Julia's tango: bruisend, gepassioneerd en emotioneel

De plaats waar deze Nederlandse serie zich afspeelt is het bruisende Buenos Aires in Argentinië. In deze megastad volgen we het leven van vier mooie, karakteristieke dames die samen een Bed&Breakfast zijn begonnen (Casa Bocquero), met alle emotionele gebeurtenissen daarom heen. waarschuwing: onderstaande tekst bevat spoilers!

Algemeen

Julia’s tango is een Nederlandse dramaserie die sinds maart 2007 wordt uitgezonden op de zender Net 5. Het is elke maandag te zien om 21.25 uur. De serie is een productie van Endemol en stelt thema’s als liefde, vriendschap, seks en familie centraal. De serie is nu bezig met het tweede seizoen, het eerste seizoen is al verschenen op dvd.

Verhaal

Seizoen 1

In seizoen 1 zien we hoe de levens van vier vrouwen bij elkaar komen, wanneer Julia en Marjolein naar Buenos Aires afreizen. Ze besluiten met zijn vieren een Bed&Breakfast te beginnen. In het begin is het voor de vrouwen enigszins wennen in de stad en ook de taalbarrière maakt het niet echt gemakkelijk, maar langzaam maar zeker beginnen ze er meer plezier in te krijgen. De problemen kruipen echter al snel omhoog. Julia twijfelt aan haar relatie met Bas. Ze is verliefd geworden op de Argentijn Raúl, maar wanneer Bas plotseling langskomt staat ze ineens voor een moeilijke keuze. Ook het liefdesleven van Pia gaat niet helemaal over rozen. Ze wordt smoorverliefd op de aantrekkelijke Diego, maar verbreekt haar relatie met hem wanneer ze ineens gevoelens krijgt voor een vrouwelijke gast. Dan blijkt ineens echter dat Diego een relatie met deze vrouw is begonnen, en Pia kleurt groen van jaloezie. Jacqueline heeft problemen met Eric, haar echtgenoot. Ze wil dolgraag kinderen, maar heeft een miskraam gehad en is hier nog erg van slag van. Marjolein voelt zich helemaal in haar element in Buenos Aires, totdat haar moeder langskomt. Tot grote ergernis van Marjolein begint haar moeder over alles haar mening te verkondigen.

Seizoen 2

Met casa Boquero gaat het prima. Er zijn nieuwe kamers klaar en Bas blijft in Buenos Aires om fietsexcursies voor de gasten te organiseren. Julia wil echter meer en sluit een lening af bij Raúl om het opknappen van extra kamers te financieren. Maar wanneer Raúl erachter komt dat Julia terug is bij Bas, komt hij terug op de afspraak en eist het geld terug. Marjolein en Pieter zijn van plan te gaan trouwen. Frederique, de zus van Pieter, komt langs en heeft het duidelijk niet zo op de aanstaande van haar broer. Dan slaat het noodlot toe; tijdens een partijtje dollen in het park wordt Pieter onwel en hij sterft in het ziekenhuis. Voor Pia breekt een moeilijke tijd aan; ze is namelijk zwanger van Diego. De nadelen van de zwangerschap komen al snel haar neus uit, wat haar humeur zeker niet ten goede doet. Ze heeft al besloten dat het kind na de geboorte alleen door zijn vader Diego wordt opgevoed. Jacqueline is fanatiek bezig het merk Bocquero wijn op de markt te brengen. Zij en Eric zijn uit elkaar, maar ze heeft er moeite mee om het los te laten.

Cast

Julia Marsman (Kim Pieters)

Kim Pieters speelt de vrouw die met het hele Bed&Breakfast idee op de proppen kwam, Julia Marsman. Voordat Julia naar Buenos Aires kwam was ze een succesvolle advocate en had ze al 11 jaar een relatie met Bas. In Argentinië valt ze echter al snel voor de charmes van Raúl. Wanneer Bas plotseling voor haar neus staat, lopen de spanningen voor Julia hoog op; blijft ze bij Bas, of gaat ze voor Raúl? Van de vier vrouwen is Julia het meest fanatiek met de Casa bezig, dit soms tot grote ergernis van de anderen. Ze is te omschrijven als gedreven, koppig en verantwoordelijk, maar wel gevoelig.

Marjolein Kramer (Peggy Vrijens)

De rol van Marjolein Kramer is weggelegd voor Peggy Vrijens. Marjolein gaat voor een weekje naar Buenos Aires en tot haar grote verrassing besluit haar beste vriendin Julia met haar mee te gaan. In het vliegtuig ontmoet ze Pieter, waarmee ze in Argentinië een relatie begint. Marjolein leidde een beschermd leven en haar moeder had een grote invloed op de beslissingen die ze maakte. Nu ze in Buenos Aires is, begint Marjolein losser te worden en meer het heft in eigen handen te nemen. Ze is een lieve, vrolijke vrouw die altijd denkt aan anderen. Ze houdt niet van wijn.

Pia Zonneveld (Tina de Bruin)

Tina de Bruin speelt Pia, de speelse, flirtende durfal. Pia is het achternichtje van Julia en woonde samen met haar tante Maria in het huis waar ze nu de Casa Bocquero van hebben gemaakt. Ondanks Pia’s vrijgevochten karakter is ze niet zorgeloos. Haar liefdesleven werpt namelijk nog wel eens twijfel en onzekerheid op. Ze voelt zich sterk aangetrokken tot de aantrekkelijke bouwvakker Diego. Wanneer Pia het gevoel heeft met haar rug tegen de muur te staan, kan ze behoorlijk temperamentvol uit de hoek komen.

Jacqueline Hoogland (Miryanna van Reeden)

Van de vier dames komt Jacqueline, gespeeld door Miryanna van Reeden, het meest volwassen over. Ze heeft dan ook al het nodige voor de kiezen gehad; ze heeft een miskraam moeten doorstaan en haar relatie met Eric is niet meer wat het was. Ondanks de problemen in haar leven probeert Jacqueline door te zetten en doet ze haar best in de Casa. Haar sterkste eigenschappen zijn haar flexibiliteit en haar doorzettingsvermogen, en die heeft ze in deze tijden hard nodig.


Pieter van der Meulen (Frederik Brom)

Pieter van der Meulen is de vriend (en later verloofde) van Marjolein, die zij ontmoet in het vliegtuig op weg naar Buenos Aires.

Eric Hoogland (Chris Tates)

Eric Hoogland is de echtgenoot van Jacqueline.

Maria Zonneveld (Liz Snoijink)

Maria Zonneveld is de tante van Pia en de oudtante van Julia.

Bas (Michiel de Jong)

Bas is de Nederlandse vriend van Julia.

Raúl Alvarez (Antonio Birabent)

Raúl Alvarez is de Argentijnse minnaar van Julia.

Diego (Ludovico di Santo)

Diego is de aantrekkelijke bouwvakker waar Pia verliefd op wordt.
© 2008 - 2024 Claire, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoofdstad van Argentinië: Buenos AiresDe hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires. Buenos Aires is een echte wereldstad en een van de meest levendigste van Zu…
Argentijnse tango verguisd en geroemdArgentijnse tango verguisd en geroemdDe tango vindt zijn oorsprong in Afrika en is van daaruit met de slaven meegekomen naar Zuid Amerika. De tango heeft zij…
Informatie over ArgentiniëArgentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika en tevens het meest Europese land op het Zuid-Amerikaanse con…

Peyton Place, de allereerste soapseriePeyton Place, de allereerste soapserieIn Nederland is Goede tijden slechte tijden al geruime tijd op TV en As the world turns draait in de VS al vele jaren (e…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl http://s02.juliastango.net5.nl/
Claire (29 artikelen)
Gepubliceerd: 11-05-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.