InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Robinson 2018

Expeditie Robinson 2018

Expeditie Robinson 2018 Expeditie Robinson 2018 start op donderdag 6 september 2018 om 20:30 uur. Vanaf die datum zendt RTL5 elke week, tot en met de finale, het avonturenprogramma met bekende (Corry Konings, Gregory Sedoc, Toine van Peperstraten, Famke Louise en Johnny Kraaijkamp), minder bekende en onbekende Nederlanders uit op televisie. Het is de 19e editie van het spel- en overlevingsprogramma. Verdeeld over drie kampen, Kamp der Onbekenden, Kamp Noord en Kamp Zuid, starten 21 deelnemers op een Filipijns eiland aan de reality-show. Expeditie Robinson wordt geproduceerd door Strix Television.
Jan / Bron: RTL5Jan / Bron: RTL5

Het negentiende seizoen


Expeditie Robinson 2018

Het reality-survivalprogramma Expeditie Robinson wordt in seizoen 2018 gespeeld op een onbewoond eiland in de Filipijnen. In totaal starten veertien bekende Nederlanders en zeven onbekende Nederlanders. Tussen de bekende Nederlanders zitten coryfeeën en namen die nog niet zo heel erg bekend zijn. Deelname aan Expeditie Robinson zal hun naamsbekendheid vergroten. Ze gaan strijden om de titel Robinson 2018, na 32 dagen is die naam bekend.

Gregory / Bron: RTL5Gregory / Bron: RTL5
Fandag
De vertoning op televisie werd voorafgegaan door een fandag met een voorpremière op groot scherm in de bioscoop Pathé Utrecht Leidsche Rijn. De fandag was op 30 augustus 2018. Expeditie Robinson 2018 start met Kamp Noord, Kamp Zuid en Kamp Onbekenden.

Kamp Noord met Gregory Sedoc

In Kamp Noord zitten zeven bekende Nederlanders.
 1. Actrice Stijn Fransen
 2. Dj Tony Junior
 3. Acteur Johnny Kraaijkamp
 4. Sportjournalist Toine van Peperstraten
 5. Model Loiza Lamers
 6. Voormalig olympisch atleet Gregory Sedoc
 7. Model, vlogger en zangeres Famke Louise

Loiza / Bron: RTL5Loiza / Bron: RTL5

Kamp Zuid met Corry Konings

In Kamp Zuid zitten ook zeven bekende Nederlanders.
 1. Model Donny Roelvink
 2. Hiphopartiest I Am Aisha
 3. Cabaretier en presentator Steven Brunswijk
 4. Vlogger Nienke Plas
 5. Rapper Josylvio
 6. Zanger Jody Bernal
 7. Zangeres Corry Konings

Kamp Onbekenden

In Kamp Onbekend zitten zeven onbekende Nederlanders.
 1. Coffeeshopeigenaresse Sandra Spreij
 2. Promotiemedewerker Laurie Scheerder
 3. Veeboer Jan Bronninkreef
 4. Student Dominique Hazeleger
 5. Majoor bij de Landmacht Gwenda Nielen
 6. Havenarbeider Robin Bakker
 7. Woonbegeleider Özgür Aksan

Kamp Noord / Bron: RTLKamp Noord / Bron: RTL
Kamp Zuid / Bron: RTLKamp Zuid / Bron: RTL
Kamp Onbekend / Bron: RTLKamp Onbekend / Bron: RTL

Wie is wie

Stijn Fransen

Stijn Fransen (1990) komt uit Wageningen. Ze is model en actrice, bekend onder meer van 'Spangas' en 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Ook speelde ze mee in de films 'Rokjesdag' en 'Fataal'.

Tony Junior

Tony Junior (1989) is geboren in Utrecht. Zijn vader is Toni Peroni, de drummer van 'Het Goede Doel'. Tony Junior is DJ.

Johnny Kraaijkamp

Johnny Kraaijkamp jr. (1954) is in Amsterdam geboren. Hij is acteur en speelt in theater en was gedurende zijn carrière veel op tv te zien. Hij is de een na oudste deelnemer aan 'Expeditie Robinson 2018'.

Toine van Peperstraten

Toine van Peperstraten is presentator en sportjournalist. Hij werd in 1967 in Achthuizen geboren. Hij is vooral bekend van 'Studio Sport'.

Loiza Lamers

Loiza Lamers is model. Ze won in 2015 'Holland’s Next Top Model' en is de eerste transgender die aan dat televisieprogramma meedeed. Ze werd in 1995 in Driel geboren.

Gregory Sedoc

Gregory Sedoc (Amsterdam, 1981) is bekend als hordeloper en olympisch atleet. Hij is politieagent, analist bij de NOS en personal trainer.

Famke Louise

Famke Louise heet Famke Meijer, maar is als Famke Louise bekend van haar vlogs. Verder is ze model en zangeres, bekend van het nummer 'Op Me Monnie'. Ze werd in 1998 in Almere geboren en is de jongste deelnemer aan deze editie van Expeditie Robinson.

Donny Roelvink

Donny Roelvink (Amsterdam, 1997) is bekend van de realityserie 'De Roelvinkjes'. Hij is zoon van zanger Dries Roelvink en broer van Dave, die in editie 2016 meedeed met Expeditie Robinson.

I Am Aisha

I Am Aisha (Amsterdam, 1983) is zangeres Aischa Echteld, die onder de artiestennaam I Am Aisha aan de weg timmert met hiphop. Ze is dochter van MaiTai-zangeres Jettie Weels.

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk (Paramaribo, 1983) is bekend als de Barboneger. Hij is cabaretier en presentator. Ook bekend van Geen Stijl en Dumpert.

Nienke Plas

Nienke Plas (Purmerend, 1986) is succesvol YouTuber met een kanaal onder haar eigen naam. Ze is bekend van tv als presentator van 'Zon, Zuipen en Ziekenhuis', dat ze in de zomer van 2017 samen met Dennis Weening en Rick Brandsteder deed.

Josylvio

Josylvio is de artiestennaam voor hiphopper Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib (Naarden 1992). Hij is half Egyptisch, half Nederlands.

Jody Bernal

Jody Bernal is in 1981 geboren in Bogota. Hij is Nederlands zanger en zijn grote hit is 'Que si Que no'. Hij deed het in het tv-programma 'Sterren dansen op het ijs' zo goed, dat hij een hoofdrol kreeg in 'The Fantasy Show'. Jody Bernal werkt ook als DJ en producer.

Corry Konings

Corry Konings (Breda, 1951) is bekend als zangeres van het levenslied. Ze begon als tiener als Corry en de Rekels. 'Huilen is voor jou te laat' is een van haar grote hits. In 2019 viert ze haar 50-jarig jubileum.

Sandra Spreij

Sandra Spreij is ondernemer in Zwolle, ze heeft er een coffeeshop. Sandra is 51 jaar oud.

Laurie / Bron: RTL5Laurie / Bron: RTL5
Laurie Scheerder
Laurie Scheerder is 25 jaar oud en werkt als promotiemedewerker in Utrecht. Ze wil actrice worden.

Jan Bronninkreef

Jan Bronninkreef is 53 jaar en de oudste deelnemer van Kamp Onbekend. Hij is veeboer uit Holten en kan prima zijn weg vinden in de natuur.

Dominique Hazeleger

Dominique Hazeleger is student uit Dorst en een echte globetrotter. De Filipijnen had ze nog niet gezien, maar verder heeft ze overal op de wereld haar voetstappen staan.

Gwenda Nielen

Gwenda Nielen is 39 jaar oud en majoor bij de Landmacht uit Amersfoort. Haar leidinggevende capaciteiten kunnen haar in Expeditie Robinson van pas komen.

Robin Bakker

Robin Bakker is havenarbeider in de Rotterdamse Havens. Hij komt uit Spijkernisse en is 26 jaar oud. Robin weet van aanpakken.

Özgür Aksan

Özgür Aksan is 29 jaar oud en woonbegeleider uit Zutphen. Hij is van Koerdische afkomst.

Het presentatieduo / Bron: RTLHet presentatieduo / Bron: RTL

Presentatieduo Weening en Kluijver

Dennis Weening en Nicolette Kluijver vormen weer het presentatieduo, net als bij editie 2017.

Bijzonderheden over deze Expeditie Robinson

Rond deze editie van Expeditie Robinson zijn enkele bijzonderen te vermelden. Zo is het voor de eerste keer dat er drie kampen zijn met elk zeven deelnemers, waaronder veertien bekende Nederlanders. Nooit eerder waren er zoveel (21) deelnemers waar ook bekende deelnemers aan meededen.

Corry Konings is de oudste deelnemers van Expeditie Robinson 2018. Zij is 66 jaar als de opnames plaatsvinden. Famke Louise is 19 jaar ten tijde van de opnames en de jongste van de deelnemers. De oudste en de jongste deelnemers waren de laatste twee deelnemers die bekend werden gemaakt tijdens de Fandag op 30 augustus 2018.

Aflevering 1 - 6 september 2018

De drie kampen komen aan op hun eiland en moeten een kapitein kiezen. Voor Noord wordt dat Tony, voor Zuid Donny en voor Onbekend Gwenda. Ze moeten een proef tegen elkaar doen met water, aarde, lucht en vuur. Donny wint en hij mag de totem mee naar zijn kamp nemen. Kamp Noord en Onbekend moet in de volgende aflevering een proef doen, waarna het verliezende kamp bij de eilandraad beland.

Aflevering 2 - 13 september 2018

Kamp Noord vangt heel veel vis en smult daar lekker van. Kamp Onbekend heeft ook genoeg voedsel, maar Kamp Zuid is de vuursteen kwijt. De irritaties lopen daardoor hoog op. Toine wordt, voor hem onverwacht en teleurstellend, naar huis gestemd.

Toine - aflevering 2 naar huis / Bron: RTL5Toine - aflevering 2 naar huis / Bron: RTL5
Famke - aflevering 3 naar huis / Bron: RTL5Famke - aflevering 3 naar huis / Bron: RTL5
Aisha - aflevering 4 naar huis / Bron: RTL5Aisha - aflevering 4 naar huis / Bron: RTL5
Josylvio - aflevering 4 naar huis / Bron: RTL5Josylvio - aflevering 4 naar huis / Bron: RTL5

Aflevering 3 - 20 september 2018

Kamp Noord gruwelt van de ratten, die 's nachts over de slapende expeditieleden trippelen. Kamp Zuid is nog steeds de vuursteen kwijt en kan daardoor niet koken. Dat is niet bevorderlijk voor de sfeer in het kamp. Kamp Onbekend heeft volop eten en daar is de sfeer goed, met wat irritaties om kapitein Gwenda. De proef is een helse, met een waterrad waar van elk kamp twee deelnemers aan worden geketend. Zij moeten water happen. Kamp Noord moet naar de eilandraad en Famke Louise wordt naar huis gestemd.

Aflevering 4 - 27 september 2018

Er wordt wat geruzied. Donny, Gwenda en Tony jr. moeten een kapiteinsproef doen en Tony wint. Tijdens de proef die daarop volgt, tussen Kamp Zuid en Kamp Onbekend, verliest Kamp Zuid. De teams hangen aan een touw op een plank die steeds schuiner komt te staan. Terug in het kamp is er een confrontatie tussen I am Aisha en Corry. I am Aisha geeft er daarna de brui aan en verlaat het eiland. Op de eilandraad wordt er gestemd op Josylvio. Hij heeft heimwee en wil naar huis. Hij hoeft niet, omdat Aisha al naar huis is, maar de hiphopper gaat toch.

Tony jr.aflevering 5 naar huis / Bron: RTL5Tony jr.aflevering 5 naar huis / Bron: RTL5
Donny - aflevering 5 naar huis / Bron: RTL5Donny - aflevering 5 naar huis / Bron: RTL5
Gwenda - aflevering 6 naar huis / Bron: RTL5Gwenda - aflevering 6 naar huis / Bron: RTL5
Corry - aflevering 7 naar huis / Bron: RTL5Corry - aflevering 7 naar huis / Bron: RTL5

Aflevering 5 - 4 oktober 2018

Van de drie kampen worden twee samengesteld. Er volgt een laatste kapiteinsduel tussen Kamp Noord en Kamp Zuid. Tony en Donny duelleren in een waterproef. Ze zitten in een kooi terwijl het vloed wordt en ze moeten zo lang mogelijk in de kooi blijven. Tony wint deze proef en hij mag een nieuw team samenstellen. Hij kiest voor Donny, Loiza, Jody, Stijn, Gregory en Steven. Dit team doet een immuniteitsproef tegen kamp Onbekend. De drie overgebleven deelnemers, Johnny, Corry en Nienke, worden overgeplaatst naar Duivelseiland. De immuniteitsproef - een kist moet over een baan worden getild die door de andere partij is gebarricadeerd en wie de vlag als eerste plant is winnaar - wordt gewonnen door Kamp Onbekend. Kamp Noord moet naar de eilandraad en Donny wordt weggestemd. Tony zet zijn gouden munt niet in en besluit op het laatste moment dat hij ook naar huis wil.

Aflevering 6 - 11 oktober 2018

Nu Kamp Noord door het opstappen een speler mist, moet een van de drie van Duivelseiland zich aansluiten bij kamp Noord. Corry, Nienke en Johnny moeten ervoor duelleren. Wie het snelste vuur heeft gemaakt en een touw heeft doorgebrand is winnaar. Nienke wint dit duel. De immuniteitsproef tussen Kamp Noord en Kamp Onbekend gaat over kokosnoten die in een mand gegooid moeten worden, vanaf een balk boven water die door de rest van het team met een touw hoog moet worden gehouden. Het valt niet mee, maar Kamp Noord krijgt op een gegeven moment de slag te pakken en heeft als eerste zeven kokosnoten raak gegooid. In Kamp Onbekend wordt gekonkeld om Gwenda eruit te stemmen. Zij heeft niks in de gaten en zet haar gouden munt dan ook niet in. Gwenda gaat gedesillusioneerd naar huis.

Sandra - aflevering 7 eruit gestemd / Bron: RTL5Sandra - aflevering 7 eruit gestemd / Bron: RTL5
Johnny verliest de niet-slaapproef en gaat na aflevering 8 naar huis / Bron: RTL5Johnny verliest de niet-slaapproef en gaat na aflevering 8 naar huis / Bron: RTL5
Robin mag na aflevering 8 naar Finalisteneiland / Bron: RTL5Robin mag na aflevering 8 naar Finalisteneiland / Bron: RTL5
Nienke wint in aflevering 8 de niet-slaapproef van Johnny en is terug in de Expeditie / Bron: RTL5Nienke wint in aflevering 8 de niet-slaapproef van Johnny en is terug in de Expeditie / Bron: RTL5

Aflevering 7 - 18 oktober 2018

Dag 14 van de Expeditie, het heeft de hele nacht geregend en de expeditieleden van Kamp Noord en Johnny en Corry op Duivelseiland hebben moeite om het vuur aan te krijgen. Ze moeten vuur hebben om iets warms te kunnen eten. Zeker Kamp Noord, want er wacht een proef tegen Kamp Onbekend. De proef is een puzzelproef in het water. Het team van Kamp Noord heeft de puzzel als eerste af.
Johnny en Corry moeten tegen elkaar het Duivelsspel spelen. Een kogel rolt door een soort flipperkast en zolang de kogel rolt mogen ze puzzelen. Johnny wint en Corry gaat direct naar huis. Johnny gaat terug naar Duivelseiland. Kamp Onbekend stemt Sandra uit de Expeditie.

Aflevering 8 - 25 oktober 2018

Johnny zit alleen op Duivelseiland, terwijl de andere twee kampen het samensmeltingsspel doen. Niet als Kamp Noord en Kamp Onbekend, maar individueel. De bandana's moeten af. Wie dit spel verliest gaat niet mee naar de samensmelting. Alle deelnemers behalve de verliezer en Johnny mogen naar het samensmeltingsdiner, een rijkelijk gedekte dis.

Het spel gaat om water, dat in een pijp van bamboe over een balk en via een touwladder naar boven moet worden gebracht om in een koker gestort te worden. Zodra een plankje met de naam van de speler naar boven komt en op de grond valt, mag de speler een tweede naamplaatje pakken en op het bord met de extra stemmen hangen. Robin wint de proef en wint 4 extra stemmen en hij mag na het diner door naar Finalisteneiland. Loiza is tweede en zij wint 3 extra stemmen. Jody is derde. Hij krijgt ook 3 extra stemmen. Özgür is vierde en ook hij krijgt 3 extra stemmen. Stijn is vijfde en verdient 2 extra stemmen. Dominique is zesde en krijgt 2 extra stemmen. Jan is zevende. Voor hem staan 2 extra stemmen klaar. Steven is achtste, Laurie is negende en Gregory tiende. Deze drie krijgen elk 1 extra stem. Verliezer is Nienke. Zij gaat naar Duivelseiland. Johnny en Nienke krijgen ook lekker eten en wijn, maar moeten daarna nog een proef doen. Ze moeten een bal in de hand houden en mogen niet in slaap vallen. Johnny laat de kogel het eerst vallen en daarmee eindigt voor hem de expeditie.

Dag 17 is een nieuwe fase in Expeditie Robinson 2018. De expeditieleden gaan naar een nieuw eiland en Robin gaat naar Finalisteneiland.

Dominique / Bron: RTL5Dominique / Bron: RTL5
Jody / Bron: RTL5Jody / Bron: RTL5
Stijn / Bron: RTL5Stijn / Bron: RTL5
Steven / Bron: RTL5Steven / Bron: RTL5

Aflevering 9 - 1 november 2018

De groepsleden moeten een individuele proef doen, die Dominique wint. Zij mag naar Finalisteneiland en zich bij Robin voegen. Als winnaar mag ze kiezen tussen een schaal fruit, die ze samen met twee deelnemers soldaat mag maken of een extra stem. Ze kiest voor de extra stem, maar heeft daar al vrij snel spijt van. Het was tactischer geweest om met twee bekende Nederlanders fruit te eten. Nu zijn de BN'ers in de meerderheid en zij maken een complot om een van de onbekende Nederlanders uit het spel te wippen.
Gregory krijgt een zwarte stem, want hij is de laatste bij de proef. Niet Gregory maar Özgür krijgt de meeste stemmen.

Aflevering 10 - 8 november 2018

Op dag 19 van de expeditie moet er een spel gedaan worden dat lijkt op Domino Day. Het gaat om concentratie, zelfbeheersing en stressbestendigheid. Er moeten 33 grote dominostenen op een balk worden geplaatst en als die staan moet de rij omgegooid worden, waarbij de laatste steen in een schaal moet vallen. Naast de balk zit een raster, waar de spelers doorheen moeten manoeuvreren. Raken ze het hout van het raster, dan gaat de balk schommelen en kunnen de stenen vallen. Dat betekent: opnieuw beginnen. Loiza wint. Zij mag kiezen tussen vertrekken naar Finalisteneiland met een extra stem of met twee vrienden en een kist eten. Ze kiest voor het laatste en neemt Nienke en Stijn mee naar het eiland waar Robin al zit. Jody heeft last van heimwee. Zijn vrouw is acht maanden zwanger en hij wil bij haar zijn. Op dag 20 wordt hem tijdens de eilandraad voorgelegd dat hij uit het spel kan stappen en dat doet hij. De anderen hoeven dan niet meer te stemmen. Hij had eigenlijk een andere afspraak met Steven en Gregory gemaakt, maar kiest uiteindelijk voor zichzelf en zijn gezin.

De mooiste en smerigste uitspraken van de deelnemers

Corry: ‘Ik ben eigenlijk alleen maar met jonge mensen. Er is er niet een bij die richting mijn leeftijd gaat.’
Toine, nadat hij als eerste uit de Expeditie wordt gestemd: 'Het was een kort maar mooi avontuur.'
Josylvio wil Jody eruit stemmen, mocht zijn team op de eilandraad belanden: 'Jody is niet in de gang.'
Tony jr.: 'Ruzie maken gaan we lekker thuis doen.'
Laurie konkelde dat ze Gwenda eruit wilde stemmen, maar als Gwenda terugkomt van de kapiteinsproef zegt ze: 'Maar we zijn hartstikke trots op je, hoor.'
Corry, na gedoe met Aisha: 'Ik ben niet naar Robinson gekomen om met Aisha te bekvechten.'
Aisha, tijdens gedoe met Corry: 'Nee, jij hebt een grote bek!'
Nienke, nadat ze hoort dat ze naar Duivelseiland gaat: 'Als dit me niet lukt, geef me dan een strop, dan hang ik me nu op.'
Johnny tikt op zijn knar: 'Ik ben dan wel wat ouder, maar ik mankeer nog niks. Nok, nok, nok.'
Gwenda hoort dat Aisha en Josylvio hebben opgegeven: 'Serieus? Opgeven? Ik vind dat zo zielig, eigenlijk!'
Johnny, na een slechte nacht op Duivelseiland met regen en zonder dak: 'Ik heb wel eens comfortabeler nachten gehad.'
Gwenda, na weer winst tijdens een proef: 'Als we blijven winnen, hoeven we dat gekonkel ook niet in het kamp.'
Nienke, over de eerste maaltijd op Duivelseiland: 'Voor onrijp zeg ik: "Bueno!"'
Tony jr., over Johnny, die hij niet meenam in het nieuwe team van Kamp Noord: 'Hij was mijn Robinson papa.'
Johnny, over Nienke en Corry op Duivelseiland: 'De twee dames zijn voorbeeldig.'
Nienke: 'Corry krijgt de vlam in de pan. Vuur!'
Steven, die hoort dat er iemand van Duivelseiland bij zijn kamp aanschuift: 'Ik wist het! Ik wist het! Ik wist het! Dit is Expeditie Robinson, zo sneaky!'
Steven, na het winnen van de proef: 'Hè, hè! Hè, hè! motherfokking hè!'
Johnny: 'We gaan ons niet druk maken voor we ons druk moeten maken.'
Laurie, over de complotjes: 'Ik vind het walgelijk om te zeggen, maar ik haal er best veel plezier uit.'
Johnny: 'Het is wel echt, dit spel, geen oplichting.'
Jody, na het winnen van de puzzelproef: 'Het is weer gelukt, wij hoeven niet naar de eilandraad.'
Johnny, tegen Corry: 'Ouwe reus, ga je mee op weg? Gaan we zien of we hier een Chinees restaurant kunnen vinden.'
Corry: 'Johnny en ik doen het hartstikke goed op dit eiland.'
Johnny, tegen een krab die uit de pan wil kruipen: 'Ga je knokken met mij? Wie is hier de baas!?!'
Johnny, tijdens het eten van rijst gegaard in krabkookvocht: 'Risotto a la Duivelseiland.'
Corry, die afscheid neemt na haar verloren spel: 'Vijftien dagen, ik had niet gedacht dat ik hier zolang zou zijn. Dag allemaal.'
Johnny, die alleen op Duivelseiland zit: Je hebt niemand om tegen te lullen. Nou ja, ik wel tegen mezelf ...uh ...hè?'
Johnny: 'Het wordt wat lullig als ik mezelf moet entertainen.'
Gregory, als hij merkt dat het samensmeltingsspel hem niet zo goed ligt: 'Het gaat toch niet gebeuren dat ik eruit lig?'
Nienke, op weg naar Duivelseiland vraagt zich af of ze daar Corry of Johnny zal treffen: 'Oh, het is Kraaij, Kraaij heeft het overleefd!''
Nienke, respectvol over Johnny: 'Deze ouwe taaie sok wil gewoon in het spel blijven.'
Steven, die tactisch over hondjes nadenkt: 'Als puntje bij paaltje komt, komen mijn donkere billen ook aan de beurt.'
Nienke, nadat ze ziet wat er in de kist zit die mee mag naar Winnaarseiland: 'Die kip gaan we volledig murderen met z'n allen.'
Loiza, nadat Robin haar vertelt dat de onbekenden het gemunt hebben op Stijn: 'Boy, thank you!'
Robin, die niet net als Loiza, Nienke en Stijn wil afzien van de lunch en zijn voorraad bananen heeft verstopt: 'Ja dahag, ik ga een banaantje pakken.'
Stijn, die hoort dat zij stemmen gaat krijgen op de eilandraad: 'Ik ga mijn ass saven.'
Steven steekt Jody een hart onder de riem als hij hoort dat Jody heimwee heeft: 'Push it to the motherfocking limit.'
Steven wil tegen de afspraak die hij met Stijn heeft in toch op haar gaan stemmen: 'Stijn vertrouwt me, dus ja, ik ga backstabben.'

Filipijnen

Legenda
A. Een eiland in de Filipijnen

Lees verder

© 2018 Sjaanfanameland, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Expeditie Robinson 2010, alle informatie!Expeditie Robinson 2010, alle informatie!Op 2 september 2010 gaat een nieuw seizoen van Expeditie Robinson van start. In dit nieuwe seizoen zullen 17 bekende Ned…
Expeditie Robinson 2012Expeditie Robinson 2012Vanaf 30 augustus wordt Expeditie Robinson weer uitgezonden op de Nederlandse televisie. Dit populaire programma trekt i…
Verplichte vrije dagen 2018 en 2019 en schoolvakantiesVerplichte vrije dagen 2018 en 2019 en schoolvakantiesWat zijn in 2017, 2018 en 2019 de verplichte vrije dagen en schoolvakanties, wat de data? Wie werkt heeft bovenop deze v…
Expeditie Poolcirkel 2015 in IJslandExpeditie Poolcirkel 2015 in IJslandIn Expeditie Poolcirkel strijden acht bekende Nederlanders die hun sporen in de sport hebben verdiend om de beste deelne…
WK atletiek 2013 - programma, Nederlandse deelnemers, tvVan zaterdag 10 augustus tot en met zondag 18 augustus 2013 worden in Moskou (Rusland) de wereldkampioenschappen atletie…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Expeditie Robinson
 • https://www.gids.tv/artikel/3191/alle-kandidaten-expeditie-robinson-2018-zijn-bekendhttps://www.expeditierobinson.nl/nieuws/kom_naar_de_expeditie_robinson_fandag2
 • https://www.rtl.nl/pers/persberichten/dit-zijn-de-bewoners-van-kamp-noord-in-expeditie-robinson/W30dWygAAO4QRu_Y
 • http://www.stijnfransen.nl
 • http://www.tonyjuniorworld.com
 • https://www.nu.nl/media/5427530/toine-van-peperstraten-en-johnny-kraaijkamp-jr-in-expeditie-robinson.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Toine_van_Peperstraten
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Loiza_Lamers
 • https://sportnieuws.nl/atletiek/gregory-sedoc-man-vele-gezichten-en-allemaal-even-aardig/
 • http://www.iamaisha.nl
 • https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-ik-concurreer-alleen-met-mezelf-~b5bb103b/
 • Afbeelding bron 1: RTL5
 • Afbeelding bron 2: RTL5
 • Afbeelding bron 3: RTL5
 • Afbeelding bron 4: RTL
 • Afbeelding bron 5: RTL
 • Afbeelding bron 6: RTL
 • Afbeelding bron 7: RTL5
 • Afbeelding bron 8: RTL
 • Afbeelding bron 9: RTL5
 • Afbeelding bron 10: RTL5
 • Afbeelding bron 11: RTL5
 • Afbeelding bron 12: RTL5
 • Afbeelding bron 13: RTL5
 • Afbeelding bron 14: RTL5
 • Afbeelding bron 15: RTL5
 • Afbeelding bron 16: RTL5
 • Afbeelding bron 17: RTL5
 • Afbeelding bron 18: RTL5
 • Afbeelding bron 19: RTL5
 • Afbeelding bron 20: RTL5
 • Afbeelding bron 21: RTL5
 • Afbeelding bron 22: RTL5
 • Afbeelding bron 23: RTL5
 • Afbeelding bron 24: RTL5

Reageer op het artikel "Expeditie Robinson 2018"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 08-11-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 35
Schrijf mee!