Personages in de tv serie 'Kinderen geen bezwaar'

Personages in de tv serie 'Kinderen geen bezwaar' Kinderen geen bezwaar is een Nederlandse komedieserie, geschreven door Haye van der Heyden. Tussen 2004 en 2013 werden de afleveringen uitgezonden. De serie speelt zich af binnen een Nederlands gezin, bestaande uit Maud Zegers, Gerard van Doorn, Julia Zegers, Daan van Doorn en Inke de Jong. Daarnaast zijn er verschillende personages die regelmatig terugkomen, namelijk Grote Oma, Sinan, Jules en Tom. Het gezin wordt ook regelmatig bezocht door bekende gasten zoals Frans Bauer, Ome Willem, Hans Klok en John Kraaijkamp senior. In elke aflevering is er sprake van een (voor velen herkenbaar en klein) probleem of dilemma dat op een komische manier benaderd wordt. Aan het einde van de aflevering is het probleem of dilemma vaak op een creatieve manier opgelost.

Over de serie

De serie bestaat uit 210 afleveringen, verdeeld over 9 seizoenen. Haye van der Heyden heeft alle afleveringen geschreven. In aflevering 150 speelt hij zelf een rol.

Haye van der Heyden

Haye van der Heyden is in 1959 geboren in Bilthoven. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en is bekend om zijn komische toneelstukken, (kinder)boeken en series. Enkele bekende werken van hem zijn:
  • Kees en Co (komedieserie)
  • Baantjer (misdaadserie)
  • In de Vlaamse pot (komedieserie)
  • Kusjes (kinderboek)

Personages in de serie

De serie speelt zich af binnen een Nederlands gezin. In elke aflevering staat een probleem centraal waar een of meerdere gezinsleden mee worstelen. Samen proberen ze dit probleem op te lossen. Hierbij komen de gezinsleden voor komische situaties te staan. Elk personage in de serie heeft een uitgesproken karakter, dat in elke aflevering een beetje wordt uitvergroot.

Maud Zegers

Maud wordt gespeeld door Anne-Mieke Ruyten. Maud speelt de hoofdrol in alle seizoenen van de serie en heeft een relatie met Gerard van Doorn. Ze werkt fulltime in een praktijk aan huis als therapeute. Ze is erg direct naar zowel haar cliënten als de overige gezinsleden en zegt waar het op staat. Maud gaat confrontaties niet uit de weg, ze zoekt ze juist op. Dit is vooral het geval bij haar partner Gerard en bij haar dochter Julia.

Gerard van Doorn

Gerard van Doorn (Alfred van den Heuvel) is getrouwd met Maud Zegers. Uit zijn vorige huwelijk heeft hij een zoon, genaamd Daan. Gerard is huisman en verzorgt de kinderen en Maud. Hij is gevoelig, meelevend, snel van slag en trekt zich het leed in de wereld erg aan. Hij voelt zich vaak niet serieus genomen door Maud en heeft dan ook vaak conflicten met haar. In een latere aflevering blijkt Gerard op mannen te vallen. Dit is echter maar van korte duur, hij besluit uiteindelijk toch bij Maud te blijven.

Julia Zegers

Julia wordt gespeeld door Céline Purcell. Ze is een knappe, zelfverzekerde vrouw die niet op haar mondje is gevallen. Julia heeft dan ook vaak een nieuwe vlam aan de haak geslagen. Deze kunnen echter vaak niet voldoen aan de hoge eisen van Julia, waardoor de relatie vaak maar van korte duur is. Achter haar koele, zelfverzekerde gedrag schuilt een onzeker Julia, die stiekem verliefd is op haar stiefbroertje Daan.
In aflevering zes van seizoen drie vertrekt Julia naar Spanje. In het vierde seizoen komt ze weer even terug, waarna ze bij haar vriend in Amsterdam gaat wonen. Aan het einde van het seizoen komt Julia weer thuis wonen. Ze wordt moeder, maar laat de zorg voor haar kind over aan Inke, de vriendin van Daan. In de laatste aflevering trouwt Julia met Daan.

Daan van Doorn

Daan wordt gespeeld door Joey van der Velden. Hij is de zoon van Gerard en de stiefbroer van Julia. Daan is zachtaardig en verliefd op Julia. Hij probeert haar dan ook steeds voor zich te winnen. Af en toe lukt het hem om nader tot Julia te komen, maar dit loopt steeds uit op niets. Daan laat zich graag verzorgen in huis en is liever lui dan moe. Hij krijgt een relatie met Inke, maar blijft eigenlijk toch verliefd op Julia. In de laatste aflevering trouwt hij met Julia.

Inke de Jong

Inke (Bobbie Koek), heeft geen goede relatie met haar moeder. Ze krijgt een relatie met Daan en trekt vervolgens bij het gezin van Daan in, om zo haar moeder te ontlopen. Inke is ruimdenkend en heeft alles over voor Daan. Inke vindt het ook niet erg dat Daan een zwak heeft voor Julia. Wanneer Julia een zoontje krijgt, zorgt Inke voor deze baby.
© 2017 - 2020 Lenemarlin8, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Herfstliederen zingen met ouderen met dementieHerfstliederen zingen met ouderen met dementieMuziek en zeker liedjes zingen kan bij mensen en dus ook bij ouderen met dementie t.g.v. bijvoorbeeld de ziekte Alzheime…
De invloed van het nieuws op kinderenDe invloed van het nieuws op kinderenHet ligt voor de hand: kinderen worden wijzer door regelmatig het nieuws te kijken, zodat zij op de hoogte blijven van d…
Televisie wordt komkommertijdmijn kijk opTelevisie wordt komkommertijdAls de vakantiemaanden er aan komen betekent dit automatisch voor de televisie dat Hilversum er in zín geheel vandoor ga…
Kinderen Tegen Kinderen, NeverkindrecensieKinderen Tegen Kinderen, NeverkindKinderen Tegen Kinderen bracht op 24 maart 2010 de cd Neverkind uit. De uit louter volwassenen bestaande band kreeg volo…

TV-serie: Big Little LiesTV-serie: Big Little LiesIn de Amerikaanse miniserie Big Little Lies lijken drie moeders een perfect leven te leiden. Ze hebben succesvolle echtg…
Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Expeditie Robinson is een realityshow waarin een groep deelnemers moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Door p…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
  • Kinderen Geen Bezwaar Compleet (Deel 1 t/m 13) dvd box

Reageer op het artikel "Personages in de tv serie 'Kinderen geen bezwaar'"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lenemarlin8
Gepubliceerd: November 2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!