naar het selectieweekend.

Wie mag zich aanmelden?

Wie zich aan wilde melden voor Expeditie Robinson moest aan een paar eisen voldoen (de inschrijving sloot 20 maart 2017):
 • minimaal 18 jaar zijn;
 • avontuurlijk zijn;
 • vijf weken achter elkaar beschikbaar zijn;
 • een filmpje opsturen waarin je op een paal staat.

De vier niet bekende Nederlanders die uit de honderd zijn geselecteerd zijn: Herold uit Asten, Carlos uit Oldenzaal, Imke uit Enschede en Marlé uit Houten.

Dennis en Nicolette / Bron: Olivier ThijssenDennis en Nicolette / Bron: Olivier Thijssen
Herald, Carlos, Imke en Marlé / Bron: RTLHerald, Carlos, Imke en Marlé / Bron: RTL
De deelnemers vlnr Roeland, Niels, Carolina, Henk, Joëlle, Richard, Shelly, Marieke, Soundos, Dennis, Kaj, Nicole, Lil’ Kleine, Brace en Anouk / Bron: RTLDe deelnemers vlnr Roeland, Niels, Carolina, Henk, Joëlle, Richard, Shelly, Marieke, Soundos, Dennis, Kaj, Nicole, Lil’ Kleine, Brace en Anouk / Bron: RTL

Wie doen er mee?

Expeditie Robinson 2017 begint op 7 september 2017. De complete deelnemersgroep bestaat uit:
 1. Anouk Hoogendijk - voetbalster
 2. Brace - zanger
 3. Carlos Platier Luna - judoka
 4. Carolina Dijkhuizen - zangeres
 5. Danny Froger - zanger
 6. Henk Poort - zanger
 7. Herold Dat - werkt bij defensie
 8. Imke Wieffer - verloskundige
 9. Joëlle Witsche - model
 10. Kaj Gorgels - vlogger
 11. Lil’ Kleine - rapper
 12. Marieke Elsinga - presentator
 13. Marlé Janssen - onderhandelaar bij de politie
 14. Nicole Buch - presentator en producent
 15. Niels Gomperts - presentator en acteur
 16. Richard Witsche - ex-profvoetballer en trainer
 17. Roeland Fernhout - acteur
 18. Shelly Sterk - verslaggever
 19. Soundos al Ahmadi - cabaretier

Tips van winnares Bertie en Dennis

Bertie is de winnares van editie 2016. Zij geeft enkele tips voor de deelnemers. Dennis Weening deed in 2010 mee. Hij stapte halverwege uit en heeft daar spijt van. Hij geeft tips om anderen te behoeden voor zo’n misstap:
 • Bereid je fysiek goed voor;
 • bereid je mentaal goed voor;
 • leg een voorraadje vet aan, eet goed in aanloop naar de Expeditie;
 • ga niet al te veel sporten in aanloop, want dan verbrand je juist vet;
 • bouw een week voor de Expeditie je suiker- en cafeïnegebruik af;
 • bewaar je geduld;
 • tart je doorzettingsvermogen;
 • schaaf je technische handigheid bij;
 • laat je niet ondermijnen doordat je geen controle hebt;
 • (voor de vrouwen) ga tijdelijk aan de (prik)pil om de menstruatie even uit te stellen tot na de opnames;
 • bedenk, dat als je uitstapt, dat altijd aan je blijft kleven;
 • presenteer je niet te sterk, want dan willen andere deelnemers je kwijt;
 • zorg dat de andere deelnemers je onderschatten en geen bedreiging in je zien;
 • zorg dat je je presenteert als een aanwinst voor de groep;
 • blijf actief en beteken iets voor de groep.

Aflevering 1 - 7 september 2017

ER kent een Kamp Noord (rood) en een Kamp Zuid (geel) en een eiland waar de niet bekende Nederlanders bivakkeren. De deelnemers worden onderworpen aan een zwem-klim-ren-proef als openingsproef en Caroline is de laatste. Zij moet naar het Eiland van de Onbekenden en zich bij de vier Onbekende Nederlanders voegen. In editie 2017 van ER is er geen Afvallerseiland. Wie afvalt gaat meteen naar huis, behalve bij de openingsproef.

Aflevering 2 - 14 september 2017

De Expeditie is nu echt begonnen, de eerste groepjes vormen zich. Lil'Kleine wordt eruit gestemd. Hij vraagt zijn teamgenoten op hem te stemmen, want hij wil naar huis. De rapper verbleef in totaal drie dagen op het ER-eiland.

Aflevering 3 - 21 september 2017

De teams doen een zware proef waarbij ze met een touw aan elkaar vastzitten. Soundos krijgt last van haar claustrofobie als ze onder een bamboerek vast zit. In diezelfde proef moeten de deelnemers over een twee meter hoge muur. Als Brace en Soundos op de bovenkant van de muur hangen, spreken ze af dat ze springen. Brace valt en blesseert zich pijnlijk. Hij gaat nog voor de eilandraad naar huis.

Aflevering 4 - 28 september 2017

Twee expeditieleden van Kamp Noord, Anouk en Henk, zijn ziek. Ze hebben waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Kamp Zuid wil eindelijk wel eens een proef winnen en dat lukt deze keer. Nicole van Kamp Noord wordt weggestemd.

Aflevering 5 - 5 oktober 2017

De kampen worden gehusseld en de mensen van het Eiland van de Onbekenden moeten aan de bak. Ze moeten een evenwichtsproef doen en Imke wint. Zij mag de plaats innemen van Henk, die na het verliezen van de proef door Kamp Zuid, uit het spel wordt gestemd. Van het oude kamp Noord en Zuid worden twee nieuwe teams van vijf geformeerd en Richard en Joëlla zitten nu elk in een ander kamp. Soundos wordt niet in een van deze kampen gekozen. Omdat ze geen proef heeft verloren en ook niet is weggestemd, hoeft ze niet direct naar huis maar vertrekt ze naar het Eiland van de Onbekenden. Daar wacht haar de proef met de evenwichtsbalk, de proef die Imke wint.

Aflevering 6 - 12 oktober 2017

De proef tussen Noord en Zuid is een waterproef met kokosnoten. Noord wint nipt de proef en Zuid moet naar de eilandraad. Joëlle wordt naar huis gestemd. Roeland maakt op het strand een poppenkast en speelt voor zijn teamgenoten. Op het Eiland van de Onbekenden moet ook weer een proef gedaan worden. Carlos wint de proef op de evenwichtsbalk en komt in het team bij zijn maatje Imke.

Aflevering 7 - 19 oktober 2017

Op het Eiland van de Onbekenden spannen de drie vrouwen (Carolina, Soundos en Marlé) samen tegen Herold, die het wat moeilijk heeft. Ze opperen om maar zo weinig mogelijk te eten, om daar alvast aan te wennen. Herold trapt er in. De dames hopen zo Herold te verzwakken om hem te kunnen wippen. De vier van het Eiland der Onbekenden moeten weer de evenwichtsproef doen en Herold wint. Hij gaat Kamp Noord versterken. Carlos komt op Kamp Zuid aan en wordt herenigd met Imke. Kamp Zuid wint de immuniteitsproef met de katapult, dankzij het geweldige werk van Imke. Zij beheerst het balansspel met de bal als geen ander. Noord moet naar de eilandraad. Niels geeft op de eilandraad zijn gouden munt aan Roeland, zodat alle stemmen op hem komen te vervallen. Roeland krijgt de meeste stemmen, maar kan blijven. Richard krijgt twee stemmen en moet naar huis.

Aflevering 8 - 26 oktober 2017

In deze aflevering is de samensmelting. De teams worden samengevoegd en op het Eiland van de Onbekenden strijden de drie laatste eilanders om een directe plek in het grote team. Carolina verliest de proef op de evenwichtsbalk en moet direct naar huis. Soundos wint en gaat naar de samensmelting. Marlé moet nog een proef doen tegen de verliezer van de samensmeltingsproef van Kamp Noord en Kamp Zuid. Dat is Shelly. De eet- en puzzelproef die Shelly en Marlé uitvechten wordt gewonnen door Shelly, waardoor Marlé de samensmelting net niet haalt. De twee kampen moeten roeien, hardlopen en een touwpuzzel oplossen. Niels is de snelste en de eerste die een plek in de samensmelting verovert en hij is de eerste die naar het Finale Eiland mag. Na de proef volgt het eetfestijn, waar Shelly op het nippertje kan aansluiten. Na haar eetproef met enorme kokoswormen, embryoeieren en kippenpoot kan ze aanvallen op het lekkers dat nog op tafel staat.

Aflevering 9 - 2 november 2017

De groep gaat naar het Samensmeltingseiland, Catanawan. Ze moeten een torenproef doen, een individuele immunitietsproef, en trappen maken. Wie het eerste de vlag in de top aanraakt wint immuniteit en mag rechtstreeks naar Finalisteneiland. Dat is Kaj. Niels zit al op het Finalisteneiland en geniet van het hutje, de matras en van het eten van krabben en schelpdieren en hij wil zijn krabbenvlees niet met Kaj delen. Bij de eilandraad krijgt Marieke de meeste stemmen en niet Soundos of Herald, zoals de anderen allemaal dachten. Marieke moet naar huis.

Aflevering 10 - 9 november 2017

Kaj en Niels zitten samen op Finalisteneiland. De andere expeditieleden moeten een immuniteitsproef doen die gaat om kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Ze moeten op kokers aan een groot bord hangen, terwijl gedurende het spel steeds een koker moet worden verwijderd en er dus steeds minder steunpunten aan het bord zitten. Soundos valt als eerste af. Shelley wint de proef en daarmee immuniteit. Zij mag naar Finalisteneiland en moet daar met Kaj of Niels een proef doen. De verliezer moet terug naar de andere kampleden. Ze kiest Niels als tegenstander. De proef is een bouw-puzzelproef en Niels heeft de toren als eerste af. Shelley moet terug naar de groep. Anouk wordt uit het spel gestemd.

Aflevering 11 - 16 november 2017

De strategie om Anouk eruit te stemmen wordt Imke kwalijk genomen. Roeland is woest op haar. Later biedt Roeland zijn excuses aan Imke aan. Danny heeft een slijmbeursontsteking aan zijn linkerarm. Hij krijgt zijn arm in een doek. De immuniteitsproef is een uithoudingsproef. De deelnemers zitten op een as die ronddraait en houden zich aan een stang boven hun hoofd vast. Carlos wint de proef en vertrekt met een ananas naar Finalisteneiland. Hij duelleert met Niels. Ze moeten met twee scharnieren, duwend of trekkend, een pin vast houden. Carlos wint en Niels gaat naar de groep terug. Op de eilandraad wordt Imke uit het spel gestemd.

Aflevering 12 - 23 november 2017

Niels zit weer in de groep. Hij stoort zich aan Roeland en Roeland stoort zich aan Niels. Hij ziet het liefst Herald als eerste vertrekken, dan Roeland en daarna Soundos. Danny heeft nog last van zijn arm. De immuniteitsproef is een stormbaan, evenwichtsbalk, behendigheidsproef en puzzel ineen. De puzzel komt vrij als er genoeg water in een ketel is gegooid. Hoe groter de koker om water te halen hoe zwaarder het parcours. Niels en Herald zien de proef helemaal zitten en zijn er alle twee gebrand op om te winnen. Niels heeft de puzzel als eerste af en wint immuniteit. Hij gaat weer naar Finalisteneiland. Niels gaat het duel aan met Carlos. Ze moeten precies 200 gram van een gebraden kip eten. Niels zit het dichtst bij de 200 gram en wint de proef. Carlos gaat terug naar de groep. Danny vraagt aan de groep om hem naar huis te stemmen. Hij heeft te veel last van zijn arm en slaapt slecht. Hij krijgt twee stemmen en die zijn genoeg; hij mag naar huis.

Aflevering 13 - 30 november 2017

De groep op Catanawan krijgt van twee vissers een tonijn. Ze maken er een feestmaal van. Niels en Kaj op Finalisteneiland krijgen ook een vis. Roeland, Herald, Soundos, Shelly en Carlos moeten weer een immuniteitsproef doen: armen achter de rug, naar voren leunen en blijven hangen. Tijdens de proef komen ze steeds verder naar voren te hangen. Soundos is als eerste af en Carlos wint immuniteit. Hij reist weer naar Finalisteneiland en krijgt een schaal met groente mee. Roeland en Shelly krijgen ruzie, omdat Shelly het matrasje van Carlos wil gebruiken en Roeland het al heeft ingepikt. Roeland is ook boos omdat hij vindt dat Shelly te weinig doet. Zij was ziek van ontstekingen op haar bil. Carlos gaat tegen Kaj strijden om de plaats op Finalisteneiland te behouden. Ze moeten vuur maken bij The Last Man Standing, het grote beeld in het water. Carlos verliest en moet weer naar Catanawan, naar de groep en naar de eilandraad. Herald wordt naar huis gestemd.

Aflevering 14 - 7 december 2017

Kaj en Niels hebben honger op Finalisteneiland. Roeland en Shelly botsen nog steeds. Roeland beleeft plezier aan het manipuleren en Shelly moet daar niets van hebben. Carlos steelt banaantjes. Hij hoopt dat hij de proef wint, dan wil hij het extra eten meenemen naar Finalisteneiland. De groep van Soundos, Shelly, Carlos en Roeland doet de allerlaatste immuniteitsproef, met knopen ontwarren, ringen gooien die de kooi openen. Er moet een sleuteltje gezocht worden van een hangslot en via een rad moet een bootje op het droge gesleept worden. Carlos wint immuniteit. Hij mag weer naar Finalisteneiland. Soundos, Shelly en Roeland krijgen post van thuis en dat emotioneert ze alledrie. Carlos daagt Niels uit voor het duel. Het is een proef met een zandloper. Ze moeten inschatten hoe lang de zandloper erover doet om leeg te zijn en dan met een fakkel een vuur aansteken. Ze worden afgeleid door beelden van thuis. Uiteindelijk is Niels de winnaar. Bij de eilandraad wordt Roeland weggestemd, een dag voor de halve finale.

Aflevering 15 - 14 december 2017

Kaj en Niels moeten op Finalisteneiland duelleren bij de Last Man Standing om een plek in de finale. Kaj wint en Niels moet zich bij de overige drie voegen voor de halve finale. Carlos, Soundos en Shelly moeten hun spullen pakken en verlaten het eiland voor de proef. De vier worden vastgebonden aan een paal. Ze moeten zich bevrijden, puzzelen, een parcours lopen, een dolk vinden en tot slot de dolk in een blok naast de Last Man Standing plaatsen. De strijd gaat om een plek in de finale. Soundos wint en is de tweede finalist.
Carlos, Shelly en Niels moeten nog een proef doen om te bepalen wie de derde finalist wordt. Het is de evenwichtsproef op de balk. Niels valt er als eerste af, dan valt Shelly. Carlos zit in de finale. Op Finalisteneiland maken Kaj, Soundos en Carlos een kampvuur en eten de hamburgers die Carlos meekreeg en drinken de biertjes.

Aflevering 16 - 21 december 2017

De finalestrijd gaat tussen Carlos, Niels en Soundos. Er moeten kogels verzameld worden waarmee drie doelen geraakt moeten worden die bij een goed schot ontploffen. Wie dat het eerst lukt is Robinson 2017. Carlos wint en is Last Man Standing.

Uitspraken van de Expeditieleden

Joëlle - 'In het echte leven zou je elkaar nooit zo naaien.'
Richard - 'Je kunt niemand vertrouwen. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.'
Roeland - 'Roepie roepie aan de zijlijn, hangie hangie in het water.'
Soundos - 'Wraak is de enige emotie die me op de been houdt.'
Richard - over dochter Joëlle: 'Pappa gaat iets voor je bedenken om je er zo lang mogelijk in te houden.'
Kaj - 'Imke uit Enschede, precies wat we nodig hebben.'
Kaj - nadat er een kam bananen en een ananas is gevonden: 'Ik weet niet wat Imke heeft, maar ze maakt het hele eiland vruchtbaar.'
Kaj - nadat zijn team de proef verliest en zij naar de eilandraad moeten: 'Moet ik weer met iedereen de bosjes in.'
Soundos - 'Als ik labiel ben, oh, dan wordt het echt niet meer gezellig.'
Niels - 'Ik besef dat je in dit spel niet alles moet delen.'
Niels - tegen Marieke - 'Over alle bananen die ik uit de boom haal zwaai jij nu de scepter.'
Imke - 'Tukkers rule!'
Soundos - 'Hallo, anti-Soundosclub, ik ben er nog!'
Roeland - 'Het is zo'n voorrecht om dit mee te mogen maken.'
Roeland - als Herald in een bootje aankomt: 'Tanig, benig en ferme blik in de ogen. Ik dacht: "Slecht nieuws, slecht nieuws."
Niels - als Herald nog net niet is aangeland: 'Zullen we snel de bananensap opdrinken?'
Soundos - na haar proefwinst: 'Sorry schatjes thuis, mama komt nog niet thuis.'
Niels - over de matras in het hutje op Finalisteneiland - 'Dit is zó goed voor mijn rug.'
Kaj - over Niels op het Finalisteneiland - 'Hij zit daar als een verwaarloosde chefkok.'
Kaj - over Niels die zijn krabben niet wil delen - 'Rustig joh, vreet ze lekker zelf op.'
Niels - 'Dit voor jouw neus nu opeten vind ik humor.'
Imke - over Herald - 'Hij heeft niet een lange houdbaarheidsdatum.'
Herald - 'Marieke en Roeland zijn koningin en koning van het kamp.'
Roeland - over Herald, die voelt dat hij kans loopt uit het spel gestemd te worden - 'Herald is verzenuwd.'
Roeland - 'Herald is aangeschoten wild en dat wordt verscheurd door honden.'
Roeland - 'Ondanks die enorme dikke plaat voelt Soundos toch wel dingen.'
Herald - 'No fire, no heat.'
Kaj - over Niels - 'Die oude Neanderthaler weet wel een hoop.'
Roeland - 'Herald is uitgekleed, die heeft geen stem meer over.'
Niels - 'Zitten we hier met twee ADHD'ers een kokosnootje te fileren.'
Imke - 'Anouk liegt ons voor. Nou, dan kan je hem krijgen!'
Carlos - 'De messen zijn geslepen. Aanpakken, die lui!'
Roeland - nadat Anouk is weggestemd - 'Ik ga Imke stukmaken, ik ga Imke beschadigen. Imke goes down!'
Roeland - over Imke's maatje Carlos - 'Carlos duwt jou glimlachend onder een bus als hij daarmee kan winnen.'
Niels - over een ananas - 'Dit is een voedselorgasme.'
Herald - over de proef met draaiende as - 'Een meesterlijke proef.'
Kaj - gist wie er in het bootje zit (het is Carlos) -'Als het Shelley is lach ik de kokosnootjes uit mijn broek.'
Soundos - hoort een kever fluiten - 'Denk je dat ik tot rust kom in de rimboe. Dit is gewoon een fluitketel.
Roeland - over Niels die terug is in de groep - 'Niels is terug, het is als het weer. Het is of te koud of te heet.'
Kaj - over Niels - 'Het is wel een beetje een mafkaan.'
Danny - bij de proef - 'Ik denk dat er een gat in mijn ketel zit.'
Roeland - tegen Herald - 'Jij bent de Kneteman van Robinson.'
Roeland - 'Ik ben net als Herald, een blinde darm, die alleen maar kan spelen met kaarten van anderen.'
Carlos - nadat hij hoort dat Imke eruit is gestemd - 'Ik moet naar de finale.'
Danny - vraagt of de groep hem eruit stemt, maar de groep wil niet - 'Als een soort Louis van Gaal denk ik, ben ik nou zo slim of zijn jullie zo dom.'
Danny - als hij merkt dat de groep geen stem aan hem wil verspillen - 'Ik heb vijf stemmen; jullie gaan naar de slachtbank.'
Roeland - 'We willen elkaars gezicht ook wel eens in een blender drukken.'
Kaj - over de grote tonijn die ze krijgen van twee vissers - 'Daar werk je jezelf de schuldsanering in, als je dat in een restaurant bestelt.'
Kaj - 'We gaan hier nooit meer weg, Niels!'
Kaj - met Niels bij het kampvuur op Finalisteneiland, mijmerend over het jezelf en de anderen tegenkomen - 'Soms ben je het slechtste van jezelf, op zo'n eiland, zonder eten.'
Roeland - 'Het is een spel, dames en heren.'
Kaj - 'Niels is zo chagrijnig als een non die al 25 jaar geen seks heeft gehad.'
Kaj - 'Donder nou eens op, rotvlieg, je ziet toch dat ik het zwaar heb.'
Kaj - 'Op het moment dat de spieren beginnen te zeuren, spreek ik ze vaderlijk toe om te zeggen: "Hee, kappen nou!"'
Soundos - 'Ik zie ze struggelen en ik denk 'Lets go, Soundos!'
Soundos - 'Soundos, the come back kid.'
Soundos - op weg naar het Finalisteneiland, tegen de drie overgeblevenen - 'Laters!'
Kaj - gokt wie op het Finalisteneiland komt - 'Ik verwacht Carlito of de kleine krabbenvanger.'
Shelly - als Niels wiebelt op de evenwichtsbalk - 'Niels wiebelt, ik denk "jij, oppermeester der Robinsons?"'
Niels - als hij net niet de finale haalt - 'Story of my life, altijd net niet.'
Niels - 'Geen winnaar zonder een verliezer.'
Kaj - raadt wie uit het bootje stapt op Finalisteneiland - 'En het is Carlos, die oude brulaap.'
Soundos - 'Ik heb geleerd dat ik durf op mijn bek te gaan.'
Kaj - 'Je moet jezelf een beetje uitlachen als je het zwaar hebt.'

Expeditie Robinson 2017

Legenda
A. Zuid-Chinese Zee
B. Catanawan

Lees verder

© 2017 - 2020 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Expeditie Robinson is een realityshow waarin een groep deelnemers moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Door p…
Expeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatorenExpeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatorenIn september 2019 start een nieuwe serie uitzendingen van het overlevingsprogramma Expeditie Robinson, het 20ste seizoen…
Filipijnen – Duizenden eilanden en zwemmen met zeekoeienFilipijnen – Duizenden eilanden en zwemmen met zeekoeienDe Filipijnen zijn een eilandengroep die bestaat uit 7107 eilanden. Van al die eilanden, die over het algemeen bestaan u…
Kandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenKandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenHet nieuwe seizoen van Wie is de Mol? wordt elk jaar opgenomen in het voorjaar of de zomer. Seizoen 17 moet opgenomen zi…
Kinderfeestje met thema: Overleven op een onbewoond eilandIs je kind in de zomer jarig? En houd je ervan om met de kinderen naar buiten te trekken? Met niet al te hoge kosten? Ga…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Expeditie Robinson
 • http://www.expeditierobinson.nl Geraadpleegd op 9 maart 2017
 • http://valda.nl/zo-kan-jij-je-t-beste-voorbereiden-op-expeditie-robinson-volgens-bertie-en-dennis Geraadpleegd op 9 maart 2017
 • http://www.tvgids.nl/vier-onbekende-nederlanders-in-expeditie-robinson-2017/artikel/127744/?cookieoptin=true Geraadpleegd op 9 maart 2017
 • https://www.facebook.com/pg/ExpeditieRobinsonRTL/about/?ref=page_internal Geraadpleegd op 9 maart 2017
 • http://www.omropfryslan.nl/nieuws/704616-friezen-onderweg-naar-expeditie-robinson lGeraadpleegd op 9 maart 2017
 • Afbeelding bron 1: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 2: RTL
 • Afbeelding bron 3: RTL

Reageer op het artikel "Expeditie Robinson 2017 - Overleven op een onbewoond eiland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 15-12-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!